reklama
macy
Fanka BB :)
Mamawczesniaka, poczytaj sobie na temat szczepień w ciąży. Byłabym bardzo ostrożna. Ja mam dość specyficzne podejście do tematu - sporo przeszłam po szczepieniach z synkiem, ale szanuję decyzje innych w tej kwestii. Dla mnie szczepienie przeciw grypie to nabijanie kasy koncernom farmaceutycznym. W zeszłym roku było dość głośno o kontrowersjach. Jeszcze Ci jedno napiszę. Jak byłam w ciąży, w UK panowała świńska grypa. Akurat wtedy mnie przewiało - miałam ból pleców, głowy, gorączkę. Zadzwoniłam do przychodni, zapytali o objawy i przez telefon (sic!) zdiagnozowali świńską grypę. Potem skontaktowała się ze mną gp i zaproponowała leki - nieobojętne dla kobiet w ciąży. Odmówiłam a przy okazji zapytałam, co ona by zrobiła - powiedziała, że to samo. Potem okazało się, że lek, który podawano na świńską grypę, w kilku przypadkach spowodował poronienia. A ja oczywiście grypy nie miałam. Bądź ostrożna, jakakolwiek będzie Twoja decyzja. Ja na grypę w ciągu swojego życia zachorowałam raz - niektórzy ludzie mylą grypę z przeziębieniem, a przecież szczepionka przeciw temu nie działa.
mamawczesniaka
Ja to wszystko wiem, ale moj synek to wczesniaczek i on bardzo czesto choruje i ladujemy w szpitalu niestety i szczepienie to zalecenie jego konslutanta. Jego napewno zaszczepie- swoja droga w tym roku to nie szczepionke daja ale spray do nosa! Dziwnie. Musze jeszcze poczytac o tych szczepieniach dla ciezarnych.
Powiem, Ci jeszcze, ze te konsultaje przez telefon z recepcjonistkami to jakas porazka! U mnie w przychodni tez tak jest.
Powiem, Ci jeszcze, ze te konsultaje przez telefon z recepcjonistkami to jakas porazka! U mnie w przychodni tez tak jest.
macy
Mamawczesniaka, u wcześniaków byłabym ostrożna ze szczepieniami też... Te dzieci są szczególnie narażone na powikładnia, bo mają przechlapane na stracie. Ale podkreślam - ja nie oceniam, bo sama szczepiłam synka. Twój synek pewnie sporo choruje, bo jego organizm próuje pozbyć się toksyn z organizmu - z antybiotyków, szczepionek. U nas sporo pomogła zmiana diety, podawanie tranu.
Mar-chew
dziewczyny zobaczcie co znalazłam na youtube... chcecie znać płeć Waszego dziecka - zapytajcie ołówek
pregnancy pencil gender test - YouTube
a tutaj kilka innych sposobów - tylko dla tych co w ciąży już są... ołówek podobno przepowiada wszystkie dzieci które będziemy mieć
Gender Prediction Tests:Red cabbage,baking soda,ring,pencil,chinese gender calculator:GIRL! - YouTube
oczywiście z dużym przymróżeniem oka
pregnancy pencil gender test - YouTube
a tutaj kilka innych sposobów - tylko dla tych co w ciąży już są... ołówek podobno przepowiada wszystkie dzieci które będziemy mieć
Gender Prediction Tests:Red cabbage,baking soda,ring,pencil,chinese gender calculator:GIRL! - YouTube
oczywiście z dużym przymróżeniem oka
Ostatnia edycja:
maran-atha
Ewelin I ja o Tobie mysle I odświezam stronę
krystianmartin
Ewelin ??????????????????????????;-) Czekamy na potwierdzenie
mamawczesniaka
chyba sie dzisiaj nie doczekamy....
reklama
ewelin00
Cześć dziewczyny juz pozno ale dopiero wróciłam . Na 90% DZIEWCZYNA. Jejku ciesze się ale czemu na 90%. Dobra nie narzekam ciesze się ogromnie, powiedzią że jak dla niego to tutaj(wskazał na obraz)są dwie wargi sromowe. Z tego wszytskiego zapomniałam wziąśc zdjęc USG od niego, za dwa tygodnie mam przyjść aby znowu podejrzeć dzidzię. Trzymajcie sie- idę to wydarzenie opić(sokiem jabłkowym), mam nadzieje że nic się nie zmieni za kilka tygodni. Dobrej nocki.
Podziel się: