reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mamawczesniaka, poczytaj sobie na temat szczepień w ciąży. Byłabym bardzo ostrożna. Ja mam dość specyficzne podejście do tematu - sporo przeszłam po szczepieniach z synkiem, ale szanuję decyzje innych w tej kwestii. Dla mnie szczepienie przeciw grypie to nabijanie kasy koncernom farmaceutycznym. W zeszłym roku było dość głośno o kontrowersjach. Jeszcze Ci jedno napiszę. Jak byłam w ciąży, w UK panowała świńska grypa. Akurat wtedy mnie przewiało - miałam ból pleców, głowy, gorączkę. Zadzwoniłam do przychodni, zapytali o objawy i przez telefon (sic!) zdiagnozowali świńską grypę. Potem skontaktowała się ze mną gp i zaproponowała leki - nieobojętne dla kobiet w ciąży. Odmówiłam a przy okazji zapytałam, co ona by zrobiła - powiedziała, że to samo. Potem okazało się, że lek, który podawano na świńską grypę, w kilku przypadkach spowodował poronienia. A ja oczywiście grypy nie miałam. Bądź ostrożna, jakakolwiek będzie Twoja decyzja. Ja na grypę w ciągu swojego życia zachorowałam raz - niektórzy ludzie mylą grypę z przeziębieniem, a przecież szczepionka przeciw temu nie działa.

Ja to wszystko wiem, ale moj synek to wczesniaczek i on bardzo czesto choruje i ladujemy w szpitalu niestety i szczepienie to zalecenie jego konslutanta. Jego napewno zaszczepie- swoja droga w tym roku to nie szczepionke daja ale spray do nosa! Dziwnie. Musze jeszcze poczytac o tych szczepieniach dla ciezarnych.
Powiem, Ci jeszcze, ze te konsultaje przez telefon z recepcjonistkami to jakas porazka! U mnie w przychodni tez tak jest.

Mamawczesniaka, u wcześniaków byłabym ostrożna ze szczepieniami też... Te dzieci są szczególnie narażone na powikładnia, bo mają przechlapane na stracie. Ale podkreślam - ja nie oceniam, bo sama szczepiłam synka. Twój synek pewnie sporo choruje, bo jego organizm próuje pozbyć się toksyn z organizmu - z antybiotyków, szczepionek. U nas sporo pomogła zmiana diety, podawanie tranu.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny juz pozno ale dopiero wróciłam . Na 90% DZIEWCZYNA. Jejku ciesze się ale czemu na 90%. Dobra nie narzekam ciesze się ogromnie, powiedzią że jak dla niego to tutaj(wskazał na obraz)są dwie wargi sromowe. Z tego wszytskiego zapomniałam wziąśc zdjęc USG od niego, za dwa tygodnie mam przyjść aby znowu podejrzeć dzidzię. Trzymajcie sie- idę to wydarzenie opić(sokiem jabłkowym), mam nadzieje że nic się nie zmieni za kilka tygodni. Dobrej nocki.

Do góry