reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik na bank myslisz ze juz wszystko stracone? Moze sie nie rozkreci @. Ja mialam takie lekkie krwawienie w listopadzie 3 dni i lekarz mowi-ze to o niczym nie swiadczy ze robimy betaHCG,no ale lipa była. Znajoma w 6 mcu sie dowiedziala ze w ciazy jest ( tylko ona baba fest przy kosci to sie zbytnio tyciem nie przejeła i nie wnikała ;) ) bo twierdzi ze miala @, wiadomo ze @ to nie było, ale mozna sie pomylić. Także jakby się nie rozkreciło na dobre, to zrob jeszcze test. Ja dalej trzymam &&&

Mysiulka nie znamy się jeszcze z forum, ale aż mną trzesie że sa tacy ludzie ktorzy probuja rozwalac rodzinę. Myslalam ze tylko ja trafiłam na takich tesciów, na szczescie moj maz jest czlowiekiem ktoremu jak sie dobrze opowie swoj punkt widzenia na sprawe, to został w domu, a po prostu od 4 lat nie utrzymujemy zadnych kontaktow z jego rodzicami, a mieszkaja 5km od nas, dziecko/wnuczka widzieli ostatnio jak mial 9 miesiecy, a do drugich wnukow jezdza bo tamci sa bogaci, a im tylko kasy nadac, nie widza ze procz kasy to w zyciu sie liczy miłosc i szacunek do osoby. Dobrze ze moj maz swoj rozum i nie dał aby oni wiecej sie mieszali do nas i Tobie Kochana tez tego zycze, aby mąż przemyslal co robi, bo w koncu ma rodzinę i dzieci, a z tesciami uciac kontakt po tym wszystkim

reklama
nie nie łudzę się bo jeżeli jest to jest 10ml nic nie pokazało nie ma szans ale test 20ml jutro zrobię trzeba je ochrzcić ;-)
teraz pobiegałam30min sobie trochę a co niech okresowość wyleci jak naj szybciej i do roboty
będę tęsknić za tymi tempkami ale wiem ze niczego nie wnoszą u mnie więc nie będę się tym łudzić nie potrzebnie
nawet szyjka mnie zawiodła zawsze na 1/2 dni przed @ była wysoko a teraz bez zmian no trudno widać i tak bywa

Hejka!

Ale pogoda u nas tragiczna, ma tak lać cały tydzień, długoterminowe pogody pokazują jednak od przyszłego poniedziałku cały słoneczny tydzień :-)

Mysiulka
, życzę Ci z całego serca by M po wyprowadzce zrozumiał jak wielki błąd popełnił ...a niestety najczęściej docenia się coś dopiero wtedy gdy się to coś straci. Masz ze sobą 2 prawdziwe Skarby a życie się jeszcze uśmiechnie do Ciebie i wynagrodzi Ci te chwile z nawiązką, zobaczysz.

Matik
, co się dzieje, że Twój organizm odrzuca te ciąże :-( (a sprawdziłaś wynik po dłuższym czasie pod światło?), nie poddawaj się bo może rozwiązanie jest proste. Dlaczego nie spróbujesz z zaproponowanymi przeze mnie dawkami wspomagaczy dla M (5 mg L-karnityny to za mało, musi być minimum 1000 a najlepiej 2000 mg), to tylko 3 miesiące czekania na spermatogenezę? Może Twój M ma dużo uszkodzonych plemników (to niskie pH też jest niepokojące, może daj mu suplementy podnoszące pH zalecane przy planowaniu chłopca?) i stąd te ciąże biochemiczne? Podobno około 60% zarodków ma defekty genetyczne i jest odrzucana, gdy M ma sporo uszkodzonych plemników to ten odsetek może się zwiększyć. Zaproponowane suplementy zwiększą nie tylko ilość ale i jakość plemników, warto dać temu szansę. Z progesteronu też bym nie rezygnowała, trzymaj się kochana, przytulam i naprawdę mocno wierzę, że spełnienie Twoich marzeń czeka na wyciągnięcie ręki.

Elmo, jak fajnie, że już jesteś!

Ewelin, jestem od rana z Tobą i czekam na radosne wieści!

dzięki Pirania aż mi łzy poleciały, postaram się męża przekonać
wiesz cień i tak nic nie zmienia na teście jest @ więc i tak lipa
jeżeli twierdzisz żeby nadal brać progesteron to ok z resztą też spróbuję
pa

Matik strasznie mi przykro, przytulam mocno. Brak mi słów,ta wredna @ . kochana nie wiem co powiedzieć. Trzymaj się ciepło.
Dziewczyny dzięki za kciuki. Dobrze że Was mam.

Matik, pomyśl o tym tak - w ciążę możesz zachodzić, nie masz utrudnień typu zrosty, endometrioza, do zapłodnienia dochodzi. Daj szansę tym suplementom bo może naprawdę te ciąże biochemiczne są z powodu defektów w żołnierzykach M? Masz jeszcze tamtą listę z eBay, którą Ci podesłałam? Niech Twój M łyka te dawki przez minimum 3 miesiące, Ty bierz B-Complex B-100, cynk 50 mg, witaminę E 400 iu (te 2 ostatnie podobno nie mają wpływu na płeć), dorzuć jeszcze M L-argininę 100 L Arginine Amino Acid Traditionally Used TO Assist Male Libido AND Energy | eBay oraz Fish Oil 100 Omega 3 Fish OIL 1000mg Purified OIL MAY AID Arthritis Joints AND Heart | eBay, oba suplementy są u tego samego sprzedawcy, wpłyną i na jakość plemników i na wzrost pH. Naprawdę mocno wierzę, że to pomoże. A może dawaj też M do picia wodę z cytryną by podnieść pH jego organizmu?

Matik doskonale rozumiem co czujesz. Ja nie mierzę temp ale to nie takie fajne. Nawet nie wiem kiedy i czy w ogóle miałam owu.
Postanowiłam,że ostatnie moje starania to grudzień.Od stycznia zacznę sie zabezpieczać.
Piranha czy próbować sylk? pH 5 więc za duże

reklama
krystianmartin, no jasne, że wypróbuj, warto wiedzieć jak działa na Twoje pH (niektórym obniża bardzo i na długo, niektórym niewiele a może się nawet przydarzyć, że podniesie pH zamiast obniżyć, dotyczy to wszystkich zakwaszaczy), daj znać.

Do góry