reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia- będzie dobrze, zobaczysz! Mówię CI, że ja te testy robiłam i w poprzednim cyklu też nie wyszło mi cienia cieni nawet po kilku godzinach (nie pamiętam dokładnie po ilu, ale trochę minęło), bo wyciągnęłam go z kosza, jak coś tam wyrzucałam i z ciekawości na niego zerknęłam.
Także bądź dzisiaj szczęśliwa, a ja się cieszę bardzo że CI się udało:-)

reklama
dzien dobry wszystkim ja tak nachwile chce wam powiedziec co mi powiedziala polozna na temat tego badania :) a czasu brak bo maz ma urodziny i impreze robie :)

wiec maz zadzwonil i zapytal ze mam isc na takie badanie co ona sadzi a ona do niego ze to najwieksza glupota badanie genetyczne co jak ci powiedza ze masz dziecko z downem czy je usuniesz albo co zrobisz? nic przeciez lekow ci na to nie dadza;/ mowi ona ma trojke dzieci przy zadnym nawet nie myslala o takim badaniu u mnie mowi ze mam sie dwiedziec czy zwlaszcza zajmie sie lozyskiem czy badaniem genetyczny bo jak genetycznym to mam sobie darowac wyrzucić w bloto 150e , i mowi ze raczej sie nie podniesie u mnie lozyszko bo jak mam lozysko przodujace centralnie to jest rzadkość ze sie podniesie a ja takie mam i mowi ze raczej na cc sie spotkamy ale mam sie nie bac bo bedzie wszystko ok :) mowi ze jak ktos ma to lozyszko np przednio albo jakos tam przodujace to sie czesto podnosza a te centralnie mowi to jej sie rzadko zdarzalo w jej pacjentkach .

Tasha jak tu zagladasz to twoja coreczka albo miala roczek albo ma wszystkiego najlepszego :)

Ostatnia edycja:
Dziekuje za odpowiedz Dziewczyny, jestescie super!
a jakie paski najlepiej sie nadaja do pomiaru ph?jeszcze mam pytanie odnosnie bransoletek jonizujacych, czy warto zakupic?

Hej babeczki!

Nie było mnie bo mam gości w domu i kompletnie czasu brakuje na kompa, do tego się chyba strułam i męczę się od rana z bólami brzucha. Przeczytałam tylko 2 strony wstecz :zawstydzona/y:

Polisia
, to ciąża na 100% :tak:, test zrobił się pozytywny po dłuższym czasie dlatego, że po jakimś czasie barwnik zabarwiający się pod wpływem hCG spływa na jedną stronę a kreska robi się węższa ale bardziej intensywna, stąd początkowo jej nie widać a potem tak :-) Dziewczyny, które miały cień na teście a potem wypadła im @ to były prawdopodobnie w ciąży biochemicznej (wiele osób nie testuje przed terminem @ i w związku z tym nie wie, że jest w ciąży, ciąże biochemiczne podobno są bardzo częste, czytałam gdzieś, że stanowią aż 50% przypadków). Wykres cudny, widać, że progesteron przyrasta a kreska będzie ciemnieć z dnia na dzień, zobaczysz! Żeby nie zapeszać to pogratuluję po terminie @ ale jestem pewna, że to silna i zdrowa ciąża :tak:

Antosia
, faktycznie wykres wygląda tak jak gdyby pęcherzyk nie pękł, tempki lecą w dół więc prawdopodobnie estrogeny rosną i będzie drugi pik estrogenowy, który wywoła drugi pik LH, zazwyczaj po drugim piku pęcherzyk pęka. Oczywiście mogę się mylić i tempki jeszcze podskoczą skoro teoretycznie skok jest do 3 dni po owulacji, rób jednak nadal testy by niczego nie przeoczyć. Moja szczęśliwa owulka przesunęła się i była w 18 dc :-)

Kobietka, ja Ciebie doskonale pamiętam, będę mocno trzymać za Ciebie kciuki!

Daria
, zgadzam się co do testu PAPPA jeśli o takim była mowa. Ten test nie mówi o tym czy dziecko jest chore ale wylicza jak duże jest prawdopodobieństwo, w większości przypadków jakie znam to gdy NT wychodziło w porządku, kość nosowa była widoczna a test PAPPA wyszedł źle to rodziły się z tego zdrowe dzieci, niestety całą ciążę dziewczyny były kłębkiem nerwów co na pewno nie służyło ich dzieciom, część z nich zdecydowała się na amniopunkcję - zabieg, który niesie 1% ryzyko poronienia, we wszystkich przypadkach wśród moich znajomych ta amniopunkcja dowiodła, że dzieci są zdrowe. Ja zatem postanowiłam (pomimo, że miałam już 33 lata), że jeśli NT będzie małe a kość nosowa widoczna to żadnego testu PAPPA nie robię. A co do CC - miałam dwa i to naprawdę nic strasznego :-)

falbala
, najlepsze są paski pH firmy Merck. Bransoletkę warto zakupić, zawsze to w niewielkim stopniu zwiększy szanse :tak:

Piranha czyli wszystko wskazuje że ja miałam ciążę biochemiczną ...miałam 4 testy pozytywne...tzn ta krecha wychodziła po kilku godzinach...jakaś taka cienka i w ogóle i później dostałam @ moooocną i spóźnioną 2 dni !!! Ale już na drugi dzień było wszystko ok ...ale checa...nigdy bym tego nie wiązała...zwłaszcza że już raz poroniłam i wyglądało to inaczej ciut.
Dzięki Piranha !!!!!!!!!!!!!!!! Ty nasza dobra duszo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorcia, to na 100% była ciąża biochemiczna, charakterystyczne jest właśnie to, że @ może się opóźnić (choć często jest w terminie) a krew leci obficiej. Kolejna ciąża będzie zdrowa, nudna i książkowa, zobaczysz :tak:

Dziewczyny, muszę wyjechać, wracam jutro wieczorkiem, kciuki za poranne tempki i testy. Buziaki!

Dziewczyny wczoraj miałam dostac @ do teraz nie mam a miałam regularne a tempka nie wskazuje żebym była w ciąży:dry:
aha wczoraj robiłam test i był negatywny:shocked2:

Polisiu, ja na jednym i drugim widzę delikatną kreseczkę. Też obstawiam ciążę! Więc chyba dla Ciebie ten bocian nadprogramowy był! Jestem pewna, że będzie dzidzia. :-D

Polisia moj pierwszy pozytywny test wyszedl taki jasny, ze nawet aparat tego nie zlapal. Takze u Ciebie to i tak ciemna kreska wyszla w porownaniu do mojego. Takze ciaza jak nic! Superrrrr :)

reklama
Klaudia ja myślę że po prostu jak @ nie przyjdzie do poniedziałku to powtórz teścior...jeśli chodzi o tempki to różnie to jest...widziałam całkiem pokręcone wykresy które zakończyły się II !!!

Do góry