reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia- ja tak na szybko do Ciebie, a jakiej firmy test robiłaś? Bo jeżeli Acon, to on podobno tak gdzieś czytałam, że potrafi po jakimś czasie pokazać II, a ciąży nie ma, ale mam nadzieję, że to nie Aconem robiłaś, i będą z tego II kreski, a nawet gdyby i Aconem to szanse masz też duże &&&&&&&&&&& za II kreski

reklama
Marantha fakt 1.08 i 4.08 ale to za bardzo nie zmienia wykresy 1 z skok tylko no to załóżmy ze go nie było no ale w środę 1 było więcej niż 4 a skok był nie wielki z 60 na 66 więc mały wpływ .
po za tym ciekawe jest że 1 faza tak mi się obniżyła przez co ta 2 faza jest wyższa bo przy spadku 36,60 nie dobiega do tych najniższych ale ok pewnie masz rację że 0 z tego będzie
Dobra poprawiłam ignoruj te tempki no nic nie zmieniło ale załóżmy że nie było dokładnej tempki to już wykres by się wyrównał w linii 36,90 no to nawet ładniej ;) dzięki

Polisia ja też tak miałam w 13dc że po długim czasie pojawił się cień ale widoczny a nie pod słońce oki i później kolejne dni i było lepiej . Więc bądźmy dobrej myśli i czekajmy trzymam kciuki kochana&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ok widzę że nikogo nie ma , muszę sobie dać na jakiś czas spokój z foru na razie dziewczyny , ale oczywiście dam znać jak będzie +
żegnam

Ostatnia edycja:
Matik ja nie mialam nic zlego na myśli zwracając na to uwage, poprostu chciałam zauważyć, że alkohol zaburza temperature czasem podwyzsza a czasem I obniża różnie bywa, u mnie np. jak wypije wieczorem 1-1,5 piwa to nic sie nie dzieje z tempką a jak wypije 2 lub wiecej to czasem mam podwyższoną a czasem obnizoną I nie wiem dokładnie od czego to zalezy, pewnie od ilości wypitego alkoholu - jak zdecydowanie za duzo to być może organizm osłabiony jest I temperatura niższa... nie wiem, tak tylko sobie tłumacze, niemniej jednak alkohol ma jakiś wpływ na temperature to wiem na pewno ;-) mam nadzieje, ze to nie przez to co napisałam chcesz zniknąć... bo nie mialam zamiaru Cie urazić...

polisia
temperatura super, wiec może coś jest na rzeczy :) jak z Maja bylam w ciązy to w piatek 12dpo wyszedł mi test własnie taki cień cienia, którego nie widziałam na poczatku I test zostawiłam w łazience i poszłam do łóżka jeszcze pospać a później po 2 godzinach jak na niego patrzyłam to własnie widzialam taki cien, dało mi to jakąś nadzieje, I nie powiem nakręciałam sie ale wiedziałam tez, że test po 2 godzinach nie jest wiarygodny... ale jak na drugi dzień zrobiłam test to cień był bardziej widoczny a za kolejne 2 dni była konkretna kreska, wiec kto wie... choc nie chce Cie nakrecać zbytnio bys jakby co nie poczuła sie zawiedziona... :*

cześć dziewczyny nie wiem czy mnie pamiętacie kiedyś z Wami pisałam ,ale moje staranka odwlekły się i nie chciałam Was zamęczać moim marudzeniem , otóż od września zaczynamy staranka jeśli wyniki badań będą ok i już się przygotowuję ,ale postanowiliśmy z mężem ,że nie będziemy celować w płeć mimo to chętnie pośledzę co u Was :)
Pozdrawiam wszystkie na raz i każdą z osobna mnie naszło na mierzenie temperatury od dziś wiem ,że to nie miarodajne ,ale trenuję sobie to jest taki cykl treningowy i nie będę go brała pod uwagę chcę wyrobić sobie na nowo nawyk mierzenia temperatury.Ostatnio mam nieregularne miesiączki i chcę trochę je wybadać miałam 37 dni potem 32 a teraz był 25 dniowy :baffled:

mamakaja tak, Dorcia jest mi bliską sercu osóbką i też żałuję że nie mieszka obok mnie:-(ale jak chce, to się może do mnie przeprowadzić :-D
mamakaja życzę Ci szybkiego unormowania hormonów. Ja po pierwszym dziecku też miałam problemy z tarczycą -nawet lekarz stwierdził u mnie hashimoto, tylko że ja poszłam na badania bo chudłam, a przy tej chorobie się tyje:baffled:
Elle nie działaliśmy i coś mi się zdaje że albo pęcherzyk nie pękł, co można sądzić po wykresie, albo owulka dopiero przede mną. Śluz co prawda już się zamienił na lepki, ale znowu mnie boli podbrzusze. Piranha może mi podpowiesz o co chodzi w tym moim cyklu...?
Araki, Matik trzymam za Was mocno kciuki-straszne jest to czekanie i wiem jak się denerwujecie:tak: Będzie dobrze!
Maran-atha śliczny awatar!
Polisia ja przy pierwszej ciąży miałam cień cienia po kilku godzinach, a test zrobiony 17dpo!!! Mam nadzieję że za dwa dni pokaże grubaśne kreski!!!Trzymam &&&&&&&&&&&&

Antosia miejmy nadzieje że Piranha tutaj zajrzy i coś podpowie bo faktycznie może być drugie podejście do owulki tylko człowiek potem nie wie jak działać... ja też czekam na owulkę i nic :-( najgorsze to ciągłe czekanie jak nie na owulację to na testowanie po owulacji :-D ja odkąd zaczęłam brać agnus castus (od zeszłego cyklu ) to owulkę miałam bardzo wcześnie jak na mnie bo w 12dc (gdzie zawsze ok 18-19) ale widzę że już w tym cyklu się przesunęła... nie wiem czy stres jakoś na to na wpływ ale ostatni tydzień był dla mnie bardzo stresujący (sprawy osobiste) i tak myślę że mogło się poprzestawiać. no nic obyśmy z tych naszych zakręconych cykli miały w końcu upragnione II i piękne córeczki :tak: życzę tego oczywiście wszystkim starającym a zaciążonym wymarzonych płci ;-)

Antosia no u Ciebie to może bedzie drugie podejście do owu a testy robisz cały czas?
Elle u Ciebie spadek jest wiec moze owu tuż tuż :) a stres ponoć sprzyja poczęciu córki :)
ja bym nie odpuszczała I starała sie kazdego dnia bo po sobie widze, że czeste współżycie osłabia plemniki I córy powstają ;) a przy Waszym zakwaszaniu I czestych przytulankach na pewno byłby córki bez liczenia kiedy owu I zachowywaniu odstepów czy metody o+12. ja przy Mai starałam sie cały czas od 8dnia cyklu I zaprzestałam starań jak już miałam pewnośc, że jest po owu czyli po 18 dniu cyklu - później już było tylko dla przyjemnosci ;) nie w celach reprodukcyjnych ;)wiec w owu były sexy I dzien po owu ;) wszystkie możliwe metody były w jednym cyklu zastosowane hehehe no I to skutkowało dziewczynką :) choc chciałam wówczas chlopca, ale nie miałam tej wiedzy co mam teraz ;) niezaleznie od tego jak zdecydujecie sercem jestem z Wami I życze by to były te ostatnie szczesliwe cycle :* &&&&&&

Dziekuję Wam, rany, normalnie z jednej strony wiem, że to irracjonalne a z drugiej taki cień nadziei!
Tylko kurcze on znowu ściemniał, wyrzuciłam już bo mnie wkurzył, nie wiem w związku z tym czy w ogóle się tym sugerować, no nic, zdania i wśród Was są podzielone więc po prostu zostaje mi czekać, albo na @ albo na II, ale wrzucam foty, jedna godzinę po teście a druga po 3 godzinach, widzicie cień, no widać. Ale czy to reakcja czy faktyczny stan to już nie wiem. Musicie mi dzisiaj wybaczyć ze tak o sobie. :sorry2:

test-1.jpgtest-2.jpg

Antosia 17dpo o raju!

Kobietka witaj, a Ty na dziewczynkę? bierzesz już coś?

Maranta właśnie boję sie nakręcać a jednak jakaś iskierka nadziei jest

Matik trzymam kciuki za Ciebie, rany

Lukaa robiła test bob-test taki o czułości 10, więc czulszy niz standardowe, dziękuję, że zajrząłaś i specjalnie napisałaś
Klaudia dzięki.
Dorcia nie no wiesz, nie ma co też bujać w chmurach, dlatego pytam i dziękuję, może strasznie sie nie rozczaruję....

w ogóle Wam dzikuje, to dla mnie wiele znaczy:tak:

Załączniki

• test-1.jpg
    test-1.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 32
  • test-2.jpg
    test-2.jpg
    7,3 KB · Wyświetleń: 41
polisia mnie sie wydaje, że cos tam sie dzieje dobrego bo ta kreseczka jest różowa a nie taka jakby szara... ja jestem dobrej mysli bo z Majką właśnie tak miałam... obym sie nie myliła... życze Ci by ta kreseczka ciemniała :*

reklama
Do góry