reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran-atha robię testy codziennie i to jednej firmy (do tego z apteki )dzisiaj kreska była też wyraźna ale nie tak jak kontrolna :baffled: więc nie wiem co mam myśleć.Szyjka zamyka się a śluz zrobił się biały i lepki:confused: Chyba to cykl bezowulacyjny :-( No trudno, będę dalej mierzyć tylko nie wiem czy ma to jeszcze sens:-(

reklama
Polisia- ja po tym teście jak go zobaczyłam, to obstawiam ciążę! Powiem Ci, że ten Bobo -test bez powodu nie pokazał tej drugiej kreski, a ostatnio go robiłam właśnie i on nawet mi po 2 godzinach nic a nic nie pokazał, bo nie było ciąży, więc on nie jest z tych testów co wprowadzają w błąd po 2 godzinach. Ja tez już Ci po cichu gratuluje, dla mnie to ciąża!:tak::-)

Ostatnia edycja:
polisia Ja np jak zaczęliśmy się starać o 1 dziecko to w domu zawsze miałam min 2-3 testy ale każdy z innej firmy. I jak zrobiłam test rano, to była taka minimalnie bladziutka druga kreska że zastanawiałam się czy mam zwidy czy na prawdę jest, a zrobiłam test z innej firmy i wyszły dwie wyraźne krechy, więc moja rada, to taka, żebyś kupiła test innej firmy ;) trzymam kciuki :*

Polisia drugą kreskę widać jak nic! bardzo się cieszę że Ci się udało :-) GRATULACJE!!! a czy mogłabyś udostępnić Twoje staranka na ovufriend?

dziewczyny proszę jeszcze cicho :p przecież to kreska po prawie 3 godzinach od nasikania :p ale jesteście kochane, zobaczę za 2 dni, o ile @ nie przyjdzie, nie mam więcej tak czułych testów a jutro niedziela i apteka, w której ten test kupiłam jest zamknięta, więc nawet nie będzie mnie korcić :D

Antosia jestes niemozliwa! a co do testów, to robiłas co kilka godzin czy raz dziennie?

Lukaa o rany, dobra, dobra, ja póki co milczę i wcale się nie usmiecham, raju

mikaa przy pierwszej ciązy też tak miałam, ale teraz zuzyłam w poprzednich no a jutro zamknięte, dopiero w poniedziałek aby @ nie przyszła

Elle będziecie mi gratulować jak rechy wyjdą zaraz po nasikaniu, bo ja się tak boje ze to tylko jakaś reakcja chhemiczna czy coś, a staranka razem z serduszkowaniem i notatkami już są, link Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Polisia kurcze kobieto pociesze Cię ...moje krechy były inne...tu ewidentnie są DWIE KRESKI !!! I ten wykres...piękny !!!
Myślę że może za kilka dni będą wyraźniejsze !!!
TRZYMAM MOOOOCNO &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Może zrób rano z moczu porannego test innej firmy ??? Najlepiej o czułości 10 !!!

Antosia to szykuj mi pokoik...jak tylko zaciążę to się przeprowadzam !!! Hehehehe !!! Wywołajmy Piranhę może pomoże zinterpretować Twój i Elle wykres i testy ??? Trzymam &&&&&&&&&&&&&& !!!

Ostatnia edycja:
Polisia wielkie dzięki za wykres :tak: ja tam myślę że na 99,9% jesteś w ciąży, poza tym tempka przed @ spada chociaż trochę a u Ciebie wzrosła więc to też znak! super :tak: czyli staranka były przed owulacją do dnia przed pozytywnym testem owulacyjnym jak dobrze widzę ;-)

Dorcia no zobaczymy, rany rany :)

Elle dokłądnie tak, tak naprawdę planowałam 2 dni przed ovu, bo test pozytywny lh wychodził mi zawsze 1 dzien przed ovu a teraz wyszedł w ovu, no więc mam staranka 2 i 1 dzien przed zamiast planowanych 3 i2, no ale ogólnie zakładałam, że szalejemy dopóki test nie jest pozytywny.

Polisia wiem kochana...najgorsze czekanie !!! Ja w ostatni cykl narobiłam paniki bo wszystkie testy jakie robiłam ( jednej firmy) po kilku godzinach wychodziły blade kreski,ale tak jak pisałam jakieś "niedorobione" a to krzywa, a to cienka a znów prosta ale za blisko jednej krawędzi...a później @...stąd mój "kubeł zimnej wody"
Czekasz do poniedziałku czy szukasz teściora w sklepach ???
Ile zazwyczaj trwały Twoje cykle ???

Oj,oj chyba nie będę dzisiaj spać !!!

reklama
Polisia niby odstęp nie ma znaczenia więc jak miałaś niskie ph i się zakwaszałaś to na pewno będzie z tego córa :tak: ja też zamierzam zakończyć dzień przed owulacją bo w sumie cały czas mam ph 4 najwyżej 4,5 tylko zaraz po starankach idzie mocno w góre ;-) A Ty pilnowałaś cały czas ph do owulki?

Do góry