reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka dziewczyny! Ale emocje!
Polisia,araki,matik,trzymam kciuki za kolejne testowania :-) musza byc fasolki z tego :-)

Ja raz mialam tak,ze na 3 roznych testach wyszla mi druga gruba ciemna krecha,a w ciazy biochemicznej nie bylam.poszlam do gin i na usg nie bylo kompletnie nic widac. Do teraz zastanawiam sie dlaczego te testy wyszly...

Wiecie,choc sie nie staram,to bardzo pozytywnie mnie nakrecacie.nie moge sie juz doczekac jak zaroi sie od fasolek i bedziemu sprawdzac skutecznosc naszych metod. :-) co powiecie na tabelki,w ktorych bedziemy wpisywac staraczki,ciezarowki i efekty staranek? Nie chce nic narzucac,ale dzieki temu byloby latwiej sie polapac i stworzyc statystyke ;-) czekam na wasza odpowiedz. Buziaczki :-*

reklama
roszpunka Sofi kiedyś zrobiła taka tabelke I nawet był pomysł by ja gdzieś wkleić, ale nikt nie podchwycił tematu I jakos tak sie wszystko rozmyło no I tez taka statystyka nie była by do konca miarodajna bo nie wszyscy w takim samym stopniu sie przykładają do planowania ;) ale bynajmniej byłby jakiś oglad ilu osoba sie udało spełnić marzenia :)

Cześć Dziewczyny!!!
Piszę raniutko, bo oczywiście nie mogłam spać i już mi się tak chciało siku, że pobiegłam o 5:30. No i załamka, bo zapełniła się tylko jedna kreska, a pamiętałam jak w zeszłej ciąży od razu pojawiły się dwie... ale mówię sobie, poczekaj chociaż 5 minut...
... i moja cierpliwość została nagrodzona tym:

test1.jpgtest2.jpg

Wstawiam oba, choć na tym drugim prawie wcale nie widać, tzn. ja widzę ale na zdjęciu nie wyszło ;-)
Jeszcze muszę ochłonąć, ale jestem przeszczęśliwa :-D

Załączniki

• test1.jpg
    test1.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 60
  • test2.jpg
    test2.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 53
Araki,wiedzialam,ze tak bedzie :-D wielkie gratki :-) nudnej ciazy zycze :-)

Maran,tutaj widzialam tylko tabelke z plciami dzieci,ale dawno nikt nie wstawial.na poprzednim forum mialysmy taka tabelke ze staraczkami i ciezarowkami,a potem z kruszynkami nawet.kazda z nas wiedziala ile zostalo do porodu lub do testowania.bardzo fajne to bylo,bo kazda byla na bierzaco.ale sama nie bede decydowac.jesli wiekszosc sie zgodzi,to fajnie,a jak nie to trudno :-)

araki WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nudnej ciąży życzę!
Polisia Tobie też nudnej ciąży życzę!!!!!
ALE FAJNIE ŻE WAM SIĘ UDAŁO!

Roszpunka bardzo dobry pomysł!. Kiedyś Sofi tu prowadziła statystyki a teraz o nas chyba zapomniała :-(i nawet nie odwiedza, a to taka fajna dziewczyna!
Może dasz radę ogarnąć te zaciążone, których już pełno i te starające się.

reklama
Dorcia pokoik gotowy :-D W nim miała zamieszkać kruszynka, ale obawiam się że jeszcze długo nie przyjdzie.
Wiesz że po ciąży biochemicznej masz większe szanse zaciążyć! i tego życzę Ci bardzo mocno!
Piranha mam nadzieję że ból brzucha ustąpił i już czujesz się lepiej :tak:
Ja często miewałam bardzo silne bóle owulacyjne, ale jak zaczęłam przyjmować B100 to mam bardzo delikatne.
Myślę że testów nie ma sensu robić, przynajmniej nie w czasie gdy śluz jest lepki. Badam codziennie szyjkę i ona już zmieniła pozycję i nie jest miękka. No zobaczymy...dzisiaj temperatura jest troszkę wyżej, ale liczyłam na wyższy skok:-( Chyba ten cykl już pójdzie na straty:no: Możliwe jest to że CASTAGNUS mi tak namieszał? Od czasu gdy go biorę, czyli od pierwszego dnia tego cyklu, mam mniejsze problemy z cerą i dobrze się czuję:dry: Piranha dziękuję, że mnie tu wspierasz i udzielasz rad, które dla mnie są bezcenne!

Do góry