reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja pierwsza 2 dni przed owulacja sex byl, bez diet itp. Druga sex byl codziennie od 9,dc w owulacjie tez i po owulacji jeden dzien rowniez, do tego bylam po diecie Dukana wiec zakwaszona bylam, trzecia corka planowana jako syn, spelnilismy z mezem wszystkie czynniki, ph mialam wysokie w owulacje powyzej 9 maz ph nasienia tez 9 i wyzej, suplsmenty i diete stosowalismy na 9 miesiecy przed poczeciem, sex byl na 15h przed owulacja, stosowalam preseed on ma wysokie ph, pozycja byla na pieska z orgaznem, sluz byl plodny i rozciagliwy, mineraly i hormony sprzyjaly bo maz zawsze mial wysoki testosteron, ja tez w gornej normie, nawst ksiezyc byl w meskim znaku zodiaku po pelni... No i mam 3 corke :)

reklama
Millo z tego co mi ginka mowila to wlasnie boli jajnik ktory owuluje, owulowal, lub dopiero bedzie owulaowal bo tak na prawde bol owu mozna czuc i kilkaddziesiat h przed owu i dokladnie w czasie owu jak i po owu:p ale boli ten jajnik z ktorego jest owu.

A u mnie dupa dzis 11 dc i testy owu negatywne ani kreski nie ma... to kiedy ta owu bedzie:-( pewnie dopiero za 4 dni staranek poki co nie bylo ttlko kilka.dni temu bo moj R ma teraz zajob i o 4 wstaje ..wiec zal mi go molestowac[emoji14]ale jutro sie nie wywinie:p

Katja moim.zdaniem mierzenie teraz jest bez sensu zakwasza sie w okresie owulacyjnym jesli jest szansa zaplodnienia teraz nie ma co sprawdzac.Bo tak.jak juz ktos pisal to ph jest zmienne.

Antonia kupilas ten sylk?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie kupiłam, jeszcze i nie wiem czy będę. Wyczytałam ostatnio żeby w dniach płodnych nie chcąc spaprac śluzu nie wolno robić irygacji ani np pływać w basenie. Więc jeśli na dziewczynkę robicie irygacje a ja nie bardzo się w rym widzę, wyślę męża do gorącej kąpieli a sama pójdę się,, przeplukac,, na basen. Spotkamy się na starankach od razu po :-) Planuje 9dc, jak nie wyjdzie będę skracac odstępy. Taki mam plan. Oczywiście cały czas folik,wapń i żelazo. Jakoś w 14 dc mam gina to zmonitoruje jajeczka, zobaczymy :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja pierwsza 2 dni przed owulacja sex byl, bez diet itp. Druga sex byl codziennie od 9,dc w owulacjie tez i po owulacji jeden dzien rowniez, do tego bylam po diecie Dukana wiec zakwaszona bylam, trzecia corka planowana jako syn, spelnilismy z mezem wszystkie czynniki, ph mialam wysokie w owulacje powyzej 9 maz ph nasienia tez 9 i wyzej, suplsmenty i diete stosowalismy na 9 miesiecy przed poczeciem, sex byl na 15h przed owulacja, stosowalam preseed on ma wysokie ph, pozycja byla na pieska z orgaznem, sluz byl plodny i rozciagliwy, mineraly i hormony sprzyjaly bo maz zawsze mial wysoki testosteron, ja tez w gornej normie, nawst ksiezyc byl w meskim znaku zodiaku po pelni... No i mam 3 corke :)
Kochana... Czyli co ma byc, to bedzie jednym slowem !!! :)

Maran-atha widzisz nam najzwyczajniej było tak pisane: w Twoim przypadku 3 córki a u mnie 2 synów, ja po Twoim, Kate i Illaczku przypadku zrezygnowałam z torturowania męża stąd też tylko 4 spełnione czynniki a nie więcej po prostu odpuściłam mu tylko siebie torturowałam hehe bo dla mnie taka dieta jest niewskazana ze względów medycznych: kamica nerkowa ale i tak zaryzykowałam, może nie udało mi się począć i urodzić córeczki ale za to mam wspaniałego malutkiego mężczyznę którego kocham nad życie i patrząc na niego nie wymieniłabym go na żadną dziewczynkę :-) :)

Magic to oczywiste ja swojej tez bym nie zamienila :) dieta na chlppca jest fajna bo duzo bardziej roznorodna i warzyw i owocow mnostwo wiec to tortura nie byla ani dla mnie ani dla chlopa :) ale faktycznie nie da sie tego zaplanowac, mozna probowac, ale bez eliminacji jednogo rodzaju niepozadanych plemnikow i tak zawsze bedxie 50%

reklama
Nie ma co się nastawiać na to, że jak robię wszystko by była dana płeć, to musi się udać.

Mi się akurat udało. Choć starania były w dniu pozytywnego testu, czyli trochę ponad dzień. Każda z diet ma wpływ na organizm. Zaś w staraniach o chłopca jest dużo suplementów.

Najważniejsze, że mamy zdrowe dzieci.

Airfix śliczny maluszek. U mnie córka miała głowę kanciastą a synek bardziej okrągłą.

Powodzenia w testowaniu pamiętam jakie to było stresujace. Czy to już owulacja, czy nie [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry