reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja pierwsza 2 dni przed owulacja sex byl, bez diet itp. Druga sex byl codziennie od 9,dc w owulacjie tez i po owulacji jeden dzien rowniez, do tego bylam po diecie Dukana wiec zakwaszona bylam, trzecia corka planowana jako syn, spelnilismy z mezem wszystkie czynniki, ph mialam wysokie w owulacje powyzej 9 maz ph nasienia tez 9 i wyzej, suplsmenty i diete stosowalismy na 9 miesiecy przed poczeciem, sex byl na 15h przed owulacja, stosowalam preseed on ma wysokie ph, pozycja byla na pieska z orgaznem, sluz byl plodny i rozciagliwy, mineraly i hormony sprzyjaly bo maz zawsze mial wysoki testosteron, ja tez w gornej normie, nawst ksiezyc byl w meskim znaku zodiaku po pelni... No i mam 3 corke :)

reklama
Millo z tego co mi ginka mowila to wlasnie boli jajnik ktory owuluje, owulowal, lub dopiero bedzie owulaowal bo tak na prawde bol owu mozna czuc i kilkaddziesiat h przed owu i dokladnie w czasie owu jak i po owu:p ale boli ten jajnik z ktorego jest owu.

A u mnie dupa dzis 11 dc i testy owu negatywne ani kreski nie ma... to kiedy ta owu bedzie:-( pewnie dopiero za 4 dni staranek poki co nie bylo ttlko kilka.dni temu bo moj R ma teraz zajob i o 4 wstaje ..wiec zal mi go molestowac[emoji14]ale jutro sie nie wywinie:p

Katja moim.zdaniem mierzenie teraz jest bez sensu zakwasza sie w okresie owulacyjnym jesli jest szansa zaplodnienia teraz nie ma co sprawdzac.Bo tak.jak juz ktos pisal to ph jest zmienne.

Antonia kupilas ten sylk?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie kupiłam, jeszcze i nie wiem czy będę. Wyczytałam ostatnio żeby w dniach płodnych nie chcąc spaprac śluzu nie wolno robić irygacji ani np pływać w basenie. Więc jeśli na dziewczynkę robicie irygacje a ja nie bardzo się w rym widzę, wyślę męża do gorącej kąpieli a sama pójdę się,, przeplukac,, na basen. Spotkamy się na starankach od razu po :-) Planuje 9dc, jak nie wyjdzie będę skracac odstępy. Taki mam plan. Oczywiście cały czas folik,wapń i żelazo. Jakoś w 14 dc mam gina to zmonitoruje jajeczka, zobaczymy :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja pierwsza 2 dni przed owulacja sex byl, bez diet itp. Druga sex byl codziennie od 9,dc w owulacjie tez i po owulacji jeden dzien rowniez, do tego bylam po diecie Dukana wiec zakwaszona bylam, trzecia corka planowana jako syn, spelnilismy z mezem wszystkie czynniki, ph mialam wysokie w owulacje powyzej 9 maz ph nasienia tez 9 i wyzej, suplsmenty i diete stosowalismy na 9 miesiecy przed poczeciem, sex byl na 15h przed owulacja, stosowalam preseed on ma wysokie ph, pozycja byla na pieska z orgaznem, sluz byl plodny i rozciagliwy, mineraly i hormony sprzyjaly bo maz zawsze mial wysoki testosteron, ja tez w gornej normie, nawst ksiezyc byl w meskim znaku zodiaku po pelni... No i mam 3 corke :)
Kochana... Czyli co ma byc, to bedzie jednym slowem !!! :)

Maran-atha widzisz nam najzwyczajniej było tak pisane: w Twoim przypadku 3 córki a u mnie 2 synów, ja po Twoim, Kate i Illaczku przypadku zrezygnowałam z torturowania męża stąd też tylko 4 spełnione czynniki a nie więcej po prostu odpuściłam mu tylko siebie torturowałam hehe bo dla mnie taka dieta jest niewskazana ze względów medycznych: kamica nerkowa ale i tak zaryzykowałam, może nie udało mi się począć i urodzić córeczki ale za to mam wspaniałego malutkiego mężczyznę którego kocham nad życie i patrząc na niego nie wymieniłabym go na żadną dziewczynkę :-) :)

Magic to oczywiste ja swojej tez bym nie zamienila :) dieta na chlppca jest fajna bo duzo bardziej roznorodna i warzyw i owocow mnostwo wiec to tortura nie byla ani dla mnie ani dla chlopa :) ale faktycznie nie da sie tego zaplanowac, mozna probowac, ale bez eliminacji jednogo rodzaju niepozadanych plemnikow i tak zawsze bedxie 50%

reklama
Nie ma co się nastawiać na to, że jak robię wszystko by była dana płeć, to musi się udać.

Mi się akurat udało. Choć starania były w dniu pozytywnego testu, czyli trochę ponad dzień. Każda z diet ma wpływ na organizm. Zaś w staraniach o chłopca jest dużo suplementów.

Najważniejsze, że mamy zdrowe dzieci.

Airfix śliczny maluszek. U mnie córka miała głowę kanciastą a synek bardziej okrągłą.

Powodzenia w testowaniu pamiętam jakie to było stresujace. Czy to już owulacja, czy nie [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry