reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie ph, tylko dla mnie to że ph sprzyja córce to marne pocieszenie bo przy synku też takie miałam.
Przyglądam się tej metodzie O+12 i mam pytanie - bo ból owulacyjny odczuwam kilka godzin. Czy dopiero jak ból ustanie to odliczam 12 h?wczoraj śluz typowo owulacyjny a dziś już lepki czyli już po owu?

reklama
Ajlak teoretycznie juz po chociaz ja tak samo mialam a program z wyresami wyznaczyl mi owu wlasnie po jak juz mialam lepki sluz to nie wiem.

Z programami wytyczajacymi owu to jest różnie. To mimo wszystko tylko komputery. Czasami data z programu nie do końca pokrywa się z tym co my czujemy i co się dzieje. Myślę, że oprócz tych całych pomocy(programów, diet itp) musimy też zwracać więcej uwagi na nasze ciała. One same wysyłają sygnały.
A propos planowania płci, weszłam dziś na forum 28dni by zobaczyć co mówią inni. Oboje, które forum opinia zostaje ta sama. 50% skuteczności czyli tyle samo co nie robiąc nic. Pisały dziewczyny, które spełniły warunki na posiadanie upragnionej dzidzi i nic. A te którym się udało raczej nie są pewne czy to przez planowanie, czy przypadek. Nie napawa to zbytnio optymizmem . :wink: Ja nadal starasz się o córkę lecz nie spełniam wszystkich wymogów. Jakoś nie do końca w to wierzę. Tylko in vitro daje 100%:). Lecz muszę przyznać, że to nakrecanie się ma też swoje plusy. I chyba sama chęć posiadania dziecka, tak pozytywnie nas nastraja :rolleyes:

Wiecie co ostatnio wmawiam sobie ze chłopiec..tak jakoś, po prostu nie chce nastawiać się na córkę. Nawet imiona chłopięce wybieram :-p

reklama
Wiecie co ostatnio wmawiam sobie ze chłopiec..tak jakoś, po prostu nie chce nastawiać się na córkę. Nawet imiona chłopięce wybieram :-p
Elenaa a kiedy będziesz wiedziała? Ty masz już jednego syna? Rozumiem Twoje nastawienie. Ja też mówię sobie, że następny też będzie syn. Wolę nastawić się na syna, żeby później nie było rozczarowania. A jak będzie dziewczynka to super niespodzianka. Niby statystycznie dziewczynek rodzi się więcej, a tu taki problem :D:)

Do góry