reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie ph, tylko dla mnie to że ph sprzyja córce to marne pocieszenie bo przy synku też takie miałam.
Przyglądam się tej metodzie O+12 i mam pytanie - bo ból owulacyjny odczuwam kilka godzin. Czy dopiero jak ból ustanie to odliczam 12 h?wczoraj śluz typowo owulacyjny a dziś już lepki czyli już po owu?

reklama
Ajlak teoretycznie juz po chociaz ja tak samo mialam a program z wyresami wyznaczyl mi owu wlasnie po jak juz mialam lepki sluz to nie wiem.

Z programami wytyczajacymi owu to jest różnie. To mimo wszystko tylko komputery. Czasami data z programu nie do końca pokrywa się z tym co my czujemy i co się dzieje. Myślę, że oprócz tych całych pomocy(programów, diet itp) musimy też zwracać więcej uwagi na nasze ciała. One same wysyłają sygnały.
A propos planowania płci, weszłam dziś na forum 28dni by zobaczyć co mówią inni. Oboje, które forum opinia zostaje ta sama. 50% skuteczności czyli tyle samo co nie robiąc nic. Pisały dziewczyny, które spełniły warunki na posiadanie upragnionej dzidzi i nic. A te którym się udało raczej nie są pewne czy to przez planowanie, czy przypadek. Nie napawa to zbytnio optymizmem . :wink: Ja nadal starasz się o córkę lecz nie spełniam wszystkich wymogów. Jakoś nie do końca w to wierzę. Tylko in vitro daje 100%:). Lecz muszę przyznać, że to nakrecanie się ma też swoje plusy. I chyba sama chęć posiadania dziecka, tak pozytywnie nas nastraja :rolleyes:

Wiecie co ostatnio wmawiam sobie ze chłopiec..tak jakoś, po prostu nie chce nastawiać się na córkę. Nawet imiona chłopięce wybieram :-p

reklama
Wiecie co ostatnio wmawiam sobie ze chłopiec..tak jakoś, po prostu nie chce nastawiać się na córkę. Nawet imiona chłopięce wybieram :-p
Elenaa a kiedy będziesz wiedziała? Ty masz już jednego syna? Rozumiem Twoje nastawienie. Ja też mówię sobie, że następny też będzie syn. Wolę nastawić się na syna, żeby później nie było rozczarowania. A jak będzie dziewczynka to super niespodzianka. Niby statystycznie dziewczynek rodzi się więcej, a tu taki problem :D:)

Do góry