reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix - dzięki wielkie za odpowiedź!!
ja chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko - może nie już, ale za jakieś 2-3 lata jak najmłodszy przestanie być takim słodkim maluszkiem i się ogarnie w szkole :), więc teraz się będę obserwować, a później działać.
a który czynnik ma największe znaczenie? PH?
i wiecie może jakie są tu statystyki na forum statystyki? udaje się?

i jeszcze takie pytanie - jeżeli mam skok temperatury w poniedziałek, wtorek i środę to kiedy jest/była owulacja? w poniedziałek?:eek:

reklama
ewix Fajnie jakbyś prowadziła wykres np. na ovufriend, bo tak po wykresie i objawach lepiej jest rozstrzygnąć co do czego :) Owulacje miałaś w 11dc, tak? Ale ja nie wiem jak długie masz cykle i w którym dniu ten różowy śluz wystapił, a to jest istotne żebym mogła Ci cos podpowiedzieć :)

ania_g_21 Ja się boję że ta burza dojdzie do nas jak bedziemy z domu wychodzić:/ Na dziś znów mamy wydane ostrzeżenie 2 stopnia o burzy z gradem, czyli takie samo jak ostatnio co takie spustoszenia zrobiło u nas.

marko Dziewczyny którym sie udało za najwazniejsze czynniki uwazaja Hormony, Minerały, Diete , potem PH, odstęp . Statystki prowadziła Piranha ,, na ten moment nie ma czasu dl nas zaglądać, jednak skuteczność planowania jak dotąd rosła liniowo- czyli im wiecej czynników spełnionych tym większa skuteczność. Bodajże dla 5- było 90%, dla 6-100%. Co do owulacji- nie da sie tak okreslić na podstawie tego co podałaś :) Musisz podać o ile ten skok był, tzn jakie temperatury, no i na jakim poziomie były temp wczesniej . Dlatego bez prowadzenia wykresu cięzko jest określić :) Jesli masz temperatury wpisz je na wykres, a ovufriend Ci pokaze kiedy była owulacja.

Airfix to w takim razie skutecznosc spadla bo ja 6 czynnikow spelnilam a mam corke wiec juz na 6 czynnikow nie ma 100% ;)
Makro przede wszystkim nastaw sie na dziecko by nie czuc rozczarowania a jak sie uda z płcią to bedziesz sie cieszyc podwojnie :) dla mnie osobiscie planowanie nie wzrasta wraz z iloscia spelnionych czynnikow a pokazuje to statystyka, jak bylo malo dziewczyn wydawalo sie, ze planowanie jest dosc skuteczne, ale im wiecej dziewczyn planuje tym skutecznosc spada... wiec przede wszystkim trzeba pragnac dzieciatka :) powodzenia &&&&

ewix Fajnie jakbyś prowadziła wykres np. na ovufriend, bo tak po wykresie i objawach lepiej jest rozstrzygnąć co do czego :) Owulacje miałaś w 11dc, tak? Ale ja nie wiem jak długie masz cykle i w którym dniu ten różowy śluz wystapił, a to jest istotne żebym mogła Ci cos podpowiedzieć :)

ania_g_21 Ja się boję że ta burza dojdzie do nas jak bedziemy z domu wychodzić:/ Na dziś znów mamy wydane ostrzeżenie 2 stopnia o burzy z gradem, czyli takie samo jak ostatnio co takie spustoszenia zrobiło u nas.

marko Dziewczyny którym sie udało za najwazniejsze czynniki uwazaja Hormony, Minerały, Diete , potem PH, odstęp . Statystki prowadziła Piranha ,, na ten moment nie ma czasu dl nas zaglądać, jednak skuteczność planowania jak dotąd rosła liniowo- czyli im wiecej czynników spełnionych tym większa skuteczność. Bodajże dla 5- było 90%, dla 6-100%. Co do owulacji- nie da sie tak okreslić na podstawie tego co podałaś :) Musisz podać o ile ten skok był, tzn jakie temperatury, no i na jakim poziomie były temp wczesniej . Dlatego bez prowadzenia wykresu cięzko jest określić :) Jesli masz temperatury wpisz je na wykres, a ovufriend Ci pokaze kiedy była owulacja.

Nie nie nie owulacja byla 11 lipca czyli 13 dc cykle mam 29 dniowe.

Hejka, wpadłam popatrzeć czy Airfix @ przylazła, ale widzę że nie.
Ja dzisiaj jade na mojego lekarza, bo mam jakieś złe przeczucia i się niepokoję, chciałabym już serduszko zobaczyć....

Airfix wlasnie wiesz co tam slychac u Pirahni? Mowisz ze cos kolo 22 bedziesz testowac a jak dlugi masz cykl? Ja niestety nie mam zbyt regularnych miedzy 26-28 dni i owu wypada albo 12dc albo 14. Zawsze 14 dni przed @ wiec ja tez w sierpniu, mam nadzieje ze wszystkie w tym cyklu ujrzymy dwie piekne krechy:-) i ze sierpien jak w zeszlym roku bedzie owocny bo z tego co pamietam to chyba Male liski i Matik ujrzaly wtedy dwie krechy:-)
Panna myszka spokojnie jezeli masz objawy ciazowe a z tego co piszesz to masz i to konkretne to napewno wszystko jest wporzadku;-) moj lekarz mi zawsze mowil jak sa objawy to nie ma powodow do zmartwien, to wszystko sprawka hormonow

Ostatnia edycja:
reklama
ja wiem, że mam wysoki testosteron :-(.
Dawno nie robiłam, ale zawsze kiedy robiłam badania miałam powyżej normy. Któraś z Was tak miała?? Jak to cholerstwo obniżyć?

Do góry