reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cocinella nigdy nie wiadomo plemniki potrafia i dluzej przezyc przy czym przy diecie dziewczynkowej maja troche utrudnione warunki. Nie zawsze tez w owu sie udaje jest wiele czynnikow majacych na to wplyw nie zawsze tez komorka przezywa 24h po owu czasami krocej a jeszcze trzeba doliczyc 6h kapacytacji plemnikow. Takze wszystko jest mozliwe;-)

hej dziewczyny :) u mnie chyba cykl stracony :wściekła/y:
wczoraj miałam owu i synek wpakował nam się do łóżka i tyle :szok:
2 dni temu mąż miał nocny dyżur.. ostatnie przytulaski były 3 dni przed owu - a ja akurat nie wierzę ,żeby plemniki mogły wytrzymac, bo skoro w dniu owu się nie udało to czemu ma się udać 3 dni wcześniej? masakra jakaś ale jestem zła :angry:

Moja ciąża jest 2,5 dnia przed owu, także wiesz :-D:-D nigdy nie mów nigdy, zwłaszcza że sylku nawaliłam i myślałam że wszystkie żołnierzyki wybiłam, a tu proszę - niespodziewajka :tak:

dziewczyny starające się o córkę - czy ja dobrze rozumiem, że nie patrzycie na odstęp od owulacji (ani w jedną ani w drugą stronę) tylko staracie się nawet w owulacje tylko pilnując niskiego PH, diety, suplementów i śluzu?
kurcze mam ochotę spróbować poplanować, ale mam też 1000 obaw, bo mam już 3 synów...

i jeszcze mam kilka pytań: możecie napisać jakiego termometru do mierzenia temp. używacie i w którym miejscu mierzycie temperaturę oraz jakie stosujecie paski do PH ( i w jaki sposób mierzycie to PH, czy pobieracie jakoś śluz z szyjki, czy tutaj bliżej).
Sory za tak szczegółowe pytania, ale zielona jestem w temacie :rofl2:

Witajcie w kolejny upalny dzień :)

ewix124 Co do różowego śluzu wszystko zależy kiedy on wystepuje, czy przed owulacją ( ile dni? ) , czy po owulacji, czy może przed samą @.

marko Co do starań o dziewczynkę :) oczywiście że patrzymy na odstęp, albo 2-3 dni, albo 0+12 :) Choć badania pokazują że jest to najmniej istotny czynnik :)
marko Musisz bardzo dobrze sobie przemyśleć czy chcesz spróbować :) Planowanie nie daje 100% pewności. Musisz pomyśleć czy byś nie czuła zawodu gdby urodził się kolejny synek, musisz przemyśleć czy chcesz po prostu kolejne dziecko, które jeśli się uda będzie wymarzoną córcią, a jesli nie - kolejnym kochanym synkiem :) Co do termometru- sa w aptece termometry owulacyjne Microlife- dziewczyny polecały je, ja używam zwykłego elektronicznego bo taki miałam na zbyciu :) Temperature mierzymy zawsze o tej samej godzinie , przed wstaniem z łóżka, polecam wpisywać ja na ovufriend.pl wtedy łatwiej ogarnąć cykl i pomóc jesli bedziesz miała jakies pytania. Co do miejsca mierzenia- mozna pod językiem ( mi to strasznie źle wychodziło, choc chyba głownie dziewczyny tak mierzą, albo waginalnie-dopochwowo- ja tak mierze ) .Paski Ph najlepsza sa Merc- ale ze od jakiegos czasu nie mozna ich dostać na allegro w dobrej cenie, wiec kupuje normalnie paski Ph na allegro z podzialką 4.0 do 8.0 chyba. Żeby zmierzyć ph sluzu najlepiej wsadzić pasek do środka i poczekać ok 15sec.

Magic_87 Ja chyba ostatnia będzie do testowania ;) Bo coś koło 22 sierpnia ;)

Marzycielko Suplementy i diete można stosować ponoć do pół roku. Jedynie Castagnus pisze żeby po 90 dniach odstawić ( ja robiłam we wrzesniu przerwe jeden cykl na castagnus ) . Teraz go biore od marca codziennie , bez przerwy.

U mnie temperatura spadła, więc @ powinna przyjść, myslalam że dziś rano, ale jednak się rozmysliła chyba :) A jeszcze dziś czeka mnie stres bo ide na pogrzeb i boję się żeby mi sie @ nie zatrzymała.

reklama
Do góry