reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marko proponuje brac inozytol nawet do 2000mg na dzien znajdziesz go np w takim preparacie jak infolic. Do tego rozpocznij jakies treningi bo wysilek fiz tez obniza testosteron dodatkowo szczegolnie dla mezczyzn szyszki chmielu. To wszystko powinno pomoc i jeszcze dieta niskotluszczowa;-)

reklama
PannaMyszka Kciuki za wizytę &&&&& :* U mnie jak na złość @ się nie zaczeła, oby jutro już przyszła. Wróciłam z pogrzebu właśnie, mam nadzieje że przez stres nie zatrzyma mi się okres.

ewix No to trzymam kciuki &&&&&& Oby to było "to" :D

Magic Tak jakos koło 22 sierpnia powinnam testować , może 21....zobaczymy jak się cykl potoczy i kiedy wreszcie ta @ przylezie :) Jak mam cykle zazwyczaj ok 28-33dni, głównie 29. Owulacja tez między 14-18 dc...głownie 15dc- także jest różnie. Piranha ma mase na głowie, dzieciaczki nie dają wytchnienia mamie :)
Magic z tym inozytolem i obnizaniem testosteronu można by polemizować, bo faktycznie obniża testo jak ma sie PCOS, ale jesli ma się niski testosteron ( wpływ diety i suplementów dziewczynkowych ) to on reguluje i podnosi tak że jest w połowie ( a na dziewczynke pasuje zeby był nizej niz połowa ).

marko A czy przy wysokim testosteronie masz normalne cykle ? Zawsze masz owulację? Z racji tego że chcesz miec kiedyś jeszcze dzieciątko i spełnic marzenie o córce to fajnie ze dołaczyłas wczesniej do nas, bo dużo się dowiesz...jak testosteron spadnie to wtedy będziesz sie starać, także ja bym sie nie nastawiała na konkretny cykl, tylko robiła wszystko aby obnizyc ten testosteron i jesli w badaniach wyjdzie ze akurat w tym cyklu hormony i minerały sprzyjają- to bym działa :) Ale tak jak piszesz, na to masz jeszcze kilka lat bo chcesz odchować synusiów :) Treningi tak jak Magic pisze tez sprawiaja ze testosteron spada- ale nie moga to byc treningi forsujące, chodzi o treningi Cardio, bieganie, chyba pływanie też-niepamietam. Dieta dziewczynkowa tez sprzyja obnizeniu testosteronu bo jest niskotłuszczowa, ja męzowi obnizam dodatkowo cholesterol-od tego tez spada testosteron ;) Szyszki chmielu wiem ze dzialaja ponoc na mezczyzn zeby obnizyc testosteron, nie wiem jak u kobiet.

marko A czy przy wysokim testosteronie masz normalne cykle ? Zawsze masz owulację? Z racji tego że chcesz miec kiedyś jeszcze dzieciątko i spełnic marzenie o córce to fajnie ze dołaczyłas wczesniej do nas, bo dużo się dowiesz...jak testosteron spadnie to wtedy będziesz sie starać, także ja bym sie nie nastawiała na konkretny cykl, tylko robiła wszystko aby obnizyc ten testosteron i jesli w badaniach wyjdzie ze akurat w tym cyklu hormony i minerały sprzyjają- to bym działa :) Ale tak jak piszesz, na to masz jeszcze kilka lat bo chcesz odchować synusiów :) Treningi tak jak Magic pisze tez sprawiaja ze testosteron spada- ale nie moga to byc treningi forsujące, chodzi o treningi Cardio, bieganie, chyba pływanie też-niepamietam. Dieta dziewczynkowa tez sprzyja obnizeniu testosteronu bo jest niskotłuszczowa, ja męzowi obnizam dodatkowo cholesterol-od tego tez spada testosteron ;) Szyszki chmielu wiem ze dzialaja ponoc na mezczyzn zeby obnizyc testosteron, nie wiem jak u kobiet.

tak, cykle normalne - 29-30 dni. Ile razy nie sprawdzałam to owulacja była. W trzy ciąże zaszłam za "pierwszym podejściem".
Kurcze trochę to wszystko uciążliwe jest z tym planowaniem. Badać testosteron, progesteron co miesiąc?
a progesteron musi być wysoki od samego początku cyklu?
a minerały to wapń i magnez tak? też badać z krwi?
Boże dziewczyny - jestem taka zielona - niby czytałam te wytyczne 150 razy, a jak przychodzi co do czego to nie wiem nic :no:

Czy któraś z Was też stara się w tym momencie o córkę? :)

marko To czyli pomimo wysokiego testosteronu nie masz PCOS, a to dobrze :) Ważne że cykle sa owulacyjne:)
Hormony i minerały dobrze zbadać przed rozpoczeciem tej całej diety i brania suplementów - wtedy wiesz jakis masz poziom wyjsciowy czegoś i wiesz co trzeba poprawic, potem po 3 miesiacach ja badalam :) ( do staran podchodze 3-ci raz, trzeci raz dieta i suplementy . ) W drugich staraniach pomimo diety i suplementów przez prawie poł roku moj testosteron wywaliło do góry, a bez niczego , za nim rozpoczełam wszystko- był dobry- takze warto badac jesli sie chce dac z siebie wszystko. Minerały wapn, magnez, i elektrolity-sód i potas, badamy w krwi. Hormony estradiol, testosteron, prolaktyne badamy w 3dc, a progesteron 7dpo.

Zobaczyłam moje 6 cm szczęścia z cudnym, bijącym serduszkiem, widziałam już nóżki i rączki, choć maleństwo nadal skulone, to na bardzo dobrym sprzęcie mojego lekarza dało się to zobaczyć :-D:-D ulga niemiłosierna, chyba teraz dopiero na prawdę zaczynam się cieszyć :tak::tak: wizyty będę na razie miała co 2 tygodnie. I najważniejsze, wdł. lekarza owu była 2 dni wcześniej,w co nie chcę mi się wierzyć, zresztą to już było, i nie ma co roztrząsać.
I patrząc na to maleństwo na ekranie, byłam pewna że patrzę na synka :tak:

Panna myszka a który to tydzień? Bo 6 cm to dużo. Ja wczoraj przeglądałam kartę ciąży z synkiem i na usg w 9 tyg od główki do pupy miał 2.5 cm . W 6tygi5 dni był pęcherzyk z serduszkiem 2 cm

PannaMyszka Gratuluję!!! Jak przeczytałam 6cm to pomyślałam czy tam aby trojaczkow nie ma haha :) Teraz już się ciesz bo masz z czego :)

reklama
Do góry