reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej! Tęsknię za Wami okrutnie, niestety nie nadrobiłam, 2 dni temu próbowałam sklecić posta ale mi córcia skasowała go w czasie chwili nieuwagi gdy zadzwonił telefon ;-) Myślałam, że jestem na szczycie góry moich problemów i niebawem będzie zjazd w dół a tu niestety weszłam z deszczu pod przysłowiową rynnę, przez kłamstwa i głupotę pewnej (bliskiej mi) osoby mam koszmarne problemy, które będą na mnie i mojej rodzinie ciążyć przez najbliższych kilka lat. Do tego przygnębiona jestem bo tej mojej koleżance, która tyle ciąż straciła a teraz udało jej się z bliźniakami (chłopcem i dziewczynką, pamiętacie gdy o niej pisałam?) odeszły wody w 25 tygodniu, miała zrobione wczoraj CC, Ania ma 690g a Antoś 750g, oboje walczą o życie, dziś już wiem, że Ania nie przeżyje bo nerki nie pracują :-( a Antoś jest w ciężkim stanie, miał wylew i transfuzję krwi, na razie oddycha za niego respirator i nie wiadomo co będzie dalej, nawet gdy przeżyje to powikłania mogą być straszne :-(

Vivienka, widać nuba ale niezbyt dobrze a ponadto 12+3 to dość wcześnie (podobno nuby chłopięce często podnoszą się dopiero od 12 tc), czuję, że to chłopczyk i czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia :-), bardzo chętnie wrzucę Ci fotkę na in-gender, tą obecną z 12+3 też wrzucić?

Reszty nie doczytałam, strasznie Was przepraszam, jak tylko dojdę do siebie (męczyło mnie też strasznie wredne choróbsko) to znów będę z Wami na bieżąco, teraz też postaram się częściej podczytywać :-)

edit: Vivienka, wrzuciłam fotkę na in-gender Error :-( at Ingender.com

Ostatnia edycja:
reklama
piranho przede wszystkim wracaj slonce do zdrówka!!! Kurcze nieraz czlowiek (bliska ci osoba) potrafi czasem chcac dobrze jeszcze skomplikowac sytuacje.Dalej modle sie każdego dnia abdy i u was wkoncu zaświecilo sloneczko :* wkoncu dobro ktore dajesz musi zostac ci z nawiązką wynagrodzone!!!
A co do koleżanki to az sie poplakalam ... tyle juz się nacierpiala bidulka i tu na dodatek jeszcze taka tragedia ;-( ;-( ;-(

Co do nuba wnioskuje ze jednak narazie jest niestety dziewczynkowy :/ mam nadzieje ze w czwarte bedzie więcej widac.
Jezeli mozesz wstaw to zdiecie na in gender z dopiskiem 12+3 ciekawa jestem na odpowiedzi.Oczywiscie jezeli bedziesz miala czas kochana :* bede wdzieczna za link gdzie będzie focia :*:*

Vivienka, dzięki kochana :-*, link masz w poście powyżej :-), mi się wydaje, że ten nub może mieć tendencję do podnoszenia się ;-)

Ostatnia edycja:
Piranhiu tak mi przykro z powodu tego co koleżankę teraz spotkało :(( straszna sytuacja, bardzo jej współczuję ...nawet sobie tego nie potrafię wyobrazić, co oni teraz muszą przeżywać :(
trzymam kciuki za ciebie, żeby jak najszybciej wszystko w miarę możliwości wyprostowało się. Nie mamy możliwości wpływać na inne osoby - na to co robią, mówią. Ale mamy możliwość wyciągnąć z tego wnioski dla siebie, a czasem wyjść jeszcze bardziej zwycięsko z takich sytuacji. Dla was musi zaświecić słońce i tak właśnie będzie.

Annette jak dla mnie jest wsjo ok. Zrobiłaś dzisiaj betę?

Piranhiu, vivienka podpowiedzcie mi z ciekawości - o którym nubie mówicie, bo ja widzę dwa :)) z tymże ten bardziej dziewczynkowy to chyba kawałek pępowiny :)? jeśli macie chwilkę, jakbyście mogły zakreślić ten obszar na fotce.

Piranhiu ....a ja już myślałam że limit nieszczęść dla koleżanki został już wyczerpany....ależ to wszystko jest niesprawiedliwe...tyle już przeszła i miało być lepiej....nie potrafię tego zrozumieć i znaleźć właściwych słów dla tego co spotkało koleżankę
Mam nadzieję że i u Ciebie wszystko niebawem nabierze właściwych kolorów ....tyle nam pomagasz i zawsze służysz dobrą radą a przecież dobro powraca więc gdzie ono się w tej chwili dla Ciebie podziewa?...pewnie się zbliża ale drobniuteńkimi i mało zauważalnymi w tej chwili kroczkami....ale idzie - jestem tego pewna

Małe liski pytałam Cię o hybrydy - dobrze pamiętam że zakupiłaś lampę UV - jest jakaś różnica w tych lakierach? na co mam zwracać uwagę?

male liski czytasz mi w głowie :-) ja tez widze dwa nuby ale czekałam na ocene doswiadczonych ;-)
Kurcze na in gender chca inne/więcej zdiec a ja mam tylko to jedno narazie :-(

Macy dziękuję za odpowiedź, ale jeżeli ph od razu po staraniach ph wynosi 7 to powinnam zbijać?przepraszam, że tak dopytuje ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi...Pozdrawiam

Piranhu Ja bardzo mocno wierzę że razem dacie radę, że to wszystko się jakoś poukłada..Musi, no musi i koniec :* A co do kolezanki to bardzo mi przykro :( aż mi łzy poleciały, że to takie nie sprawiedliwe ... A czy do tej pory lekarze zdiagnozowali czemu Ona w ciąże nie zachodzi i traci te ciąże? Bo ile razy mozna przechodzić przez coś takiego :( a jeszcze teraz tak wielka strata :( Zdrowiej nam Kochaniutka :)
Ja pisze wiadomosc w notatniku i jak tylko odchodzę to zapisuje od razu, bo przeciez bym pisała tak jak Ty ;) na raty ;) To są dzieciaki łobuziaki :) Zdrowiej nam szybciutko
Ja jednak zaczełam cykl z Femarą razy 2...jednak nie zdecydowałam się na Femare+ Clo, ale całkiem inaczej sie czuje niż przedtem , mam wrażenie że estradiol jest niski i testosteron spadł- a zwiekszyłam Castagnus od konca tamtego cyklu i czuje sie super. Wczesniej po femarze był wzrost apetytu, wzrost libido , cera od poczatku cyklu jakas w krostki , włosy do niczego.....a teraz jest inaczej, zero apetytu, zero libido, cera ok ;) i na prawde czuje sie dobrze mimo zwiekszenia dawki

reklama
piranha smutne to co napisałaś. :-( nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przechodzi Twoja koleżanka. Tyle szczęścia a jednego dnia wszystko pęka jak bańka mydlana. A u Was kochana w końcu zaświeci słońce. Trzymam mocno kciuki.

Do góry