reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
mici przypomnij, starasz się o dziewczynkę? ph dziewczynkowe utrzymujemy w granicach 4-4,5. Mamy takie streszczenia dla starających się o dziewczynkę lub chłopczyka - tam są najważniejsze info, w tym też info o ph, irygacji przed staraniami... Jeśli nie masz jeszcze tego to podeślę ci

aljul pamiętam, że pytałaś, ale właśnie zastanawiam się czy mam ci polecić w ogóle zabawę w hybrydowy manicure utwardzany lampą. Po maks 2 tygodniach taki manicure musisz zmyć, bo paznokcie odrastają, albo coś zawsze odpryśnie z któregoś z paznokci. Lakier usuwa się cholernie długo - 10 minut zmywasz lakier z jednego paznokcia. Matik polecała i ja też o tym rozwiązaniu słyszałam - lakiery vinylux. Utrzymują sie około tygodnia i zmywa się je chyba w takim sam sposób jak zwykłe lakiery. To rozwiązanie chyba jest bardziej praktyczne. A jeśli chodzi o lampy - słyszałam że jest to zupełnie nie istotne jaką lampę, której firmy wybierzesz, najważniejszy jest lakier. Te najlepsze są chyba z wyższych półek - czyli około 70 zł za lakier. Ja wybrałam olivię za 20-30 zł i nie jestem zadowolona. Pytaj, jeśli mogę ci jeszcze jakoś pomóc. Kiedy kotka kupujecie :)?

Małe liski dzięki, tak o dziewczynkę, widziałam i zapamiętałam ten zbiór informacji:) Ph mam cały czas ok 4, ale po starankach wzrasta do 7 - rozumiem, że muszę je zbić żeby dalej utrzymać ph na poziomie 4?zastosowałam sylk po wszystkim i po 6 godzinach miałam ph 4 - więc może jednak spełnia swoje zastosowania?

małe liski ja robię sobie hybrydy u koleżanki po 30zł na ręce tylko w takim delikatnym kolorze i nosze około 2 tyg, na Allegro znalazłam lakiery hybrydowe 6ml po 3,99zł bodajże i myślałam że będzie ok więc już teraz sama nie wiem
a kotka odbieramy po 9IX ...chyba oszalałam - zawsze miałam pieski i sama nie wiem jak podołamy z tym wyzwaniem

Piranha słońce moje ... jakie to życie jest niesprawiedliwe ! A człowiek człowiekowi potrafi zniszczyć nerwy ! Tulę kochana !!! U nas również znowu leje deszcz...ale cóż zrobić - kolejny raz usiłujemy się z nim zmierzyć ...ale ciężko tak bez parasola !!!
Kochana dzisiaj z Oliwią pomodlimy się za Anię żeby nerki zaczęły pracować i Adasia żeby walczyła kruszyna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przepraszam że tylko tyle ale mam dzisiaj wisielczy humor... do jutra !!!

Macy, dziękuję :* Zaraz sobie poszperam w necie co do wielkości pęcherzyka i tygodnia ciąży. Może faktycznie wszystko jest ok, tylko mi odbija :zawstydzona/y: Lekarz od USG powiedział, ze wygląda mu to na 4 tydzień ciąży więc ja od razu sobie wbiłam do głowy, że to za mało :-(

Liski, nie byłam na becie, zrobię w piątek tak jak kazał lekarz, muszę wyluzować :baffled: A Ty zrobiłaś betę?

Piranju, straszne to co piszesz, bardzo współczuję Twojej koleżance, nie wyobrażam sobie czegoś takiego przeżyć.

Matik, gratuluję, piękna kuleczka.
Vivienka, obserwuję Twoją dzidzię na ingender, trzymam kciuki ;-)

Annette nie robiłam, objawy się nasilają więc chyba to dobry znak - czekam na jutrzejszą dobrą wiadomość :)

aljul Jeśli chodzi o lampę - ma mieć 4 żaróweczki i wsjo. Zerkam właśnie na swoją - nie ma żadnej nazwy marki :) kupowałam ją w hurtowni kosmetycznej za około 100 zł. Ja myślę że wszystko zależy od jakości lakierów - ja tylko używałam oliwię i tej marki ci nie polecam :)

vivienka ja też cały czas podglądam twój wątek na in-gender i trzymam kciuki i wierzę że nosisz w sobie małego chłopczyka :)

Małe liski, Macy, Aljul to jakbym o swojej teściowej czasami czytała. Jak się dowiedziała że bratowa moja jest w ciąży powiedziała na pewno to będzie dziewczynka bo tam się same dziewczynki rodzą. Dodatkowo jak teraz moi rodzice siedzą z dzieckiem to potrafi do nich wydzwaniać w ciągu dnia i lustrować co jadł itd. To jest mega irytujące
Anette będzie dobrze
Piranho oby dla Was w końcu zaświeciło słoneczko. Co do tej koleżanki to historia okropna, po prostu łzy mi poleciały... nie wyobrażam sobie czegoś takiego, strasznie smutne :-(

Dzięki dziewczyny, kochane jesteście, wielki buziak dla Was!

Niestety dziś koło 16-tej Ania odeszła, Antoś nadal walczy :-:)-:)-(

Airfix, lekarze nie mają pojęcia, mówią, że to może jakiś genetyczny defekt koleżanki, być może ma tez jakieś przeciwciała eliminujące ciąże, straciła już 2 ciąże na bardzo wczesnym etapie (6-8 tydzień) i jedną córeczkę w 20-22 tc, teraz kolejną córeczkę a synek wciąż walczy, ona nie ma problemu z zajściem w ciążę, zachodzi w nią bez problemu ale organizm te ciąże jakby odrzuca. Ma córkę z pierwszej ale też problemowej ciąży, być może w pierwszej ciąży organizm wytworzył przeciwciała, które są groźne w kolejnych ciążach, nawet lekarze nie potrafią zdiagnozować dlaczego tak się dzieje, w 25 tc po prostu pękł jej pęcherz płodowy pomimo, że cały czas leżała (ciąża zagrożona, miała założony szew na szyjce). Ja też piszę w notatniku tyle że zapomniałam zapisać, na chwilę odeszłam od kompa a Kaja zamknęła mi okienko nie zapisując zmian ;-) Ja bym nie mieszała Femary i CLO w jednym cyklu, trzymam mocno kciuki!

małe liski, zaznaczam nuba :-), pępowina jest wyżej.

Zobacz załącznik 644093

Dorcia, dziękuję Ci kochana z całego serca i życzę by wszelkie smutki poszły od Ciebie precz i tylko radość gościła w Twoim sercu.

Annette, przypomnisz jaka jest wielkość pęcherzyka?

aljul, Nuuuśka i Dorcia, wklejam fotki moich futrzaków:

Zobacz załącznik 644095Zobacz załącznik 644096Zobacz załącznik 644097Zobacz załącznik 644098Zobacz załącznik 644099Zobacz załącznik 644100Zobacz załącznik 644101Zobacz załącznik 644103

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry