reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziekuje wam słońca wy moje!!! za wasze cudowne tyajnie by bylo jak by sie sprawdzily. Moze w czwartek bede cos wiecej wiedzieć jak bubus zechce się pokazać :/ Napewno postaram sie wam najszybciej jak to będzie możliwe napisac i wstawić nowa fotkę ;-)
Byłaby możliwość zeby ktoś wstawil mi czwartkiwe fotki na razie in gender?

Aljul a wiec teraz jeszcze mocniej kciuki za córeczkę zeby tesciowej utrzec nosa!!

iweet jak sie czujesz? Juz troszku lepiej??

Nusia kciuki za nowy cykl BARDZO MOCNO zaciśnięte!

Piranho gdzie jesteś???Mam nadzieję ze wkoncu troszku z górki macie :* :*

Anette nie trzymaj nas tak w niepewności!!! Pisz jak tam dzidzi ;-)

Male liski za jutrzejsza wizyte, napewno będzie juz przepięknie bijace serduszko a za okolo 6-8 tyg dowiesz sie ze to Agniesia ♡male liski dziekuje u mnie po malu czas leci ciesze się ze pomalu zbliżam sie do bezpieczniejszej granicy ciazowej.A co do corci właśnie w Pl bedziemy robić jej trochę wcześniej urodzinki. W sumie to będzie miala 4 razy obchodzony roczek :-D
A co tam u ciebie?

macy ach ta tesciowa... u mnie mama czesto gafy strzela... przy ostatniej ciazy palnela: I Tak synka miec nie będziesz takze sie nie nastawiaj.. :/ A tesciowa znów mowi ze fajnie jak bysmy mieli parke;-)

zakrecona pokoik juz gotowy??

Ja wlasnie w drodze do pl jeszcze z 400km przed nami :/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ja znowu dzis juz u 3 innej Dr
Dzidzia juz na 5.2mm :) ha wczoraj 3.58 wiec super przyrost albo tak mierzyły do kitu pozostałe 2
Dowiadywałam sie wszystkiego na temat badań itp No i tu jest cieżko 3 babki to samo twierdza
Ale przynajmniej mogę do 3 chodzić i byc na 100% pewna że wszystko ok
ImageUploadedByForum BabyBoom1410871115.289982.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1410871115.289982.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1410871115.289982.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 38
Kobietki, bardzo, bardzo Wam dziękuję za &&&&&&, już piszę co mam napisane na wyniku badania:
Pęcherzyk ciążowy którego GS wynosi 4hbd z pęcherzykiem żółtkowym o śr 3 mm. W lewym jajniku torbiel o śr. 35 mm.
Na wydruku jest napisane: GS=11.1mm4w1d
I teraz sama nie wiem o co tu w tym chodzi. Byłam po USG u ginekologa, który w sumie nic nie powiedział, kazał po prostu czekać na rozwój sytuacji. Zabronił mi robić kolejne USG, mam za kilka dni zrobić betę i czekać, łatwo powiedzieć...Moim zdaniem pęcherzyk jest za mały jak na 45 dc (31dpo). Z tego wszystkiego nie spytałam czy na USG rozmiar pęcherzyka jest liczony od momentu owulacji czy od pierwszego dnia ostatniej @ Co Wy o tym myślicie?

Annette jak maleństwo?
Aljul wiesz jak to z tymi objawami jest :) niektóre kobiety mają typowe chłopczykowe objawy a rodzą dziewczynki i odwrotnie, ale dzięki kochana :*:)

Aljul, Macy Maran ja ledwo zrobiłam test ciążowy, kiedy usłyszałam, że będę miała trzeciego chłopca. Mimo że cieszyłam się dopiero z samego faktu bycia w ciąży

małe liski dobrze pamiętam ze kupowałaś nie tak dawno lampę uv żeby sobie sama robić hybrydy?
Oświeć mnie trochę w tym temacie jaki mam lakier kupić i na co zwracać uwagę.

Annette
ja się nie znam, więc nie pomogę ale mocno wierzę że będzie dobrze

Ostatnia edycja:
vivienka dziękuję, lepiej się czuję. trzeba było przejść n normalne życie.

macy aljul nie zazdroszczę teściowych. moja jest całkiem spoko i bardzo kocha swojego wnuka. zresztą mój synek ma wszystkich dziadków bardzo fajnych i jest cały czas przez nich rozpieszczany

annette torbiele w ciąży jeśli nie są bardzo duże to nie są groźne (nie zagrażają życiu dziecka). Jeśli jest duża to istnieje ryzyko że pęknie i wywoła przedwczesny poród (poronienie). Czy ty kiedyś nie pisałaś że masz endometriozę? Bardzo możliwe że torbiel się jeszcze wchłonie, ale trzeba obserwować czy czasem nie rośnie.

Anette, GS to średnica pęcherzyka ciazowego. Znalazłam info, ze dla 5t6d czyli 5w6d jest to 11 mm, z crl 3 mm. Który to u Ciebie tydzień ciąży? Wydaje mi się, ze jest ok.

Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia. Nie mam dobrych przeczuć ale będę czekać, nie mam wyjścia.
Iweet, mnie raz jeden lekarz powiedział, przy pierwszym USG w pierwszej ciąży, ze miałam szczęście, ze zaszłam bo mam endometriozę. Nikt nigdy później tego nie powtórzył. Nie mam typowych objawów endometriozy. Mam skąpe @ i niewielki ból przed @.
Macy, 6 tydzień 3 dzień (45 dc, 31 dpo), @miałam 3.08.

Dziewczyny, muszę szybko jechać po córcię, już jestem spóźniona, odezwę się po 18. :*

Ostatnia edycja:
reklama
aljul Tymbardziej kciuki za Twoja wymarzoną dziewczynkę &&&&& U mnie jest to samo, a nawet gorzej, tesciowie tylko i wyłącznie uwazaja wnuczki od brata meza ( dziewczynki ) za swoje wnuki, mojego dziecka sie wyparli jak miał rok i nie utrzymuja kontaktu, najpierw ze mna i dzieckie, a potem juz nawet z synem ( moim mezem, tak go znienawidzili ze syna ma i to jeszcze z taka babą wredną jak ja :-D ) Ale oczywiscie jak juz bylam w ciazy to tez bylo mowione ze tylko chlopcow bedziemy miec, bo dziewczynki to tylko drugi brat meza moze miec. Tesciowa nawet dała mi lakierki na dziewczynke z tekstem-" masz, to mu włożysz" i to jak juz wiedziała ze chlopiec bedzie. Pisałam Wam kiedys ze szwagierka ( ta od wnuczek ulubionych ) tez powiedziala jak bylam w ciazy- ze dziewczynke to sobie trzeba umiec zrobic, dlatego ona ma dwie. I do tej pory dogaduje ze dziewczynke trzeba umiec zrobic. Moja mama nie lepsza- tez pisałam wam- juz buty mi kupiła na dziecko- na chłopca. Dlatego ja chce udowodnic wszystkim ze tez moge spełnic marzenia o córce.

macy Również trzymam kciuki za Ciebie&&&& i ja bym tak zrobiła- że tesciowej bym do porodu nie powiedziała co będzie, skoro dla niej jest to wazniejsze niz spytanie o zdrowie i wizyte. Ja obiecałam sobie o mojej ciazy nie beda wiedzieli tesciowie ani szwagierka ( wszyscy mieszkaja 5 km od nas )

iweet Ja tez trzymam kciuki za Ciebie &&&&&

male liski Tobie tez jak najbardziej zycze żebys utarła nosa tym wszystkim niedowiarkom &&&&& A co.... Bedziesz miec swoja wymarzoną córcie to im szczęki poopadają

Do góry