reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka.. ja też za nic nie wiem jak tą szyjkę badać :-) Lilly78 o tym juz gdzies czytałam z ta " miękkością" , ale teraz uwaga moje głupie pytanie - Gdzie i jak ja mam tą miękkość sprawdzić? hahah :-D

Vivienka no przeczytałam Twój post o bolach głowy i szczęce - chyba widzę nadzieję dla mnie ;) A w domu się śmieją ze mnie jak mówię że naprawdę mnie szczęka boli :(

mamakaja jak ja nie lubię badań robić na czczo ;) i jeszcze sama się nakręcam w kolejce że JEŚĆ mi się chce heh Trzymam kciuki za dobre wyniczki ;) Ostatnie TSH super ;) ja jeszcze walcze o takie

reklama
Lilly czekam na jutrzejszą wizytkę i zobaczę co mi doktorek powie !!! Według starej "rozpiski" powinnam zrobić za miesiąc czyli 17 kwietnia,później 17 maj i 17 czerwiec itd.

Nuuśka nie żartuj...bidulko...trzymam kciuki żeby choróbsko poszło do ...wrednej sąsiadki ?!!!
Miałam ochotkę napisać na staraczkach parę słów...ale chyba nie za ciekawie tam z tym trolkiem ?
Dopiszę się do Was jak będę mieć zielone światełko !!!

Zmykam spać ...długa droga jutro przede mną !!!

Spokojnej nocki dla Was wszystkich !!!

Vivienka, śliczna córeczka i mamusia :tak:Ja tam widzę podobieństwo między wami.

Airfix, musisz całego palucha włożyć do środka, najlepiej wskazującego i poruszać nim w różne strony w miarę możliwości :tak:, rób to codziennie po @ a w okolicach owulacji nawet kilka razy dziennie, z czasem zobaczysz różnice w miękkości i otwartości.

Annette dziekuje Ci bardzo za tak dosadną odpowiedź...miekkosc moze jakos rozkminie, ale jeszcze jakieś otwartości? ja wymiękam, jestem tylko blondynką...:-D Vivienka Ty też czytaj, jak nam to kolezanka wytłumaczyła pieknie , normalnie płacze ze smiechu jak sobie to wyobraziłam - boziu ja i takie rzeczy, gorzej jak mi sie spodoba-.. mi dziś bije coś haha ide spać lepiej bo wyjdzie zaraz na jaw moja zboczona natura :-D Dobranoc kobietki ;)

Lasenjce
ale naplodzilyscie, oby to sie przekladalo wprost proporcjonalnie do liczby ciaz :-):-)

vivi
sliczne jestescie!! Ja tez taka ksiezniczke poprosze :-D

zakreciu
szok ze taka klinika na nfz... Jak sampoczucie?

krystian
to juz ostateczna definitywna decyzja? Jesli tak to ja przejmuje paleczke w sztafecie, na ktorej widnieje napis NAJSTARSZA :crazy:

airfix
ja tez wymiekam przy badaniu szyjki.... Tez nie bardzo umiem :nerd:

ja dopiero z pracy wrocilam ... Ufff, maly spi, strzelilismy sobie po 1 piwku z M, i leze juz w pieleszach, nadrabiam Was ile dam rade

od niedzieli wyjezdzam na tydzien morze z emem, bedziemy odpoczywac w DWOJKE :))))))))) prosze mi kciuki zaciskac !!!;)

Ostatnia edycja:
Nusia to u Was w porownaniu do nas to badanie nasienia mozna powiedziec taniocha..

W ogole to chcialam cos napisac..bo juz rokladam rece... :(
W zwiazku z tym posiewem mojego M gdzie wyszlo ze ma dwie bakterie...byl dzisiaj u urologa, dal mu antybiotyki na miesiac czasu (nie jedne antybiotyk tylko 3, kazdy brany po kolei, jeden na tydzien) Tak sie zlozylo ze i ja poszlam do ginekologa ( u niej bylam pierwszy raz) No i tu sie zaczyna.....:/
Nie zrobila mi posiewu i dala antybiotyk Cipronex i do tego lek dopochwowy Natamycyna. ( mozna powiedziec ze dala mi to w ciemno, bo niewiadomo czy ja mam ta bakterie w sobie) Wziela mnie na fotel i stwiedzila po zagladnieciu ze nie zrobi mi cytologi bo moja wydzielina jej sie nie podoba, pozniej zrobila USG i powiedziala ze macica ok, nie ma miesniakow i jajniki tez ok. Przepisala jescze zel cos na G...
I powiedziala tak/; zeby wyleczyc ta bakterie, pozniej wziac od 2 do 6 dc lek CLO (bez monitoringu oczywiscie, czy to normalne? :/) i od 14 do 25 dc przepisala mi luteine dopochwowo..... Czy to tez normalne???? Boshe ja juz zwatpilam w tych lekarzy, czemu znalezienie normalnego lekarza z powolaniem jest takie ciezkie?? Piraniu Ta luteina od 14 dc to w ogole ma sens? czy to mi nie narobi balaganu?
Pozniej stwierdzila ze w zwiazku z tym ze mialam robiane lyzeczkowanie po pustym jaju i jesli nie uda sie po tych jej lekach zajsc w ciaze to bedzie trzeba zrobic laparoskopie (droznosc jajowodow) nie wiem czy to to samo? I to mialoby sie odbyc pod znieczuleniem i 3 dni w szpitalu.
Pytam sie jej co bedzie jak sie okaze ze jajowody sa niedrozne, to powiedziala ze tego sie nie udraznia i wtedy to zostaje tylko invitro.......Jestem zalamana. Nie wiem co robic...Pozniej jej sie spytalam czy mi nie trzeba zrobic posiewu to ona na to ze przed droznoscia i tak trzeba bedzie to zrobic a skoro mam antybiogram na jakie antybiotyki te bakterie sa wrazliwe to mozna u mnie ten lek zastosowac i pozniej zrobic posiew..
W ogole nie wiem jaki ustalic sobie plan dzialania....nie wiem... jestem w kropce. Czy nie lepiej by bylo najpierw zrobic droznosc czy tam ta laparoskopie? bo po co mam brac jakies leki jak nie wiem czy jajowody sa drozne.... Moj M tez zanim wyleczy ta bakterie, pozniej trzeba odczekac 3 miesiace na nowe nasienie... to bedzie z 4 miesiace, to moze w ciazgu tych 4 miesiecy zrobie to jajowody. Czy to jest dobre myslenie. Jak Wy to widzicie???
Przepraszam za taki balagan w moim opisie.

Ostatnia edycja:
Ilaczek, super ze umiesz wyłapać owu :) zazdarszam, tego ładnego piku tez:)
Gorgusia, to już 19 tydz? ale czas leci, jeszcze trochę a będziesz miała Synka przy sobie:))
Nusia fajnie ze jesteś zadowolona z lekarza i ogólnie wizyty. Jednak jak ma się kogoś fachowego przy sobie to jest zupełnie inaczej. Człowiek od razu jakiś taki odważniejszy, spokojniejszy i dobrej myśli:)
mamkaja, kciuki za wyniki! Na pewno będą ok., a TSH jakie ładne
Kiraa, życzę miłego, romantycznego i owocnego wyjazdu:D
Anias2, współczuję lekarki. Moja niestety tez jest podobna. Jak do niej poszłam i powiedziałam, ze chcemy zaplanować dzidziusia to się na mnie dziwnie popatrzyłą z mina " a czego ty ode mnie chcesz kobieto". Ja jej o swoich długich cyklach - a ona, że jak mam owu to nic nie szkodzi, ze długie. Żebym jak coś to przyszła to mi luteinę wypisze, żeby wspomóc ciąże ;|. Nie ma bata, w okolicach maja pójdę prywatnie.... Moja siostra cioteczna miała niedrożny jajowa i w ciążę zaszła, wiec to nie wyrok. Zależy czy są całkowicie niedrożne i czy oba. Myślę, ze zajęcie sie jajowodami w okresie kiedy będziesz czekać na nowe plemniczki jest dobrym roziwazaniem. Przynajmniej nie bezie to czas stracony, a wiele rzeczy może się powyjaśniać w tym czasie. Potem tylko będziecie mogli zabrać się do pracy :)))

Wszystkim zasmarkanym i pociągającym życzę dużo zdrówka:)
Miłego dzionka!

witam :-)

Dorcia do swojego gina ide 3.04 a na prenatalne dzisiaj bede sie umawiać chciałabym 9-10 kwiecień

Mamakaja czuje sie sie w miare dobrze Jedynie rano zdarza sie ze jest mi slabo Czasami zemdli i kilka dni mialam niemoc :-)

Kiraa to super ze wyjezdzacie :-) gdzie tym razem? Zycze milego, owocnego przede wszystkim wyjazdu :-*

Nuuska wstawaj kochana :-*

Anias kurcze ale ginka :-( na pewno nasza Piranha wypowie sie na temat tych tabletek ktore ta ginka wymyslila Znalezienie dobrego gina graniczy z cudem Ale kochana wazne ze wiesz co bylo przyczyną a xa pare miesięcy uda sie za pierwszym razem

Dla wszystkich zasmarkanych i przeziebionych duzo zdrówka :-)

Milego dnia

Milego dzionka dziewczynki

piranju kochana

jak zalecasz brac progesteron, bo ja mysle o dupku 3x1, oczywiscie po owu, jesli ta bedzie miala miejsce :cool2: i jeszcze luteine dopochw..... Czy to za malo u mnie???

reklama
Do góry