reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć dziewczyny

eh co do śmierci Kasiulki powiem wam, że nie znam dziewczyny,ale łzy same leciały mi po policzkach ... życie jest takie niesprawiedliwe ....

Wczoraj mój m. był na badaniach z pracy wiec od dzis podajemy je suplementy diety :O
dziś zmierzyłam swoją pierwszy raz w życiu temp :O wiec pomalutku zmierza wszystko ku lepszemu :)

pisałyście o zgadze ehh przyznam się wam , że musiałam zapytać doktora Google jak to jest ją mieć, bo Ja przy pierwszej ciąży jej nie miałam ...

dziewczyny starające się o córeczki :)

pomyślałam ,że śniadania można urozmaicić różnymi pastami jajecznymi na kanapki :)
wyczytałam też , że kawa i alkohol wypłukuję potas :) czyli kawę można pić ? alkoholu nie pijam więc tylko mężowi spodobała by się obcja picia piwka w weekend :)

jutro piateczek :) zapowiada się piękny słoneczny weekend ... no i w kocu mamy WIOSNĘ :) :-)

Kiraa zazdraszczam wyjazdu :) odpocznijcie aktywnie ze swoim m. &&&&&

Nuuuśka super, że trafił się w końcu dobry lekarz &&

Zakręcona , ale też czas zasuwa już zapisujesz się na prenatalne :)

Airfix Ja też nie wiem jak się bada tą szyjkę heh i tak jestem z siebie dumna, że wziełam się za mierzenie tempki :-D:-D
zawsze to krok do przodu

Vivienka
fajną masz tą swoją śmieszkę :) no i jesteś bardzo młodziutką mamuśką Fajne dziewczyny jesteście :)

Pirania pisała, że suplemety najlepiej spożywać na 3 mies. przed staraniami ... eh to mi by wychodziło tylko 8 tygodnii .... chyba zamiast starania się w maju poczekam na kolejny cykl czyli zaczniemy w czerwcu ... już nie mogę się doczekać ... :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się witam !! :-)

zakrecia ja nie spie kochana od 7:-ptylko jakos nie mialam weny, glowa boli, katar z nosa leci i ogolnie zasmarkanie pelna geba :dry:

maggie pytasz u mnie w Poradni czy tam gdzie chodze do tego nowego gina ? On przyjmuje tylko raz w tygodniu, i terminy sa od razu tzn na kazdy czwartek, u Nas w poradni dostaniesz sie z dnia na dzien :blink:

mamakaja eeee to piekne tsh :D ja musze isc wreszcie po skierowanie na badania, w marcu jeszcze nie robilam a mam zalecone robienie co miesiac. Mam nadzieje, ze wytrzymalas do 8 bez zjedzenia pani pielegniarki :-D

Dorcia ja na staraczkach pojawiam sie bardzo rzadko, glownie wtedy kiedy dziewczyny prosza zebym przeczytala posty od nowej dziewczyny, albo cos porownala, wole bardziej kameralne watki jak nasz a tam za wiele roznych kobitek sie przewija jednak :blink:
U Nas w koncu sloneczko dzis wyszlo !! :D

piranha tempka poszla do gory ale wiem, ze to przez chorobsko bo rano zle sie czulam, teraz jest juz troszke lepiej. Od jutra zaczac testowanie tak ? :happy2:

anias laparoskopia to to samo co badanie droznosci jajowodow, sama mialam to robione, ale co ona pierdzieli ze jak podczas badania okazuje sie, ze jajowod jest niedrozny to nie mozna go udroznic ????? kochana oczywiscie ze mozna !!! i najczesciej tak sie wlasnie robi, poza tym czesto podczas samego przepuszczania kontrastu przez jajowody wiele malych zlogow ktore w Nich byly pod wplywem cisnienia sa wypychane z Nich wiec nie rozumiem dlaczego ona Ci takie rzeczy opowiada...i to na pierwszej wizycie :no: szok.

Ostatnia edycja:
Hejka.
Nusia melduje się, nikogo nie zjadłam :-D ( aleś Ty dowcipna:dry:), zaczynam jeść śniadanie, wytrzymałam :-)
Zakręciu ja też mam wizytę 3.04 u gina:-)
Anias okropna ta ginekolog!!!!!! Moim zdaniem leków bez przyczyny się nie daję, a skąd ona może wiedzieć że ich potrzebujesz skoro Cię nie badała??? Masakra jakaś:baffled:
Kiraa Ty to za dobrze masz!!! nad morze na 7 dni!! nie potrzebujesz czasami do towarzystwa koleżanki z forum ??? no weź:sorry2: !!!!!!!!!!!!

Ja:
Za badania zapłaciłam 154 zł !:szok: Badali mi Hcv, HIV, Toxo x 2, Cytomegalia, Hbs, Morfologia,mocz, tsh. Połowę z tego miałam na nfz.......
Pobrali 4 probówki....

Witam w piakny sloneczny czwartek, dzis poczatek wiosny na kalendarzu i za oknem.:-)

Elmo,mamkaja, Airfix,Dorcia,lilly78,Justi ja nie taka mloda… zdiecie przeklamuje jeszcze dwa latka i 3 bedzie a nie dwojka z przodu:cool2:

Maggie2205 tak dobrze zaobserwowalas ze zdiatka,corcia jest prawie 100% kopia od mojego meza odemnie mna tylko podwozie :-D:-D
Airfix poweidz a jak chodzisz do dentysty i musisz miec buzie dlugo otwarta wychodzisz z bolem glowy albo jak chrupiesz cos twardego np. Marchewke? Jak tak to witam w moim gronie. Ja bym sie na twoim miejscu do ortodaty przeszla i sprawdzila bo ja to odwlekalam i bez potrzeby tylko sie tak dlugo meczylam.
Annette super opis badania szyjki, Airfix haha siedze i sie ciesze do kompa az corcia sie wystraszyla,:-D:-D:shocked2:
niezla agentka z ciebie.:cool2:
Kiraa juz nie dlugo a taka ksiezniczka zapuka do twojego brzusia . A urlopik do tego bedzie sie wspaniale nadawal. Odpoczywajcie i cieszcie sie tylko soba z mezusiem. Urlopy bardzo czesto bywaja owocne:tak::-). A trojmiasto ma duzo do zaoferowania bylam kilka razy

Justin o to zaczynamy w tym samym czasie z dietka i suplementami, i starnaka w tym samym czasie tez bedziemy miec. Plany moje sa na okolo czerwca:tak:;-)

Nuska duzo zdroweczka

Anias a moze wizyta u innego lekarza, bot a twoja to jakas niepowazna....:baffled:

Maran
wyslalam ci prywatna wiadomosc zerkinij prosze :-)

Mamakaja to troche krwi dzis stracilac, a wiec troszke czekoladki trzeba zjesc,albo pralinke,albo batonika SORYYYY zboczenie nalogowca na odwyku….

Ach ta dietka chlopczykowa gdyby nie slodycze wszytsko bylo by wspaniale,ale trzymam dyscyplinke wkoncu ta dietka nie trwa wiecznosc tylko pare tygodni :cool2:

Mamakaja ja tez dzisiaj na pobraniu bylam jak jechałam do pracy to bule jez wcinalam w aucie :-D ja za toxo x2, rozyczke,hiv i tsh zapłaciła 125 zl a reszte,badan na nfz

Nuuskazdrówka kochana

Kiraa super To sie wybyczysz pracocholiczko ;-)

Hejka! Standardowo Was nie doczytałam, o 14 wychodzę z domu i będę dopiero wieczorkiem więc pewnie znów nie dam rady Was doczytać bo coś płodne strasznie w posty jesteście :-D

Vivienka
, myślę, że z Pre-Seedem i sodą dobry pomysł :tak: ...choć sama soda zapewne szybciej podbije pH z niższych poziomów.

Elle
, wapń najlepiej podbić w diecie ale w okolicy owulacji (na kilka dni przed) jak najbardziej możesz łykać 4 tabletki Calcium Citrate.

mamakaja, też cierpiałam na ciążową bezsenność :-)

Elmo, podobno jest tak jak napisałaś :tak:, Omega-3 sprzyjają chłopcom a Omega-6 dziewczynkom Omega-3 and Omega-6 Fatty Acids in the Diet Can Alter Offspring Sex Ratio - Grain for Girls, Fish for Boys? | Science Debate - Where We Discuss Science.

Ktoś pytał o awokado (nie pamiętam kto :zawstydzona/y:) - sprzyja diecie chłopczykowej.

Dorcia, dzięki kochana, dzieci już w zasadzie zdrowe, to była jakaś krótkotrwała choroba na szczęście, po południu jedziemy odwiedzić ciocię, u nas piękna pogoda i grzech w domu siedzieć :-) Buziaki!

Airfix, już jest dobrze, dzieki kochana :-*

Kiraa, ale super, że sobie odpoczniecie, w takiej atmosferze na pewno wrócicie w Trójkę/Czwórkę :-) Myślę, że 3x1 dupek i 2x1 Luteina dopochwowa będą OK, czytałam, że przy takiej dawce udało się donosić ciążę dziewczynie, która miała progesteron na poziomie 8 ng/ml.

anias, brak słów :-(, CLO bez monitoringu i to przy tak niskim poziomie estradiolu. Luteina przepisana w ciemno od 14 dc może przyblokować owulacje. Jajowody jak najbardziej można udrożnić. Naprawdę lekarze coraz bardziej mnie przerażają.

Nuuuśka, może zaznacz tą tempkę jako zaburzoną (bo taka zapewne jest) by system nie brał jej pod uwagę wstawiając potem "cover line"? ;-) Pech z tym choróbskiem, w tamtym cyklu tez w okolicy owulki Ciebie złapało :-(Testuj od jutra :tak:

Matik, kciuki za wizytę i piekne wyniki, czekam na wieści.

Witajcie.

A ja wypowiem sie na temat migdałów bo tez tu czasem byly wątpliwosci czy chlopczykowe czy dziewczynkowe. Wczoraj w Wiem co jem slyszalam ze odkwaszają organizm a wiec jednak CHŁOPCZYKOWE. W biedronce sa pakowane solone pyszne, polecam :-)

Miłęgo dnia!

reklama
maran-atha, Flaxseed oil nie jest zbyt zalecany z 2 powodów. Po pierwsze M nie może go łykać bo zawiera fitoestrogeny i może spowodować zmniejszenie ilości testosteronu.

The fundamental prob. with flaxseed for DH is that is has things called phytoestrogens (EPO also has these) that mimic the body's natural estrogen. They confuse your body, in some ways they act like estrogen and estrogen for DH can sway pink. And worse still when a man has more estrogen than he should, his body's production of testosterone can decline as well. It is double bad for DH to take flaxseed and EPO.

Po drugie podobno z powodu różnych czynników Omega-3 w tym suplemencie nie jest wykorzystywane przez organizm a więc dostajemy po prostu dużą dawkę Omega-6, które to sprzyjają poczęciu dziewczynki:

Flaxseed, while it does have a form of Omega 3 in it, has chemistry in it that inhibits the conversion of that form into a type that is better used by your body so the Omega 3 in flaxseed is basically useless and you are really just taking a big dose of Omega 6 when you take it.

Lepiej zatem łykać Fish Oil.

Ostatnia edycja:
Do góry