reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć :)

Lilly to my jak babcie - ja też lubię szczególnie po cięższym dniu wskoczyć w piżamę o 19tej :-D
Kiraa przestań z tym najstarsza - liczy się młodość ducha :)! Płodnego pobytu nad morzem :)) Kciuki są
Pirahniu dobrze, że wspomniałaś o kwasach omega-6 - nie wiedziałam że działąją prodziewczynkowo. Zaraz zabiorę się za przeczytanie artykułu ;)
Matik kciuki za bardzo dobre wyniki!

Elmo pisze o migdałach i przypomniałam sobie, że miałam zapytać o orzechy laskowe - dziewczynkowe tak? Pytam się bo wydaje mi się, że dziewczyny na in-gender pisały, żeby nie jeść orzechów przy staraniach o dziewczynkę, bo wpływają jakoś niekorzystnie na któryś z hormonów, podwyższają poziom..tylko nie pamiętam o jaki hormon chodziło. Wójcik chyba poleca orzechy..?
Annette dzięki za instrukcje :DDD spróbuję pogmerać palcem w jedną i w drugą stronę - może w końcu natrafię na swoją szyjkę :D
Aljul właśnie - jak wysypka u synka?wyjaśniło się jaka przyczyna?
Zakręcona już niedługo kolejne usg - jeju jak czas pędzi, dopiero przecież były II kreski, a przy dobrym sprzęcie za 3, 4 tygodnie może poznasz już płeć dzieciątka :). Będzie dziewczynka jak nic!:)

Pozdrawiam was wszystkich - miłego dnia!
ps. właśnie wróciłam z młodszym synkiem od koleżanki, która ma bliźniaki w podobnym wieku - chłopca i dziewczynkę. Fajnie, nie :)? To jej pierwsze dzieci. Urocze dzieciaki. Jak jedno siedzi na krześle to i drugie musi siedzieć na tym samym, obok:)

reklama
Witajcie,
małe liski dziękuję kochana za pamięć. Wczoraj byliśmy u lekarza i powiedziała że wg niej to raczej uczuleniowe więc dostaliśmy leki + wapno + wit.C i zobaczymy co będzie. Wiesz wczoraj w poczekalni u lekarza była jakaś mama z 3tyg córeczką - ależ ona była cudna.... taka maleńka i taka kudłata niczym mój młodszy synuś jak się urodził. Znowu się rozmarzyłam...wróciłam do domu i opowiedziałam o niej mężowi...a on na to a jak się nie uda.
Co do orzechów to Wójcik pisze o włoskich - moja teściowa mówiła że jadła je z córką w ciąży na potęgę i gdzieś kiedyś czytałam że to na co mamy ochotę w ciąży to musieliśmy się podobnie żywić przed zajściem w nią i powiem Ci że w wielu przypadkach patrząc i słuchając dziewczyn to może być w tym racja.
Co do diety dziewczynkowej to może można by było dorzucić pierogi z twarogiem polane śmietaną:)
Ostatnio też rozczulają mnie bliźniaki - moja koleżanka miała synka starszego od mojego starszego i jak była w ciąży też marzyła o córce a okazało się że przybędzie jej 2 chłopców i mówi że o córkę się już starać nie będzie.
Powiedz mi kochana czy Ty także jesteś mamą na pełen etat? Ja ostatnio nie mogę nadążyć za moim synkiem - uwielbia wysokości a przy tym broi niesamowicie - chyba już nie ma rzeczy w domu która miała kiedyś swoje stałe miejsce:-)

aljul tak :) zawód mama na dwóch etatach czasem - 24 h na dobę :)

Ja też pragnę dziewczynkę bardzo bardzo, ale wydaje mi się tak niemożliwe bym miała córcie...ale walczę z myślami, żebym sobie trochę pomarzyła przed staraniami. Jak już szczęśliwie zajdę w ciąże, to raczej zejdę na ziemię :)

małe liski więc po raz kolejny doskonale się rozumiemy:-)
Przyznam Ci że mi się z końcem maja kończy umowa i raczej tam nie wrócę i trochę się obawiam czy damy radę finansową z 3 dzieci:-) a z drugiej strony tłumacze sobie że jeśli Bóg da to i pozwoli wychować
Doskonale rozumiem Ciebie i Twoje marzenia bo sama takie mam

Ostatnia edycja:
aljul :) musimy walczyć o marzenia - same bez walki się nie spełnią :) robimy chyba wszystko by zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia córci - musi się udać, prawda :)?

Jestem po wizycie...powiedział mi wszystko to,co już wiedziałam..ale jestem zadowolona !!!
Zerknę później...doczytam !!!

Oki witam słoneczka :-D
Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza rodzinnego z wynikami :tak:i lekarz powiedział, ze pod względem zdrowotnym ale nie ginekologicznym bo na tym się nie zna . Wszystko jest super :-D:-D Super moja prolaktyna w końcu jest rewelacyjna jest 10 :-)
TSH 1.9 :-D:-):-) wow :-D
oki Piraniu kochana zerknij okiem jak wyglądają moje wyniki oki proszę, proszę :tak::tak:

003.jpg004.jpg

małe mi dalej wyszły , hmmm... wiecie jak mam to powiększyć?

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 41
  • 002.jpg
    002.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 32
  • 003.jpg
    003.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 30
  • 004.jpg
    004.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Dorcia bardzo sie ciesze :) super wiesci :)
Matik no to swietnie, że zdrowa jesteś, że wszystko ok. ale te zdjecia co wstawilas strasznie niewyraźne I malutkie nic tam nie można zobaczyć...

witam, moja Zosia już dzisiaj zdrowa, gorączka minęła, miała jeszcze stan podgorączkowy rano, ale teraz już ok:-)
Maran łykam flaxeed oil chociażby ze względu na fitoestrogeny, żeby podnieść swój estrogen, a i tak stosunek omega 3 do omega 6 jest jest dużo większy więc moim zdaniem ok. biorę też fish oil:-)ciężko pogodzić te wszystkie suple, coś za coś, chcesz podnieść estrogen olej lniany robi dobrze, połykam kapsułki i dodaję olej do sałatek, musi być dobrze.

reklama
Do góry