reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa, sprawdziłam i mam 7 smsów od Ciebie, 6 z nich to identyczne wiadomości (z godz. 15:12 - 15:40), z tym że pierwsza w całości a 5 kolejnych obciętych ...nie wiem więc co jest grane :-( Zobaczymy jutro jaki będzie wynik progesteronu, blednące testy mogą być od ovitrellowego spadającego poziomu hCG. Poczekajmy na jutrzejszą tempkę i wyniki z krwi. Będzie dobrze (w razie co w kolejnym cyklu zmniejszysz stopień zakwaszania), ja innych scenariuszy nie przewiduję, buziaki!

reklama
Piranju
chwala Ci i dzieki za wiare, nadzieje :happy2:
napisze I jutro smska, jak M odbierze moj wynik i da znac, bo bede do poznego wieczora w pracy. Mam nadziej ze sms dojdzie.... Bety jutro chyba nie bede robic, testy wygladaja jak spadajacy poziom ovitrelle. Znalazlam super tabelke, gdzie wpisujesz swoja wage, i dawke ovitrelle i wylicza ci ile masz bety hcg w moczu i we krwi dzien po dniu... Tyle ze nie po pl, ale super rzecz

kolorowych snow ;*****

czy ktos wie gdzie na ingender sa statystkyki diewczyn dziewczynkowych jak dlugo staraly sie? Widzialam to kiedys ale nie moge znalezc.....

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie ale nie mialam jak pisac... Mamy z mezem troche gorszy czas.. juz od dłuższego czasu moj maz ma problemy z plecami :( we wrześniu na 30 wypadl mu dysk, tak chyba w nagrodę :/ i tak jakos raz bylo lepiej raz gorzej az wkoncu w zeszlym tygodniu wzieli go do szpitala :/ jak narazie pompuja go zastrzykami z kortyzonem :/ bronimy sie jak ognia operacji.. we wtorek bedziemy wiedzieć więcej :( bedziecie trzymac kciuki???

Piranha moja droga powiedz mi prosze czy kortyzon moze negatywne wplywac na jakosc żołnierzy??

Przepraszam ze pierw o mnie napisalam ale tak jakos słabszy dzionek mi sie trafil Kira wiec zoumiem i ciebie ;) oczywiscie licze na to ze tempka z dnia na dzien bedzie szybowac

Niuska ciesze sie ze wkoncu Mialas szczęście trafić na normalnego lekarza ktory chce ci pomóc ;)

Dorcia trzymam kciuki za bete zeby wkoncu malpa zjechała do zera. Mniej niz zerooo ooooo ;)

Ilaczek ojjjjjjj widze ze juz staranka tuż tuż. Kiedy będziesz robila badania hormonów? Jak tam dietka dajesz rade ty i maz?? Z tego co patrzalam w necie na przepisy to dietka zrobi nam z mezem dobrze wkoncu opiera sie na duzej ilosci warzyw i owoców i troche miesa ;)

Maran a ty kiedy startujesz suplementy i dietke??

Zakrecona jak sie czujesz? Plamienia ustaly? Kiedy bedziesz szla podgladac córeczkę ;)

Pozdrawiam każdą z osobna ;) zycze kolorowych snów :* :tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)
Kciuki za Wszystkie:-*

Vivienka tak plamienie ustalo, czuje sie dobrze a do gina ide 13 marca

Kiraa,Nuuska oby zaswiecilo dla Was slonce i posypalo dobre wiadomości:-*

Kirra my właśnie wczoraj z K myśleliśmy czy na Hel nie pojedziemy na majowke Moze cos na gruponie sie trafi Ja jestem zauroczona Helem :-)

Miłego dnia :-*

Dzien dobry :)

Melduje sie z @ od rana....ja Cie krece takiej pobudki to juz dawno nie przezylam i juz czuje ze to nie bedzie dobry dzien :confused2: och, uwielbiam poniedzialki.

kiraa jak dzis tempka ? mam nadzieje, ze choc u Ciebie lepsze wiesci :tak:

piranha to moje endo spedza mi sen z powiek eh..jaka strategia kochana w tym cyklu ? Podejrzewam ze gin bedzie chcial mi zrobic histeroskopie w przyszlym cyklu, w tym chyba nie, choc czytalam ze najczesciej robi sie ja przed owulacja, miedzy 8-12dc no ale ze u mnie owulacje pozne to nie wiem jak gin sie na to zapatrzy.

małe liski dziekuje za wsparcie kochana, ale z czasem pozytywne myslenie przychodzi coraz ciezej :zawstydzona/y:

zakrecia milego dzionka :***

Wszystkim Wam i kazdej z osobna, milego, slonecznego dnia :********:happy:

Nuuska, Kiraa kurcze przykro mi kobietki Ale ja wierze że i do Was juz niedługo uśmiechnie sie szczęście i wynagrodzi to wszystko Buziaki dla Was :-*

Hello! ...nie lubię poniedziałków ;-)

Kiraa, zobaczymy dziś jakiej jakości ciałko żółte powstało z tego ovitrello-pregnylowego pęcherzyka i opracujemy strategię na kolejny cykl.

Nuuuśka, ja proponuję w tym cyklu tak, w 7-8 dc Estrofem 1x1, w 9-12 dc 2x1, w 13 dc do owulacji 1x1 a w FL 1x1 lub 2x1 w zależności od grubości okołoowulacyjnego endo (tylko żeby dało radę je podejrzeć). To będzie pierwszy cykl z konkretną dawką a przy okazji dostarczaniem Estrofemu przez cały cykl, liczę, że z taką strategią nie dojdzie do złuszczeń endo i będzie ono ładnie przygotowane na cośka.

Vivienka, niestety nie wiem jak kortyzon wpływa na płodność ale trzymam mocno kciuki za Twojego M i by nie było konieczności robienia operacji.

Dorcia, kciuki cały czas zaciśnięte!

Witajcie dziewczyny, pewnie mnie nie pamietacie;-)
Nie odzywałam się już pewnie z miesiąc albo i dłużej, wiele spraw na tym zaważyło i samopoczucie okropne całodobowe mdłości, całkowity brak energii i wykończeniówka domu akurat się na to wszystko nałożyła, więc wybaczcie :zawstydzona/y: Czytałam was w miarę na bieżąco ale na pisanie sił ani czasu brakło

Zacznę od gratulacji dla Elmo i Ewelin - suuuper, gratuluje wymarzonych dzieciątek Widziałam tylko krasnala Elmo cuuudny poprostu, na córcie Ewelin się nie załapałam, następnym razem.

Nuuuśka - widzę, że walczysz nadal i bardzo dobrze :tak: Jak to mama05 mawiała "nie spoczniemy nim poczniemy" brakuje mi Jej postów, ciekawa jestem co u Niej jak tak biznes się kręci - może ktoś wie ?

Dorcia - nosz ta beta sobie żarty robi, ma spadać i już !

Zakręcona - gratuluję, dobrze, że już plamienia ustały, teraz to już wszystko będzie dobrze.

Piranha - widzę, że dzieciaczkom zdrówko dopisuje, bardzo się ciesze :tak:, no tak najwięcej choróbsk jednak z przedszkola, a skoro Krzyś nie chodzi to i ten problem u was zniknął. Niedawno byłam na u ginka robił mi usg, tj. 12t4d . Ginek twierdzi, że dzidzia tak obrócona że płci nie jest w stanie zobaczyć, mam tylko jedno sensowne zdjęcie, może ty coś dojrzysz?
Mały kolos ;-) ma już 7,1 cm wydaje mi się duży jak na 12t4d A brzuch już mam tak duzy jak ty to był 18tydzien, Nawet już miałam robione usg przez brzuch bo gin też zauważył że brzusio bardzo mi podrosło i stwierdził, że tak będzie lepiej wszystko widać. Najpierw zrobił dopochwowo a potem zmienił na zewnętrznie.Najważniejsze, że badanie genetyczne wyszło bardzo dobrze :-) nosek, karczek 1,1cm i pozostałe parametry też w porządku więc gin odradza mi robienie dodatkowych genetycznych bo jego zdaniem zbyt często daje fałszywe wyniki i niepotrzebnie stresuje kobiete. No chyba, że te podstawowe wyszłyby ponad norme wtedy oczywiście by je zalecał, bo wtedy to już inna sytuacja.
A oto fotka brzdąca
zdjęcie mg_NEW_0001.jpg

Załączniki

• zdjęcie mg_NEW.jpg
    zdjęcie mg_NEW.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 38
  • zdjęcie mg_NEW_0001.jpg
    zdjęcie mg_NEW_0001.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
reklama
mamuśkamimi, jak fajnie, że napisałaś, brakowało Ciebie! Gratuluję pięknych wyników, NT faktycznie malutkie i na pewno nie masz się czym stresować. Niestety dzidzia odwróciła się pleckami i pokazała gdzie ma nasze podglądanie nuba :-D Kiedy masz kolejną wizytę? Pogłaszcz ode mnie M-1 Twojego brzdąca :-D

Do góry