reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski oj tak, ja swojemu cały czas powtarzam że gdyby to do mężczyzny należało urodzić to nasz gatunek już dawno by wymarł:-) bo albo wcale by nie rodzili albo na 1 dziecku by się kończyło;-)

reklama
Dzięki dziewczyny miło, że pamiętacie jeszcze o mnie :zawstydzona/y::tak:
Piranha - no właśnie, mały brzdąc jeden ujawnić się nie chce, ale ja go jeszcze nakryje ;-):-D Następna wizyta dopiero 2 kwietnia kurcze szmat czasu, ale wtedy będzie 16t2d więc już powinno być pewne co kto siedzi pod serduchem. Poszłabym w międzyczasie do innego ginka na usg ale co ja mu powiem, że przyszłam tylko po to bo doczekać się nie mogę, żeby zobaczyć jaka płeć? no chyba się wstrzymam, choć nogami przebieram.
małe liski - dzięki kochana, trochę mnie nie było, ale teraz obiecuję częściej się pojawiać. Mdłości jeszcze mnie męczą trochę, ale też są już dni fajne, gdzie prawie ich nie odczuwam i energii więcej. Ale jak pogoda niżowa to jestem kiepska bardzo, ciśnienie mam na ogół 90/60 więc wtedy dosłownie człapie i na nic nie mam siły. I ja trzymam kciuki aby u was córcia się pojawiła !!! Zdrówka dla męża !
Dorcia - jak się czujesz kochana ?, kiedy znowu badasz betke, na pewno będzie zero, tak czuje a intuicja mnie nie zawodzi.
vivienka - Ty chłopczykowa jesteś tak ? trzymam kciuki!!!
ilaczek - Ciebie pamiętam doskonale, super, że podjęliście decyzje o starankach. Przy wsparciu Piranhii na pewno uda się ustrzelić chłopaczka !!!
maran-atha - super, że i TY się zdecydowałaś, czytając twoje posty czułam, że przyjdzie taki dzień, że pragnienie synka weźmie górę i się zdecydujesz, trzymam kciuki za chłopaczka !!! Dzięki za info odnoście mamy05, fajnie że u niej wszystko w porządku.
lilly78 - dzięki ! Współczuję straty, dobrze że już czujesz się lepiej. Na pewno już niebawem będziesz się cieszyć zdrową i nudną ciążą !!!

Trzymam kciuki za każdą z Was !!!!

Ostatnia edycja:
Mamuśkamimi betkę robiłam dzisiaj....mam nadzieję że spadnie...nie liczę jeszcze na zero !!! Ale byłabym przeszczęśliwa gdyby Twoje przeczucie się sprawdziło !!! A Ty kiedy idziesz podglądnąć synusia ???

Trzymacie kciuki za moją dzisiejszą betę ??? Wyniki będę mieć dopiero późnym wieczorem

Dorcia - ooo to dzisiaj, a zatem zaciskam mocno kciukasy i nie puszczam !!!!!!! Będzie dobrze zobaczysz :tak: A ja nakryć brzdąca idę dopiero 2 kwietnia, czy ja wytrzymam do tego czasu ? chyba nie mam wyjścia.

Dorcia ja trzymam mocno! Czekam na wieści.
Nuska,Kiraa- bardzo mi przykro,że padkuda przyszła :-(
Ja z Kacim pomimo pięknej pogody do środy kwitniemy w domu. Wczoraj był ostatni zastrzyk,więc musimy uważać.
Na obiad pomidorowa i spaghetti- zapraszam :-)
Małe kopie coraz fajniej...to cudowny okres ciąży! A i moje hormony coś wyluzowały,więc znów czuje się super.
ajul- rota teraz szaleje. Kac miał równo z anginą....i mój siostrzeniec ma. Zdrówka!

cześć wszystkim Babeczkom :-)

małe liski - no to super, że już zaczęłaś :tak: będę miała od kogo przepisy pożyczać :-D Kochana, a co jadłaś przez te dwa dni (możesz pokrótce napisać jadłospis?). Co do staranek, to chcieliśmy jak najszybciej, ale póki co moje złe wyniki nas przystopowały, więc zaczniemy przygotowania jak już będę wiedziała co i jak (wizytę u endo-gina mam 20 marca). A Wy kiedy zaczynacie starania?

Piranha - rozmawiałam dziś z koleżanką, która 4 miesiące temu urodziła córeczkę. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że też miała stwierdzone policystyczne jajniki. Ona akurat miała hirsutyzm, więc były jakieś oznaki zewnętrzne. Starali się od 2011 roku przez 10 miesięcy bez skutku, a jak odpuścili, to się po pewnym czasie udało. Nie zażywała żadnych hormonów, ani innych lekarstw. Udało się tak naturalnie. Jest to jakieś pocieszenie :tak: Podpytałam ją o dietę - przypadkiem miała taką czysto dziewczynkową, bo zajadała mnóstwo serów, kaszek, budyniów itp. Więc coś w tej diecie musi być ;-)

Dorcia - &&& za niską betę !!!

Aljul - ale miałaś masakryczny weekend. Współczuje :-( Oby już teraz wszystko było ok. Faceci to mięczaki :-D

mamuśkamimi - ale słodziaczek na tych fotach :-)

Vivienka - zdrówka dla męża! &&&& zaciśnięte :tak:

Piraniu doszedł ASG, jupi...listonosz przyniósł:-Ddziękuję!
Mamuśkamimi a jak wyglądały Twoje starania? czy stosowałaś dietę? jak wyglądały Twoje starania??

DORCIA &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ilaczek
a do mnie dzis przyszły testy owulacyjne ;) Ty też stosujesz te one step ovulation test 30 ??

u nas dzis wiosna na całego, poszlam z Maja po Ale do szkoły na pieszo I Maja przeszla w obie strony na nogach a to spory kawałek jest ale tak ciepło dziś u nas, ze żal było jechać autem... ;)

reklama
Do góry