reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kiraa kochana albo ja znowu mam cos z BB ale nie widze miniaturki, znaczy sie, nie otwiera mi sie :(
i nie masz za co dziekowac, lekarzom nie mozna slepo wierzyc w to co mowia, bo myla sie tak czesto tak my - w koncu to tez ludzie, choc czasem okazuje sie, ze nie sa wcale madrzejsi od Nas z wrecz odwrotnie.

zakrecona jutro sikaj !! :D

piranha hmmm piszesz kochana ze wyrzut estrogenow czesto zdarza sie pare dni po owulacji i objawia sie spadkiem temperatury tak ? ale ten spadek jest spadkiem jednodniowym czy stalym ? Bo w takim razie mozna go pomylic ze spadkiem implantacyjnym jak dobrze mysle ? :blink:

Niby mialo juz z godziny na godzine slabiej wiac, ale cos wcale sie nie zanosi :dry:

reklama
Nuska
hm u mnie widac, Krystian tez widzi...

Krystian mam 11 dc, ale ze zle zaznaczylam 1 dc w moim monitorze Personie, powinien byc 10 dc..

Nuuuśka a jak twoje samopoczucie?
Kiraa ja mam usg ze stycznia 9dc i pęcherzyk 14,8
USG z lutego 13dc pęcherzyk 18,1
A teraz 11 dc i pechol 24,6
Ja bym nie przekreślała tego cyklu, Tylko jeszcze usg zrobiła u kogoś innego. Zobacz jakie ja mam odchylenia

Tylko gdzie takie badania mamy zrobić. Może wie którąś z was gdzie najlepiej się udać mieszkam w gdyni. I ile kosztuje to badanie?

krystianmartin, żadnego denerwowania się, przecież Ty zachodzisz :-)

zakręcona, już zarezerwowałam moje kciuki dla Ciebie na jutrzejszy poranek :-)

Beatka, a jak długo się staracie? Żołnierzyki M zawsze warto sprawdzić :tak:

Kiraa, jestem pewna, że minimum jeden pęcherzyk Ci pęknie, testuj dalej :-)

Nuuuśka, estrogeny w FL znów wzrastają, estrogenowy spadek tempki (zazwyczaj jednodniowy) obserwowany jest w różnych dpo, najczęściej 2-5 dpo choć bywa później, ja osobiście nie wierzę w coś takiego jak spadek implantacyjny bo organizm nie wie, że jest w ciąży dopóki dzidzia nie podłączy się do endometrium i naszego krwiobiegu :-)

Ostatnia edycja:
Piranha o pierwszą dzidzie staraliśmy się około 4lat z przerwami. A teraz już będzie rok. Muszę pogadać z moim m o tych badaniach.

zakręcona, no to będę z rana nasłuchiwać :-D, z naszym wsparciem kciukowym musi się udać :-) A propos krzyków radości - przypomniał mi się mój w 16 tc kiedy dowiedziałam się, że będę mieć córeczkę, cała poczekalnia słyszała a nawet panie w odległej rejestracji :-D

Beatka, a masz badania podstawowych hormonów z ostatnich miesięcy? Ile trwa u Ciebie faza lutealna?

piranha czyli mowisz ze jak jutro spadnie to nic sie nie martwic ? :-) czyli nie ma czeos takiego jak spadek implantacyjny? tzn ja wiem, ze czesto na wykresach nie jest w ogole obserowany spadek, a wykres konczy sie dwoma kreseczkami, ale zawsze mnie tlumaczono to tym, ze nie zawsze wystepuje takowy spadek. kurcze wiesz jak ja sie tym wszystkim nerwuje :-D jutro ostatni raz biore Estrofem tak ? do 5 dnia po owulacji ?

krystian samopoczucie dobre, choc jakies takie zle mysli mie nachodza :wściekła/y: ale sama wiesz, ze chyba my juz tak mamy :-p

reklama
Krystian
poprawilam wykres, zeby nie bylo niejasnosci z tym 1 dc, bo namotalam niezle

czyli w 7dc mialam J.prawy 15x11 mm, endo 9,4mm
w 9 dc trzy pecherzyki na pj, bez cech dominujacego, 14,1 mm najwiekszy...
Dzis mam w takim razie 10 dc... Szyjka wysoko, rozmiekla sie troche otworzyla... Hmhmhm ,

piranju
az sobie wyobrazilam Twoj krzyk :-):-) kochana

nuska
nie denerwuj sie na zapas kochana juz na jutro, takie wahania tempki moga byc, bo zaden organizm nie jest robotem.... Tak jak Piranja pisala w momencie oczekiwanej @ tempka moze isc calkowice w dol, zeby na nast dzien sie odbic, bo jest ciaza, mocno zaciskam kciuki za Pascala

Do góry