reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
piranha dzien dobry :* Dzis temperatura jak w zalaczniku - znowu w gore :-) jutro pewnie spadnie, bo moj rekord jesli chodzi o najwyzsza wartosc jaka mialam to w 12 dniu po owulacji 36,87.

oczy niebieskie czy ja nadal mam jesc morele ? :-D bo wczoraj kupilam nowa partie :happy2:

maggie dzien dobry :) i zmywarki takkk ! Sa naj w kuchni :-)

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Nuuuśka jak będzie spadek to będziesz się martwić ? :) faktycznie lepiej poczekać z testowaniem. Jutro 7 dpo , więc jeszcze nie czas, ale spadek może oznaczać tylko coś dobrego:tak:
Meggie dzień dobry;-)

Nuuuśka, wykres niesamowity, serio, widać, że w pierwszej fazie było dużo estrogenów a w drugiej poszalał progesteron, oj muszą być z tego dzieci :-D ...no ewentualnie jedno, takie z klejnotami rodzinnymi :-)

Cześć!
U mnie klasycznie leje :p
Do testowania jeszcze tydzień, a tymczasem ciągle nachodzą mnie różne rozkminki - od tego czy w ogóle załapało, po schizę czy w razie czego spełniłam właściwe czynniki... (mimowolnie analizuję statystyki z tabeli), no ale taki już urok tych oczekiwań i wiem, że każda z nas to przeżywa... ;)

Anette czerwone wino zakwasza, więc trochę chyba nie zaszkodzi
Vviedźma wspaniałe wieści, to teraz duużo spokoju!
Antosia zazdraszczam suszarki do ubrań, a przydałaby się, bo tu wszystko schnie wieki ;)

Miłego weekendu!

Antosia wiem wiem, ze spadek nie zawsze musi oznaczac cos zlego, ale sama wiesz jakie jest to Nasze babskie myslenie - czasami same go nie rozumiemy i nie ogarniamy :blink: Dziekuje za wiare i kciuki, i w ogole za wszystko ! :*

piranha tak sobie mysle, ze nawet jak sie uda, jestem szczesliwa z tego cyklu. Powiem Ci na prawde cykl dzieki Tobie wiem ze jest dobrze sporzytkowany w 100% od poczatku do konca Kochana. Tego wzrostu sama sie nie spodziewalam, ale ciesze sie, nie bede mowic ze nie :tak: Nie zamierzam na pewno zbyt wczesnie testowac, poczekam minimum do 13 dnia po. Bo zawsze to moje wczesniejsze testowanie nic dobrego nie przynosilo, wiec teraz wole chuchac :blink: mowisz ze to dobrze, ze progesteron jest teraz wysoki ? To dobrze , bo na na tym kompletnie sie nie znam, ale jak Ty mowisz ze dobrze to na pewno tak jest :-)

macy mój wynik mieści się między 3-4 tydz ciąży,czyli ciąża co najmniej tydz młodsza. Wskazuje też na to rozmiar pęcherzyka,:confused: także owulka na pewno była później niż 12dc, :blink: to na 90% wróży dziewczynke,hehe.
Mój małż się już śmiał ze mnie że tak żem obliczyła,żeśmy córe zmajstrowali:zawstydzona/y::happy2:.

Piranha :baffled: ja chyba źle moja lekarke zrozumiałam...miałam brać 4 dni 3x1,i 2 dni 2x1, ale tabletek mam więcej,to może będe kontynuować to 2x1 do wizyty czwartkowej.
:-D:-D a Nuśka to na matkę chrzestną Cie chyba weźmie,:cool2: bo ja wykres typowo ciążowy u niej widzę:-) będa z tego dzieci. Ale nic nie zapeszam!

:happy2: dziękuje wszystkim dziewczynom za miłe słowa i kciuki!

Dziś już chałpe wysprzątałam,jakoś specjalnie się nie oszczędzam,czuje się dość dobrze.

reklama
Witajcie :-)
vviedźma -
suuuuper, że beta tak podskoczyła, czułam że dobre wieści przyniesiesz :tak:

Nuuuśka - tempka piekna :tak: Powiedz mi co jesz ? bo mnie już pomysłów brak na obiady ? a do chleba ? bo ja wciąż pomidor, ogórek, sałata i rzodkiewka po prostu nuuuuda.

Ja za morelami się nie przepadam jadam tylko w okolicy owulacji, ale daktyle oj tak uwielbiam, choć kaloryczne są jak diabli :baffled:

Powiedzcie mi dziewczyny czy tak na ok 2-3 dni przed pozytywnym testem ciążowym miałyście już jakieś objawy ? i czy każa ciąża u was miała takie same objawy? Bo u mnie z córkami to miałam takie same objawy i już właśnie na 2-3 dni przed terminem @ miałam pełne piersi z siateczką żyłek i tkliwe sutki, a teraz kompletnie nic, piersi lekko pełniejsze i lekko bolesne po bokach - ale tak mam zwykle przed @
A zatem myśle, że lipa :no:

Do góry