reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik spokojnie...i mierz dalej temperatury. Tak naprawdę wykres i tempki to najlepszy test ciążowy! Jeśli będą utrzymywać się wysokim poziomie mimo nagatywów,to musi oznaczać ciąże,nie ma innej opcji:tak:.

Macy ale to dopiero po 23 musi być aktywna:laugh2:

mamuśkamimi :happy: witam Cię,i dziekuje za wszystkie miłe słowa. Ja mojego bladego bladziocha zobaczyłam w 9dpo. W tym dniu miałam spory skok temperatury,i to mi dało do myślenia że może ciąża...

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka - oj to pewnie z pozytywnych emocji po usg spać nie mogłaś ;-) Pewnie nie widziałaś mojego wcześniejszego pytania : jak ginka obstawia którego dnia cyklu była u ciebie owulacja ? i jak to się ma to wykresu i testów owulacyjnych ? - potwierdziły, że po ok 36 od piku była owulacja ? Nie chodziłam nigdy na monitoring cyklu więc nie wiem czy jest możliwe coś takiego ustalić.

Matik - moje córy mają 3 i 7 lat więc wtedy. Pamiętam że przy młodszej prosiłam w aptece o bardzo czułe testy, ale jak czułe one były to już nie pamiętam niestety. Masz takie objawy ciążowe,że aż nie możliwe aby nic z tego nie było. w kazdym razie u mnie takie objawy wskazywały na ciąże i to sie potwierdziło.

Matik mi teraz test 10 pierwszy wyszedl negatwny ale ze miesiaczke mialam w kwietniu a tu czerwiec ja dalej bez @ pwtorzylam test z polowie czerwca tez 10 i wyszedl mega bladziocha , wiec moze jeszcze za wczesnie u mnie w kazdej ciazy bardzo pozno wyszly testy pozytywne ...:)
wiec jeszcze nic straconego :)

powiedzcie mi ktore lozeczko byscie wybrali dla swoich dzieci Etagenbett Hochbett Kacper 2B mit Schubladen und Matratzen für die Kinder | eBay

Etagenbett Kinderbett Dopelstockbett Martyna B mit Matratzen und Schubladen | eBay

Maran ja kiedys ogladalam program z .... hmm jakby to powiedziec specjalistami od prezerwatyw? :) no nie wiem, w kazdym badz razie juz nie pierwszy raz slyszalam ze do "uwolnienia" plemników dochodzi jeszcze przed wytryskiem, a mezczyzni zakladaja je czesto gesto dopiero przed samym wytryskiem. Stad pozniej pytanie jak to sie stalo skoro kochalismy sie z prezerwatywa? No wlasnie stad, pisior buszuje buszuje caly mokry juz z wrazenia a prezerwatywa dopiero przed finałem. Tak wiec ja mam tego swiadomosc. Nie chce tu glosic jakis herezji jednak to dosc logiczne tlumaczenie dlaczego jest tyle dzieci z sexu z prezerwatywa ktora ani nie pekla ani sie nie zsunela. U mnie owulka ma dosyc spory rozrzut wiec mowie Ci worek foliowy mi zostaje i tyle :)

Dorcia na zdjeciu czerwieni nie widac :) Zdrowka zycze.
Krystianmertin widac ominela mnie Twoja fota :( ooo juz widze. Krystian fajna zadbana babeczka z Ciebie, tak trzymac!
Klaudia swietne wiesci, kciuki aby tak juz zostalo! &&&
Araki powodzenia i &&&& za dobre wiesci :) i rowniez zdrowka zycze.
Anias Pirania ma racje, srodki doustne czyli suplementy i dieta raczej nie podniosa ph tak wysoko jak potrzeba, zdarza sie ale rzadko, ja diete i suplementacje stosowalam przed godzina "W" prawie 4 miesiace i faktycznie bez wspomagaczy "do srodka" ph bylo zaledwie na granicy 6,5 no moze przez chwile po wypiciu napoju sodowego w okolicy 7 ale moja dieta jak i zazywanie suplementów bylo restrykcyjne przez kilka miesiecy. Nie boj sie tak tego pre sedu, nie ma czego.
Piraniu zdrówka dla dzieciaków i meza! Precz choróbskom.
Nuska Matik &&&&&&&
Daria a czy te lozeczka nie sa takie same??? :)

Pozdrawiam

jak w 2011 byłam w ciąży to też prosiłam o najczulsze to dawała mi 20ml ach i wychodziły dzień przed terminem , ale tu 10ml to już powinno pokazać jestem tego pewna na 99%

zawsze mi wychodziły w grudniu 10ml pokazała się kreska na chwilę dzieci moje też widziały ale po 2 godz znikła :) i dzień przed@ pokazała się była słaba ale była
później też się pokazało 2 razy ale przyszedł okres no i lipa

zastanawiam się czy po tej ostatniej stracie w 3 m-cu jak mnie czyścili czy czegoś mi ta baba nie narobiła i teraz przez to może być problem? bo wcześniej nie było problemu z zajściem a teraz jest ciągle ten sam etap nie możemy przeżyć @ co to może być Pirania ratunku czy domyślasz się co to może być?

mamuśkamimi wiesz co pytalam ja jak uwaza, kiedy mogla byc owulacja, wskazala na granice 20dc wiec pokrywa sie to z testami i wykresem, ale martwi mnie ta nieobecnosc plynu za macica :zawstydzona/y: no ale nie ma co sie zamartwiac, czekamy cierpliwie co czas pokaze :tak:

Daria mi też podoba się to jaśniejsze ale dlatego ze ja w ogóle nie lubię takich sosnowych z Niemcami mi się kojarzą :rofl2: ale to kwestia gustu i dobrania odpowiednich kolorów ścian itp.
moi spali też na piętrowym , na początku mówili ze będą się zamieniać ale po kilku dniach ten z dołu powiedział że nie , ze on woli na dole i tak już zostali tylko 1 się zamienili :tak: ale teraz śpią każdy osobnych łóżkach

Coś dziś nie nadążam więc wybaczcie.

Nuuuśka
, faktycznie nie doczytałam. Jak dla mnie to z tym płynem rewelacyjna wiadomość, to znaczy, że owulka nie była wczoraj czy przedwczoraj ale wcześniej - czyli tak jak założyłyśmy, płyn zdążył sobie już spłynąć do jamy brzucha, jak najbardziej po takim czasie mógł już nie być widoczny w Zatoce Douglasa, mogło go tam nie być dużo a to podobno lepiej. Ale będą mi się dłużyć te 2 tygodnie :-)

Matik, jak najbardziej mogło być za wcześnie, test 10 mIU/ml wychodzi pozytywny 2-3 dni po zagnieżdżeniu a zarodek może się zagnieździć w 10 a nawet 12 dpo. A patrzyłaś po dłuższym czasie pod światło? Mi w 12 dpo wyszedł cień cienia ale widoczny tylko pod światło i to po dłuższym czasie. Byłaś niedawno w ciąży biochemicznej więc według mnie w ciążę zajść możesz, warto po prostu popracować nad jakością plemników i komórek jajowych (nadal łykacie suplementy? w większości przypadków przyczyną wczesnych poronień są wady zarodka) oraz ewentualnie wspomagać się progesteronem, uda się, zobaczysz!

krystianmartin, super, że zapisałaś się na wizytę! Dziś pewnie będzie owulka a od soboty 2x1 Duphaston. Jakoś wolę wykresy na enpr :-), można pooglądać poprzednie i wysnuć jakieś wnioski z porównań, jak długą masz zwykle FL?

Mnie dziś też dopadł nowy design forum, szkoda, że teraz wytłuszczenia są jakoś mało tłuste ;-)

reklama
Matik ja ostatnio czytałam wiele postów na temat poronień i łyżeczkowania właśnie. :szok: i faktycznie pisała dziewczyna że po łyżeczkowaniu mogą powstać jakieś blizny czy zrosty w macicy,które mogą utrudniać implantację. Dlatego najlepsze jest poronienie samoistne,ale wiadomo że nie zawsze do niego dochodzi,i potrzebny jest zabieg.
Kurcze....a u Ciebie z zapłodnieniem nie ma problemu,to może coś na rzeczy z ta macicą jest.

Do góry