Hello!
mamakaja, czuję się tak jakby te łzy były przeze mnie :-(, powtórz może badania na TSH i inne hormony tarczycowe? Jeśli jednak TSH będzie podwyższone to odpowiedni lek typu Euthyrox szybko sobie poradzić, lepiej znać wroga i szybko go zabić niż mieć Archiwum X nie wiedząc co jest przyczyną utrudnień w zajściu w ciążę. Wierzę, że szybciutko wkleisz nam tu fotkę 2 pięknych kresek. Niedoczynność tarczycy może powodować zanik owulacji, niemożność implantacji zarodka, skrócenie FL, nadprodukcję prolaktyny, poronienia, obniżenie zatem tego hormonu szybko naprawi wiele szkód i spowoduje zajście w ciążę, u Ciebie co prawda wynik jest nadal w normie ale zajście w ciążę może już zakłócać.
Czarna i
Matik, spóżnione ale bardzo szczere życzenia, dużo zdrówka, 100 lat i spełnienia wszystkich marzeń, Tobie Matik życzę przede wszystkim spełnienia tego jednego marzenia, i to w podwójnym wydaniu :-)
araki, może to był po prostu błąd laboratorium skoro kolejny wynik był w porządku i USG nic niepokojącego nie wykazało? Na wszelki wypadek powtórzyłabym TSH ale wierzę, że wszystko będzie w porządku. Nadczynność tarczycy należy wyleczyć przed ciążą gdyż leki przeciwtarczycowe przenikają przez łożysko i stwarzają zagrożenie dla zdrowia dziecka.
krystianmartin, przytulam mocno. A robiłaś kiedyś badania hormonalne? W PL można je zrobić samemu na własną rękę, czasem wróg jest bardzo łatwy do pokonania (np. wysoka prolaktyna) i po podaniu odpowiedniego leku można już w kolejnym cyklu zajść w ciążę. Na pewno bym się nie poddawała, po co zabijać marzenia skoro można je spełnić? A może idź na HSG by potwierdzić bądź wykluczyć niedrożność jajowodów? A może namówisz swojego M na ten sam zestawik suplementów, które łyka M Lukaa? Sama zobacz jak poprawiło to wyniki, na pewno w ogromnym stopniu zwiększysz szanse.
Matik, pięknie tempka rośnie, warunek owulacji już spełniony
, trzymam kciuki!
kasoku, a sprawdzałaś sobie kiedyś poziom witaminy D3 w krwi? Niedobór tej witaminy powoduje m.in. depresje, uczucie niepokoju, problemy ze snem, cała moja rodzina ma silny niedobór i zażywamy D3, sprawdź tym bardziej, że jesteś w ciąży.
macy, dzięki, strasznie to miłe :-* Pewnie, że odetchnęłam, huk spadającego z mojego serca kamienia słychać było chyba w całej Polsce :-) Nie jestem chemikiem, skończyłam inżynierię ochrony środowiska :-)
Daria, super pomysł z tą lokatą!
Lukaa, a który był wczoraj dpo? Zastanawiam się skąd tak wysoki progesteron u Ciebie, robiłaś test 10 czy 25 mIU/ml?
krystianmartin, rozumiem, to forum tak nakręca, że sama mam ochotę na 3 ciążę pomimo iż wiem, że nie mogę i nie mam na to warunków. Obiecaj mi tylko jedno - że nie poddasz się i że wrócisz do nas, wierzę mocno, że Twoje marzenie szybko się spełni, ważne po prostu by zacząć szukać wroga.