reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziś wpisałąm tempkę i rośnie owu zaznaczone na 31 czyli ten 2 test jest ciemniejszy , załapałam się 3 d.przed ovu i w dzień ovu i 1dz po ovu. Jak teraz nie załapie to :wściekła/y:
dostanę na pewno szału bo opóźni mi się okres o ok 3 dni

krystianmarti

kurczę taki ładny wykres, już Ci zazdrościłam , dlatego sama odpuściłam i kochaliśmy się z mężem kiedy była ochota wyszło ze 3 dz. przed owu i w owu no i 1 po owu
I wiem że czeka mnie rozczarowanie ogromne i jak teraz się nie uda to będę czułą się jak Ty ale obiecałam ze odpuszczę z lekami dietą chociaż ja i tak tak jadłam
A jak i to nie pomoże to plemniki trzeba by było wzmocnić i lekarz nie ma co bo to człowiek nerwy sobie tylko szarpie ja teraz przez 3 dni dochodziłam do siebie t
jeśli człowiek się zawiedzie to jest coś strasznego
Ściskam mocno i myślę ze musisz to wypłakać to jest najlepszy sposób i koniecznie zabierz dzieci na spacer porozmawiaj z nimi pobaw się po przytulaj zrobi się trochę lepiej
trzymaj się słonko bądź dzielna :tak:

Daria no to jak aż taki macie problem to może faktycznie lepiej nauczyć dzieci cieszyć się z małych rzeczy nie mówię że wyjątkowych nie dostają jak są już tacy duzi to wiadomo jest trochę inaczej. Dziwny jest ten świat i myślę czy warto aż tak przywiązywać do materialny rzeczy dla dziecka na 1 ? hhmmm przecież on nawet tego za nic nie zapamięta , a może nowe łóżko żeby nie spadł z tego co tak ucieka :)
Elmo masz rację

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianmartin nie wyobrażam sobie ile łez musiałaś wylać, strasznie mi przykro, że to już tyle trwa i nic.
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to ja odstawiłabym mierzenie temperatury, testy owulacyjne a pod koniec cyklu testy ciążowe. Nie myśleć o tym jest ciężko, ale może uda się prędzej z zaskoczenia. Proponuję Ci wybrać się do dobrego lekarza ginekologa i endokrynologa sprawdzić hormony i opowiedzieć o swojej sytuacji. Będzie Ci łatwiej przez to przejść jeśli będziesz wiedziała na czym stoisz. I najważniejsze : Ja bym się nie poddawała, walcz dziewczyno o kolejne dziecko !!!! Jesteśmy z Tobą myślami !!!!!! Buziaki . Przytulam mocno.
Matik no to może Tobie się uda w tym cyklu.Bardzo Ci tego życzę!!!! Ja niestety po wielu łzach wylanych w nocy musiałam zdecydować i odstawić starania dopóki nie zmniejszy mi się TSH. W poniedziałek robię resztę wyników a potem do lekarza. Ciekawe co z tego wyjdzie. A tak chciałam być w ciąży. Bardzo to przeżywam. Mam nadzieję, że mogę tu z Wami zostać mimo, że muszę trochę poczekać ze staraniami.
Trzymam kciuki za Was wszystkie!!! Buziaki

mamakaja bądź dzielna zrób badania i zobaczysz jak migiem zaskoczysz
po za tym możecie robić swoje a kochać się kiedy chcecie ale nie myśląc co to będzie rozumiesz :tak: może akurat się uda jak wyluzujecie . Zajmij się mężem sprawiaj mu dużo radości będzie dobrze zobaczysz :-)

Krystianmartin przykro że tak się dzieje, kochana jesteś silna kobieta i jeszcze się doczekasz maleństwa. Może tak jak mamakaja radzi odstaw wszystkie testy mierzenie temperatury i nie myślcie za dużo tylko korzystajcie jak przyjdzie ochota. Wiem że to ciężkie, ale może jak sobie człowiek odpuści to wtedy właśnie wyjdzie... No i jakaś wizyta u dobrego specjalisty
Mamakaja będzie dobrze zobaczysz :)

nie chodzi o to tylko ze oni sie ze wszystkiego ciesza ale nadia dostala duzo pieniedzy i prezentow i ja colina w zadnym przypadku nie chce urazic dajac mu gorsze bo wiem jakie jest pozniej wygadywani moja najstarsza siostra do dzis mamie wygaduje ;/ jednak kupie mu lancuszek z matka boska bo to bedzie zawsze mial ja na chrzest dostalam zlote kolczyki do dzis je mam i pamiatke mam a zabawki jak zabawki zepsują sie i nie pamieta sie o nich :)

ogolnie colin jest poszkodowany bo nadia jest jedyna wnuczka z mojej i meza rodziny no to kazdy jej kupuje prezent a dla colina nie ma juz co ;/

Witajcie kochane

Krystianmartin od początku trzymamy się jakoś razem...Ty ja i Antosia...każdą Waszą @ opłakuję jak własną !!! Pier...lone jest to życie !!! Przecież my chcemy tak niewiele !!! Nie wiem kochana co Ci powiedzieć...bo sama nie wiem co chciałabym usłyszeć...na pewno jest mi smutno !!! Musisz ochłonąć i na spokojnie sobie przemyśleć wszystko !!! Ja odpuściłam, wyrzuciłam testy , schowałam termometr i nie liczę na cud. Nie będę łykać hormonów ale postaram się nie kochać się w dni płodne...i od lutego znowu zaczniemy starania-jak nabiorę siły !!! O ile nabiorę sił !!!

Kochane niezmiennie i jeszcze mocniej za nas wszystkie
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Hej, ja na moment, moja dziwna depresja i lęk zelzaly ale i tak czuje sie do dupy psychicznie nie wiem dlaczego, krystianmartin ja staralam sie o ta dzidzie 11 mcy, a ze cykle mam 24-25 dniowe to chyba bylo tych cykli ponad 20 mialam depresje, wylam z każdą @ wiec doskonale cie rozumiem, mass juz dwojeczke, wiec trzecie to kwestia czasu, ja dopiero zaszlam jak tam z 40% olalam I kieroealam sie chcica na sex, byl trzy razy pod rzad zahaczajac owu star man chlopca :/ i sie udalo ,wiec spokojnie, uda sie, Nic, spadam ,Bo moje nastawienie do zycia dalej kijowe niestey:(

Ksoku...tak to już z nami babami...każda z Nas czasami ma doła...ja też miewam lęki napadowe...zostały mi po nerwicy dziecięcej. Tak że znam ten "wewnętrzny lęk" niestety !!!:baffled:
Jak ja bardzo chciałabym być już w ciąży-gdybym zaszła w pierwszym cyklu starań to byłabym już w 5 miesiącu ciąży !!! A tymczasem nadal dooopa !!!:wściekła/y:

Trudno idę się odstresować...zatańczę walca z odkurzaczem :rofl2:

Miłego łikendziku !!!

reklama
Krystianmartin, wypłacz się, oczyść i przemyśl. Wróżka nadziei nie odbiera. ;-) Może jakaś pomoc lekarza będzie potrzebna i wtedy zaskoczysz szybciutko? Głowa do góry, Kochana. Mocno trzymałam kciuki i smutno mi się zrobiło, jak przeczytałam, że jednak @ nadchodzi. :-(
Kasoku, może jakaś joga czy inne ćwiczenia relaksacyjne by pomogły?
Daria, moje dzieci od rodziny dostają (właściwie dostawały) tyle grajków, pychaczy, garnków świecących i grających, że myślałam, że oszaleję. A najbardziej w użyciu były zwykłe drewniane klocki. Jeśli chcesz coś Collinowi dać, załóż mu konto i tam wpłacaj pieniądze. Moje dzieci mają swoje lokaty - tam wrzucamy kasę z chrzcin, świąt, itd. Żeby mieć piękne dziecieństwo, nie trzeba im wielu zabawek, ale miłości. Daj im przestrzeń na wyobraźnię.
Elmo, jak tam? Wkraczasz powoli w kolejny trymestr, to może mdłości odpuściły? ;-)
Piranha, podziwiam Twoją wiedzę. Jesteś chemikiem? Cieszę się, że jesteś. Pewnie odetchnęłaś teraz z ulgą.
Ewelin, Ty mnie nie ciepło pozdrawiaj, tylko zimno. ;-) U nas taka duchota, że można paść. Do 30 nie marudzę, ale sierpień tu jest nie do wytrzymania. Ale jeszcze trzy tygodnie i jedziemy smażyć tyłki nad morze. :-)

Matko, jako duchota! Jakaś burza będzie czy co.

Do góry