Ann, oby żadne choróbsko u Was nie zagościło! Przyznam, że wyjątkowo nie lubię akwariów z ruinami, zamkami, nurkami, skrzynkami ze skarbem itp.
, lubię choćby takie klimaty
Akwariów miałam w swoim życiu kilkanaście, pierwsze miało 160l a potem były coraz większe, ostatnio sprzedałam 1000l :-) To parapetowe to najmniejsze moje akwarium, taka tymczasówka póki nie mam innych zbiorników (a u mnie to nałóg
), trzymam tam Rasbora maculata oraz krewetki, korzenie porośnięte są różnymi gatunkami mchów, latem je zlikwiduję pewnie bo stoi na południowym parapecie i woda się zagotuje ...albo przeniosę na północny parapet ;-) Jeszcze całkiem niedawno hodowałam takie rybki
i miałam jedyną hodowlę w Polsce :-), zlikwidowałam bo za dużo stresów mnie to kosztowało a planowałam drugie bobo :-)
Patrysia, Marcelek jest cuuuuuuuuuuuudoooooowny, prześliczny chłopczyk, nie mogę się napatrzeć!!!!!!!! Z tym niskim pH to niestety tak nie jest :-), pH to tylko jeden z 7 czynników a najważniejszym jest właśnie dieta, wpływa ona na całą chemię organizmu, m.in. na pH, hormony. I tak na przykład jony potasowe łączą się z plemnikami Y i dodają im speeda, sód z kolei wpływa na metabolizm potasu. Można mieć zatem niskie pH a stuningowany potasem plemnik Y i tak wygra wyścig :-)
Tasha, no właśnie strasznie cycusia przypominają :-), piła do tej pory z Dr Brown's ale drażniło mnie mycie tych wszystkich elemencików ;-) i zamówiłam Avent Natural, są rewelacyjnie a i Kaja zadowolona.