reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hello!

Andziak, ależ synuś śliczny i słodziutki ...i jak szybko rośnie!

Kaja sobie leży na łóżku, ogląda TV i gada ;-), zawsze ranki to jedyny moment kiedy się czuje wyspana i nie jest marudna :-D Życzę smacznej kawusi i miłego dzionka! Ja w ten weekend zamierzam zrobić mega sprzątanie i odpalić nowego kompa (musiałam zmienić gdyż mój kilka razy dziennie się resetuje a wymiana bebechów była prawie tak samo droga jak nowy komputer ;-)). Tutaj http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bXZfJHZ5FKA chłopczyk o 10 dni starszy od Kai, szok jaki sportowiec mały :-D, Krzysiu wstał łapiąc się za szczebelki dopiero jak miał 10 miesięcy. Kończę bo Kaja pełznie do krawędzi łóżka ;-) ...aaaa, i muszę dziś zmienić wodę w parapetowym 30l (szok, że rybki przeżyły brak prądu przez tak długi czas) :-)

Zobacz załącznik 523393

Ostatnia edycja:
Chyba cos mnie atakuje, wczoraj czulam sie jak wyrzute toffi, o 23 bylam juz w lozku.czulam cos na zoladku,zimno mi bylo ale czulam sie tez jakas rozpalona:/ chwycilo mnie na kibelek,pozniej jeszcze wymiotowalam i poszlam spac. dzis rano maly wypil mleko,pozniej nie chcial jesc sniadania (zrobilam twarozkowe placuszki,ktore uwielbia) poszedl do lazienki i zwymiotowal 2 razy. Po tym jak nowo narodzony,zjadl placuszka (o zgrozo!) i zaczal szalec. dalam w razie czego probiotyk.Oby bylo ok!

Andziak

slodkasny Jedrus, poslij maluszkowi buziaka od e-ciotki:)

Piranha

wow niezly ten maly, ciekawe kiedy zacznie chodzic. Moj Olo stanal sam w lozeczku majac 7 mies a 9mies i 2tyg jak zaczal sam chodzic.
Piekne masz akwarium, zazwyczaj spotykam sie z takimi gdzie sa jakies zwyczajne roslinki jakies domek ala ruiny a Twoje z porosnietym drzewem robi wrazenie. Masz jeszcze jakies inne akwaria? jakie rybki chodujesz?

Daria
na kazde dziecko dziala niestety co innego, niektorzy chwala bobodent a niektorzy uwazaja go za g**** :) to samo z dentinoxem i cala reszta. dentinox chyba ma w skladzie najwiecej tego srodka znieczulajacego(pomijajac baby orajel).
w de polecaja jeszcze Chamomilla (tj homeopatia,takie kuleczki) mamy to i chyba dzialalo:) w przypadku masakry zabkowej stosowalam viburcol (czopki) tez dostaniesz w de

WITAM:)

U nas chorobowo...Marcelek na razie nie i oby tak zostało...

Niedługo święta czujecie to? :D

Zdrówka wszystkim!!

Jakie suwaczki ładniusie sa:))

ANDZIAK
śliczny chłopczyk :))a jak patrzy już :))

Porody uchy jak dobrze że one juz za mna :D :p najlepszy był z Marcelkiem i Alankiem tyle ze z Marcelkiem jeszcze lepszy...no parcie wsio takie same ból i trza wysiłku...no cóż aby urodzić trzeba sie nieco namęczyć czy to SN czy to CC nie ważne bo i tak w swoim czasie boli ale za to jaki cud dostajemy za ten wysiłek :))

Ciesze sie z dobrych wyników:))

MAGDA czekam na ten dzień :))Domiś z 8 (ale października hihi)a Alanek z 18(też ósemka jest hihi) także i dla was bedzie szczesliwa ta 8 :))
BEATKA piękna córeczka:))i jaka juz duża!
DARIA le Colin sie słodko uśmiecha:))

Pytanko a jak sie utrzymuje niskie ph to w sumie diety nie trzeba tak zmieniac?tzn.miesa nie jesć ziemniaków?

Dużo do nadrabiania dlatego tak ogólnikowo...

Moje cudeńko :*

Zaciekawienie:)

I do buźki :)

hej babeczki!!!

Pirania - te buteleczki, o których piszesz mają smoczki, które swoją budową najbardziej przypominają cycusia, podobne smoczki mają też butle tomee tippie, ale Sonia nie chce z tych smoczków jeść, więc używam zwykłych butelek avent; a Kajka pewnie je lubi, bo przyzwyczajona do cyculka:-)?

Daria - ja teraz smaruję Soni dentinoxem i pomaga jej... i pewnie jest tak jak dziewczyny piszą, na jedne dzieci działają na inne nie... a nocki Colin przesypia jak swędzą go dziąsła?

Patrysia - oby Marcelek nie przeziębił się!!! jest cuuudowny!!!mua:-)

miłego weekendosa babeczki!!!

Ann, oby żadne choróbsko u Was nie zagościło! Przyznam, że wyjątkowo nie lubię akwariów z ruinami, zamkami, nurkami, skrzynkami ze skarbem itp. :-D, lubię choćby takie klimaty
stank.jpg
Akwariów miałam w swoim życiu kilkanaście, pierwsze miało 160l a potem były coraz większe, ostatnio sprzedałam 1000l :-) To parapetowe to najmniejsze moje akwarium, taka tymczasówka póki nie mam innych zbiorników (a u mnie to nałóg :-D), trzymam tam Rasbora maculata oraz krewetki, korzenie porośnięte są różnymi gatunkami mchów, latem je zlikwiduję pewnie bo stoi na południowym parapecie i woda się zagotuje ...albo przeniosę na północny parapet ;-) Jeszcze całkiem niedawno hodowałam takie rybki
zebra-plecostomus-2.jpg
i miałam jedyną hodowlę w Polsce :-), zlikwidowałam bo za dużo stresów mnie to kosztowało a planowałam drugie bobo :-)

Patrysia, Marcelek jest cuuuuuuuuuuuudoooooowny, prześliczny chłopczyk, nie mogę się napatrzeć!!!!!!!! Z tym niskim pH to niestety tak nie jest :-), pH to tylko jeden z 7 czynników a najważniejszym jest właśnie dieta, wpływa ona na całą chemię organizmu, m.in. na pH, hormony. I tak na przykład jony potasowe łączą się z plemnikami Y i dodają im speeda, sód z kolei wpływa na metabolizm potasu. Można mieć zatem niskie pH a stuningowany potasem plemnik Y i tak wygra wyścig :-)

Tasha, no właśnie strasznie cycusia przypominają :-), piła do tej pory z Dr Brown's ale drażniło mnie mycie tych wszystkich elemencików ;-) i zamówiłam Avent Natural, są rewelacyjnie a i Kaja zadowolona.

tasha dzis sie obudzil ale zaraz zasnal, narazie nie jest zle czasami w dzien bardzo zaplacze jak wsadzi raczke i nagle kwik ;/ i ciezko mu zasnac ;/ ale pojade kupie cos i zobaczymy;/ nie wiem czemu im tak szybko te zeby wychodza;/

patysia sliczny marcelek :)
pirahna super akwarium :)

reklama
ann chamomillia super mialam do nadii rewelacja jak dla mnie :) vibrucoll mam :) bo przywiozlam sobie z polski bo to tez nadii dawalam i sie zabezpieczylam;p kolezanka tu z niemiec polecila mi osanit mowi ze maly tak sie jej darl ze szok a po tym narazie ok :)

Do góry