reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Patrysia: Marceluś śliczny - bardziej się podobny do chłopaków robi, czy mi się wydaje? a szopę ma cudniastą:)))

Co do Ph to ci powiem z własnych obserwacji, że to zalezy bardzo od tego co jesz...jak dużo nabiału, mało miesą, albo wcale i ziemniaków ani pomidorów niet, a do tego łyka się te suplementy wapń, ect. to jest niskie zazwyczaj 4,5. Ale jak tylko coś zjem z listy zakazanej, zaraz mam 5,5-6,0:) więc to dieta kształtuje w dużej mierze to Ph.
No i zbliżająca się owulka też podwyższa Ph.:)

Piranha: śliczne akwarium masz! Siedzę dziś i robię swoim rodzicom prezentacje do ramki cyfrowej ze zdjęć Miśki i znalazłam zdjęcia jak miała dokładnie 5,5 miesiąca i stała na czworaka, ale ona ruchowo bardzo szybko szła, a z mową to na szarym końcu - dopiero od przedszkola poszła znacząco do przodu i mówi, a tak to było kiepsko:) także jeszcze chwilkę i Kaja też ci zacznie drałować po domu - ehh to były czasy - ja wiem, że ci cieżko, ale to tak szybko mija i potem będziesz tak ja ja teraz wspominać to ze zdjęć tylko:))

miłego dnia!

hej dziewczyny
nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie ;) ! radzilam sie was co do planowania dziewczynki :) - przyszlam powiedziec ze udalo mi sie zajsc w ciaze w 16 cyklu !!! w koncuuu.. no i zobaczymy czy sylk i dietka cos tam zadziala i co bedzie ;) - dziekuje za rady i zycze wesolych swiat .

Juz kilka razy pisalam i wi wcielo. W skroćie.Daria moj ojciec był alkoholikiem. Mielismy pieklo na ziemi. A moj brat alkoholu nie tknie.nawet piwa nie tknie. A za to ja mam 4 kandydatow na alkoholikńw.a chlopcy z ZA szczegolnie podatni.Macy marzenie o corce marzeniem.Ale teraź realizowala bym je juz czyims kosztem. Mam 4 dzieci w tym dwojke specjalnej troski. Mysle ze nawet nie zdajecie sobie sprawy ile to kosztuje cierpliwosci nerwow opieki.Z bartkiem to jest codzienna walka. A jeszcźe myśli czy kuba i jedrus beda sie normalnie rozwijac.Czasem nie daje rady.

Ostatnia edycja:
Piranha
swietne te porosniete korzeniei takie wszystko zadbane, ja tez nie lubie kiczu w akwariach. Takich jak Twoje jeszcze nie widzialam, wow robia wrazenie. no i ta jedyna hodowla w polsce-szacun:szok:!! Bez problemu znalazlas kupcow na rybki?

Patrysiak
Marcelek sliczniutki i te jego wloski,trzymam kciuki,zeby go nic nie zlapalo.

Koli
Po tym jak maly zwymiotowal u niego bylo wszystko ok, wyglupial sie szalal. Natomiast ja nadal jakas slaba na maxa :( chyba w poniedzialek przejde sie do mojej rodzinnej i powiem,ze jakos slabo sie czuje, przez co nie chce mi sie nic robic:(
aaa tak w tym cyklu nie mierze tempki bo to jakos mnie stresowalo zreszta moja ginka,kazala mi wyluzowac i sprobowac bez tempek itp :D zrobie wzglednie test owu. cykl regularny wiec wiem, kiedy powinna wystapic mniej wiecej ovu. Szczerze powiem, ze strasznie nakrecalam sie przy tym mierzeniu tempki,zwlaszcza po owulce.

Maciur-ka
gratki, hmm dobrze kojarze? to Ty pisalas,ze Twoj em mial wyjezdzac?? super,ze sie udalo, co w tym cyklu zrobilas inaczej niz w 15 pozostalych?

Ostatnia edycja:
Hej. Mi się Kuba pochorował. Mam nadzieję, że mały nie złapie.
Patrysia cudny ten Twój synek i jak mądrze patrzy.
Piranha widzę że Kaja już pół roczku skończyła, ale ten czas leci. Musze kupić butle z aventu bo moj w ogóle nie chce slyszec o butli ale powoli muszę go uczyć a może z tej lepiej mu pojdzie. Dziś odebrałam przesyłke z kubkiem doidy cap który jest od 3 m-cy. Zobaczymy też jak na niego zareaguje. Jak nie to będę walczyła z butlą.
DSC_7908-1.jpgDSC_7947-Edit-1.jpgDSC_7882-Edit-1.jpgDSC_7915-1.jpgDSC_7880-Edit-1.jpg

hej dziewczynki

u nas wszystko OK. PIEROGATKO dzięki za pamięć

Zunia jest przesłodka i kochaniutka,grzeczna jest, chociaz nocami budzi mi się bardzo często i dlatego śpimy razem

Raczkuje w odrzutowym tempie po całym domu, swobodnie o wszystko się podnosi i chodzi trzymajac się wszystkiego co jest w jej dosięgu, siedzi już od dawna i potrafi usiąść z każdej pozycji, schodzi już powolize schodków, czy łóżka tyłem i coraz częściej stoi sama po kilka sekund bez podpórki

Dalej jesteśmy na cycu,narazie nie znalazłam niani wiec wiekszosc czasu jestem w domu a troszke pracuje, dlatego tak ciężko ograniczyc karmienie, ale jak patrzy na mnie maślanymi oczkami to niech sobie doi ile chce, pokarmu mam bardzo dużo. Ale z dziadkami swobodnie może zostać 8 godzin i wtedy je wszystko. W domu też wyrywa się do próbowania wszystkiego co my jemy i w sumie je to co my...

zaraz kilka zdjęć

reklama
Dobry wieczór :-)

Ufff... chwila wytchnienie bo moja mama zajmuje się Laurką...

Piranho pytałaś o skuteczność kropelek na kolkę Sab Simplex. Powiem Ci, że jest lepiej, co prawda mała nadal się pręży, stęka, czasami ma problem z pryknięciem ale już nie płacze. Nie wiem czy to zasługa wyłącznie tych kropelek bo jednocześnie przestałam pić mleko, z obawy że Laura może mieć alergię i daje Jej dodatkowo kropelki BioGaia. Ważne, że Laura już tak się nie męczy:tak:

Do góry