reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja zawsze chcialam miec parke ale wlasnie syna starszego coby czuwal nad siostra:) wiadomo wszystko to tylko pobozne zyczenia a co bedzie to sie zobaczy:) jak bede miec 2 synow to mam nadzieje,ze jakies spoko synowe sie trafia :D

reklama
Beata miala chyba 2 albo 2,5 dnia odstepu i diete w wapn ale nie tak rygorystycznie jak my tu z zakwaszaniem tylko wapn :) to robila beata dziekuje jak nie wiem co hihi
my skonczylismy 11dc a owu byla 14 -15dc dokladnie cieszko okreslic
bo trzeba by bylo miec usg w domu ;-)
pierwszy test owulkowy pozytywny wyszedl 14dc
wiec te 3 dni sa zachowane a moze i wiecej
a owu potwierdzona na usg
jadlam duzo nabialu i bralam kwas Omega 3
aha a z tej mojej metody Selnas byly dni neutralne czyli 50-50
z chinskiego wychodzi dziewczynka
z twoja plodnosc - chlopczyk

ja w klasie i znajomych mialam parki to sie lali jak nie wiem ;/ nigdy nie dogadali jedno z drugim sie użerało;/ z siostrami tez tak czasem jest ale czy na impreze czy pozyczyc ciuchy czy cos jest lepiej chociaz by pogadac o kobiecych sprawach wiadomo nie z wszystkim leci sie do mamy tylko wlasnie do siostry:) wiem mialam 2 :)moja kuzynka z kuzynem ciagle jeden drugiego upokazal to byla masakra;/ a jak jej piersi rosly to co chwile jej dokuczal i sie smial;p

ja nie mam brata wiec nie wiem;p ale moj maz z bracmi to sie tsk bili ze nawet przed jego slubem sie pobili;/ ;p le to chyba duzo od wychowania zalezy;p

Witam wszystkie Was szerkim od ucha do ucha usmiechem :)
:-)
Wczorajsza wizyta u Gin. potwierdziła ciąże - w moim brzuszku zadomowiła się fasolka :):-D
Teraz tylko dbać o siebie i mieć dobre myśli że wszytko będzie oki .

Co do sposobów stosowanych przeze mnie w celu poczęcia chłopca to oprócz odstępu od owulki jeszcze dieta , suplementy , starania co kilka dni w celu zwiększenia liczby plemników i pozycja sprzyjająca poczęciu chłopca .

Wiem ,że mogłam zrobić więcej ale o niektórych sposobach nie wiedziałam ..nie doczytałam - a teraz to już i tak nie ma to znaczenia .

Chciałabym mieć synusia pierwszego ale jak będzie córcia też będę sie cieszyć :)I tak cięzko było mi namówić mężusia na stosowania się do tych kilku sposobów sprzyjających poczęciu chłopca .On zdecydowanie bardziej woli spontan a nie jakieś tam wyliczanki - jak to nazywa :) Zobaczymy co tam zmajstrowalismy - ale to jeszcze sporo czasu mnie , bo narazie to dopiero bardzo wczesna ciąża.

Wieczorem nadrobię zaległości w czytaniu formu , bo teraz jeszcze siedzę w pracy i ukradkiem piszę żeby szef nie widział :)

Pozdrawiam Was wszytkie bardzo ciepło.

witam
Daria ja mam 1 brata i jedna siostre i tez z bratem dogaduje sie duuużo lepiej niz z siostrą, a moi chłopcy są
na razie mali ale nie bija sie , ladnie sie bawią, ja kiedys wysyłałam do tego Pana pytanie co niby przepowiada płec,
jak byłam juz w ciązy i napisał mi z e on wrózka nie jest jak zaszłam w ciaze 2 czerwca to chłopiec a jak 6 to dziewczynka czy jakos tak, wiesz tyle to i ja wiedziałam ,ze albo chłopczyk albo dziewczynka
mała- czarna gratuluje i zycze spokojnych 8 miesiecy
Tasha co do wyboru rodzenstwa mozemy sobie reke podac

Hej :-) Wpadam na chwilę żeby zobaczyć co u Was słychać bo kilka dni mi uciekło :dry:

U nas w miarę ok, Laura w nocy mało śpi za to w dzień nadrabia także jestem wykończona. Mamy problem z karmieniem, mam małe piersi i Malutka nie może swobodnie i z łatwością ich złapać, denerwuje się przy tym i popłakuje szukając brodawki, najgorzej w nocy jak jestem zaspana bo przystawienie Jej do cycka to nie lada wyczyn. Po prostu nie mogę znaleźć idealnej pozycji do karmienia dla mnie i dla Małej....

Lecę nadrabiać co u Was :tak:

reklama
mała_czarna gratuluję i spokojnej ciąży życzę , a zleci nie wiadomo kiedy. Widzę po sobie. Odnośnie tego jak rodzeństwo mieszane sie nie dogaduje to ja mam inne zdanie i to zależy głównie od wychowania, nauczenia relacji i poszanowania. Znam chłopców którzy nagminnie sie biją i wyzywaja (zezwolenie rodziców na takie zachowanie?) , ja z siostra młodsza o 3 lata ciągle klocilysmy sie o ciuchy, o to że ogony/ciągle chciał za mną chodzić i inne podobne. Tak naprawde nasze relacje dopiero po 20-tce były super .
A mieszane rodzeństwa ??? Nawet nasza mama wiele razy pisała jak wspaniale bawią sie jej dzieciaczki. Wiadomo pewnie sprzeczki też są ale jak to w rodzenstwie.

Do góry