reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

3. Moment, w którym kobieta zachodzi w ciążę

Kobieta wcale nie musi zajść w ciążę w dniu zbliżenia jak większość z nich sądzi. Owulacja

występuje od 3 do 4 razy w miesiącu, gdzie komórka jajowa wybiera plemniki z chromosomem X

Do zapłodnienia dziecka dochodzi w wyniku połączenia żywej komórki jajowej i żywego

plemnika. Warunkiem poczęcia jest również płodny śluz szyjkowy. W dniu owulacji dochodzi

do pęknięcia pęcherzyka Graafa i do wydostania się dojrzałej komórki jajowej. Komórka

jajowa zostaje schwytana przez strzępki jajowodu i przedostaje się do bańki jajowodu gdzie

czekają na nią plemniki. Zapłodnienie ma miejsce w jajowodzie. Plemnik musi przejść długą

drogę przez kanał szyjki macicy gdzie przedostaje się przez śluz płodny i tam ostatecznie

dojrzewa. Następnie przechodzi przez macice i przedostaje się jajowodami do bańki jajowodu.

Ciężką drogę plemnika zastąpiono in vitrem, które może być w 100% skuteczne.

Zakładałem, że kliniki in vitro będą chciałyby współpracy z układami cyfrowymi, ponieważ mieliby

100% gwarancji powodzenia nie tylko odnośnie płci dziecka. Problem tkwi w tym, że klinikom in vitro

wcale nie zależy na jednym podejściu, im więcej prób tym więcej pieniędzy, jakież to znane myślenie!

W momencie zapłodnienia w kodzie genetycznym wpisane są skłonności do pewnych

chorób. Wspomniałem już na wstępie, że dzięki układom cyfrowym taką mapę opracować można

już w momencie poczęcia dziecka.

Dziedziczenie szans na urodzenie syna lub c

reklama
Daria wg mnie ta osoba która to pisze skrytykowała wszelkie metody (nawet tą którą my tu stosujemy czyli wapń i magnez na dziewczynkę czy też kwaśne irygacje po stosunku), a robi to w celu aby zapłacić mu 200zł za wskazanie totalnych bzdur jak dla mnie. Takich naciągaczy jest mnóstwo i gdyby to naprawdę zależało tylko od gwiazd to każdy by sobie sprawdzał i wyliczał.
Ja nigdy bym takiej osobie nie zaufała w 100% żeby zaplanować płeć

KOLIBER ja także trzymam kciuki za 4 grudnia , oby jak najwięcej sie wyjaśniło i oby pomogli jak najszybciej znaleźć przyczynę

nullka ja mu np wierze bo mimo ze stoswalam diete zakwaszanie odstep i maz diete a jednak byl syn a on mi mowil od poczatku ze gdyby owulacja wystapila do 9 grudnia to by byla corka a tak nie mam zadnej szansy na corke jesli byla po 9 grudnia i mi sie sprawdzilo .:) to tak samo jak ja bym mogl powiedziec ze ieta ph nic nie daje bo wiesz u mnie ph caly czas gora 4,5 dieta rok i nie udalo sie ;p to jest tak samo 50 na 50 :)

A mi gdy sie nie uda i będzie trzeci chłopak to powiem że nie wierzę w żadną metodę , a już w gwiazdy to na 1000% :-)
Albo inaczej gdyby u mnie metoda niskiego Ph nie zadziałała to raczej zwalałabym winę na plemniki mojego M że po prostu ma więcej męskich i tyle.
A jednak metoda naszej Piranhi jak na razie ma dużą skuteczność i nie wierzę że akurat każda z dziewczyn tutaj miała taki super układ gwiazd.
Tak samo jesli byłaby teraz dziewczynka to u mnie owulacja była zaraz po pełni - i wtedy kolejny byłby mit do obalenia

Dobra zmykam bo chyba jestem uzależniona - robota w domu czeka a ja na forum sobie siedzę

Ostatnia edycja:
na meza plemniki tez nie moge zwalic winy bo jednak raz mu sie udala corka ;p
u mnie z pelnia sie nie psrawdzilo ani u colina ani u nadii :) ani dieta ani ph ani odstep ani zakwaszanie ;p ale jednak to co powiedzial ten koles tak moze miala szczescie ale sie sprawdzilo ;p

a tu metody betka 78
to tak jak ja bo ja juz od dawna zmienilam diete bardziej obfita w wapn,
kalendarzyk chinski pokazuje do listopada dziewczynka ale w to akurat nie wierze
sex przed owu ale tylko w dni z kalendarzyka metody Salnes
a dzis bylam u gina na usg i powiedzial ze za 3 dni powinna byc owulacja i w dodatku pecherzyk
jest w lewym jajniku a to ponoc na dziewczynke a w prawym na chlopca. hihi
powiem wam ze jak patrzyc na to z gory to jakas fobia
no ale zawsze sprobowac mozna ja bedzie chopczy to przynajmniej bede wiedziala ze probowalam

Smyki.pl - Metoda Selnas
dziewczyny a slyszalyscie o tej metodzie planowania plci Metoda Selnas moze to i jakas sciema ale moja znajoma zaplanowala sobie tak corke. Ja zakupilam kalendarzyk na 6 miesiecy i w wiekszosci miesiecy wychodzi mi ze przed i w owulacje to dni na chlopca !!! jedynie w przyszlym miesiacu przed i w owulacje wychodzi dziewczynka i bede probowac.
Jak tylko sie uda dam wam znac
tu jest link do kupienia kalendarzyka i mozna przeliczyc na zlotowki
www.babybygender.com
to moze jakies logiczne wytlumaczenie dlaczego te dziewczyny co poczely dziecko przed owulacja maja chlopcow ?

a to co jest w tej ankiecie to ten gosciu pytao to samo tylko bez grupy krwi ale jeszcze date meza

Ostatnia edycja:
Maggie
przykro mi bardzo :( :*
duzo sil Ci zycze

Daria
ja Ci mowie, ze u Ciebie winnowajca to ta omega 3:p
a Ty nie lubisz chlopcow,ze chcialas druga dziewczynke?

mnie sie wydaje,ze z tymi gwiazdami to o tyle trudno bo tam chodzi konkretnie o zaplodnienie komorki jajowej-w zaleznosci w jakim znaku zodiaku jest ksiezyc (co 24h sie zmienia). trzeba dokladnie znac owulke,zeby sie tym sugerowac plus te wszystkie uwzgledniania dotarcia plemnikow do jajeczka.chyba z tym ksiezycem to nic innego jak jonizacja....lepiej kupic lapme solna ze 4 bransoletki magnetyczne, kota,chodowac orchidee i ksiezyc kompletnie nie bedzie mial znaczenia :-D

Maggie
przykro mi bardzo :( :*
duzo sil Ci zycze

Daria
ja Ci mowie, ze u Ciebie winnowajca to ta omega 3:p
a Ty nie lubisz chlopcow,ze chcialas druga dziewczynke?

mnie sie wydaje,ze z tymi gwiazdami to o tyle trudno bo tam chodzi konkretnie o zaplodnienie komorki jajowej-w zaleznosci w jakim znaku zodiaku jest ksiezyc (co 24h sie zmienia). trzeba dokladnie znac owulke,zeby sie tym sugerowac plus te wszystkie uwzgledniania dotarcia plemnikow do jajeczka.chyba z tym ksiezycem to nic innego jak jonizacja....lepiej kupic lapme solna ze 4 bransoletki magnetyczne, kota,chodowac orchidee i ksiezyc kompletnie nie bedzie mial znaczenia :-D

ta omega 3 napewno nie wplynela na to bo beata ja brala a ma corke ;p
lubie chlopcow ale chcialam miec dwie dziewczynki i pozniej chlopca zeby sie ze soba bawily i byla mala roznica , ale bede za 3 razem probowac;p a parka nie zawsze sie dogaduje bynajmiej malo ktora a jednak plci te same to troche wiecej je laczy niz dziewczynke z chlopcem i nie pogadaja ze soba o wszystkim :)

reklama
Daria
Mi sie wydaje,ze nie ma reguly, chyba badziej zalezy od charakteru dzieci niz od plci.
z ciekawosci sprawdzilam ten cennik-masakieroz za pol roku 500pln <wow>

ps a ta Beata jaki stosowala odstep od owulki?

ja mam brata i uwierz gadamy ze soba o wielu sprawach. wlasnie mysle, ze mieszane rodzenstwa moga powiedziec drugiej stronie wiele o plci przeciwnej:) ehhh wszystko ma swoje plusy i minusy. laski zwlaszcza jako nastolatki naogol kloca sie o ubrania i kosmetyki

Ostatnia edycja:
Do góry