reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej, hej jestem i ja:-) Tusia dzięki za pamięć o mnie, fakt dawno mnie nie było, ale w robocie zawirowania a w domu zawsze jest co robić więc nie bijcie. Tusia a ty namyśliłaś się, działasz?
Pianha o matko, już za tydzień , szoooooook:-) Kciuki będziemy trzymały na pewno wszystkie i czekamy na fotkę maleństwa.

Ja czekam do wtorku na termin @, albo wóz albo przewóz. Ale boję się że przyjdzie bo dziś krzyż mnie boli i podbrzusze tak jak na @, cycole bolą ale miękkie więc..... Wredna małpa mi nie odpuszcza , ech.....Pozdrawiam was wszystkie.

Pirania - przeczytałam o tym spojeniu łonowym...kurcze...chyba nie jest najlepiej...:-(może powinnam iść na konsultację do jakiegoś ortopedy??? ginka wczoraj sprawdziła to rozejście i powiedziała, że ma ono ok 20-22 mm a nie uśmiecha mi się być unieruchomioną 6 tyg po porodzie, wolałabym, żeby teraz coś wymyślili, żeby potem nie było takich kwiatków:-(

Tasha, idź koniecznie do innego lekarza (z tego co czytałam to 2 cm to bardzo dużo) bo to nie żarty i można przez to bardzo się potem nacierpieć, moja lekarka nawet nie zauważyła, że mi się rozłazi pomimo iż podkreślałam, że bardzo mnie boli przy chodzeniu i obrotach z boku na bok. A Ciebie bardzo boli?

Kinga, agulek, dzięki kochane!

Agulek, trzymam we wtorek z całych sił kciuki by małpa nie przylazła!

Ostatnia edycja:
natusia zdróweczka dla synka. kaszel meczący jest...też nie lubie, daj mu wapno to nie bedzie go tak dusiło :tak: dobrze że twoje usg wyszło dobrze! 3maj się kochana

dziewczyny ja mam sajgon w robocie...

Kinga sajgon mówisz , to podobnie jak ja u mnie, tyle że u mnie się rozkręci w następnym tygodniu bo mamy kontrol i potrwa 2 tygodnie , masakra.
Ja kupuje na kaszel swoim syrop Babicum na miodzie, na moich działa.

Hej dziewczynki. Będę dziś dopiero wieczorkiem. Uzupełniłam tabelke, temka w dół więc czekam na owulacje :). Pozdrawiam was wszystkie. Do wieczora :)

na kaszel to ja też kupuję zawsze coś dla młodego ale czasami jak nie mam i wieczorem się dusi przez kaszel to mu podaje wapno i jak ręką odjął. nocka przespana spokojnie.dzieciak sie nie meczy.

ach u mnie masakra bo tuba laserowa do wymiany jest
maszyna ledwo wycina i mam w***** tu.... musze sie wyginac aby dobrze pociąć bo beda zwroty.
w przyszłym tyg do wawy jedzie mój m aby zrobić porządek i tube nowa kupic u faceta... puki co sie mecze i klne...

Pirania - zapisałam się do lekarza w tej prywatnej klinice, w której chciałabym rodzić, wcześniej jak byłam na 1 wizycie u niego i wspomniałam o tym, że te kości mnie bolą i trochę się rozchodzą, powiedział, żeby w razie czego natychmiast do niego przyjechać, obejrzy to i skonsultuje z ortopedą z tej samej kliniki, więc dziś zadzwoniłam tam i umówiłam się na 22 czerwca, na szczęście mam wpis o tych kościach w karcie ciąży, więc będzie możliwość sprawdzenia czy one nadal się rozchodzą, ale myślę, że tak, bo na poprzedniej wizycie miesiąc temu aż takiego rozwarcia, czy jak to nazwać, nie było; dziękuję, że zwróciłaś mi na to uwagę, bo ginka powiedziała tylko, że jej to pachnie cesarką, mam się nie forsować i najlepiej kupić sobie pas ortopedyczny, a nic mi nie powiedziała, jakie mogą być konsekwencje po porodzie:angry:

reklama
Hej Dziewczyny:-)Wczoraj byłam na połówkowym i lekarz potwierdził mi dziewuszkę na 95%, czyli trzy razu USG dwóch lekarzy, więc pewność co do tego,że już się siusiaka nie dokleimy raczej mam:-DTroszkę dziwnie to zakomunikował bo powiedział,że siusiaka i jajek nie ma i zapytał co było robione, my na to ,że dziewczynka bo synka już mamy, a on do męża,że się za bardzo nie postarał(chyba,że nie chłopak) :crazy:hmmm potem mąż go ze 3 razy pytał czy to na pewno dziewczynka hehe bo bał się,że w domu nie będzie miał życia przez moją niepewność. Cóż ale najważniejsze,że dzidzia całkowicie zdrowa, wszystko w normie i bardzo bardzo ruchliwa.
Piranha ależ Ci zazdroszczę,że już niedługo będziesz tuliła córeczkę i nie powiem cesarki też zazdroszczę, strasznie boję się porodu.
Andzik miałaś już może robione USG, zmieniło się coś u Ciebie?
I o co chodzi z tym spojeniem łonowym?czym to się objawia?bo mnie w tej ciąży straszliwie biodra bolą, ciężko mi się podnosić i jaki się przekręcam na boki to też boli (mimo,że jak do tej pory bardzo mało przytyłam).
Mam jeszcze jedno pytanko: jakaś dobra rada na ZGAGĘ proszę:baffled:bo wieczorami umieram?z synkiem tak miałam w 9 msc nie w 5:szok:
KCIUKI I BUZIAKI

Do góry