reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hejka dziewczyny, działałam:tak: Piranha, szczerze to marzy mi sie córecza:-), ale najważniejsze zeby było zdrowe. Nie mierze ph, śluzu nie mam jescze płodnego. Od ponad dwóch miesiecy stosuje diete, a suplementy łykam gdzieś od miesiaca,

Hallo Kochane!
My mieliśmy nieplanowany wyjazd do Polski (te tysiąc kilometrów w jedną stronę to masakra) i wykorzystałam okazję i wepchnęłam się na USG do mojego doktorka prywatnego. Adolina jest nadal dziewczynką, zdrowiutka, waży 628 g i ma 22 cm:) Lekarz rewelacyjny, wszystko obmierzył, wytłumaczył, sprawdził, no szok po prostu. Malutka leży pośladkowo, i wytykała nam język:)
Przycinający internet doprowadzi mnie do szału, ale jeszcze trochę wytrzymam, od 6 czerwca mamy mieć stałe łącze, i będę mogła z Wami normalnie popisać:) i wtedy wstawię zdjęcia Adolinki.
Trzymam kciuki za Dwie Kreseczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i przesyłam mnóstwo różowych fluidków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie!!!!

Ostatnia edycja:
hejka

jestem jestem, żyję ;)
po prostu poniedziałki mam ciężkie w pracy (odwrotnie do Mamy:-D) a potem padam na mój piękny pysk... ;p

Ewcik a jak u ciebie z cyklem? który dzień?
miłego picia ziółek :) ja teraz ostatni cykl jadę na ziółkach na ow, potem muszę przerwę zrobić
na szyjce totalnie się nie znam, nie umiem sobie wygmerać :-D
nie załapałam się niestety na zdjęcia ehhh
Tasha teraz będziesz mieć córę, ale sen może dotyczył trzeciej ciąży:-D
ja miałam lepszy sen...urodziła się córa...tyle że to moja mama ją urodziła:-p
Mama szalejesz w pracy? :-p
Kinga no i dziergamy dalej ;) podobnie cykl nam teraz wyskoczył :) powodzenia :)
Noemi &&&&&& za jutrzejszy monitoring ;)
Andziak dobra wiadomość :) mam nadzieję że pod opieką specjalisty szybko uda się pomóc synkowi i wszystko wróci do normy
Misia z tą pozytywną energią musi się udać :) trzymam kciuki :)
miłej zabawy i wzruszeń na festynie :)
Kate mam nadzieję że u ciebie już lepiej, oby was już żadne choróbska nie męczyły
Natusia jejku koszmarne przeżycia, współczuję, zdrówka dla małego.
i za pracę trzymam kciuki
MissBella tak to już jest, że wyniki w ciąży lecą na łeb na szyję, ale jesteś pod dobrą opieką swojego lekarza, będzie dobrze :)
Piranha ale pech z tą szafą, współczuję nerwów
za to kosz cudny :)
no i 37 tygodni za Tobą, łał.. ;p
axarai super wieści...no poza tym netem nieszczęsnym hehe na szczęście 6 czerwiec już tuż tuż ;)

pozdrawiam dziewczyny :) miłego dnia

Ostatnia edycja:
dzien dobry wszystkim:biggrin2:
ale duzo tu do nadrobieniaZobacz załącznik 469432
przez te upaly nie mam czasu czytac bo nadia chce ciagle sie kapacZobacz załącznik 469433
a u nas do wczoraj bylo wolne to bylismy w holandii u moje sostry i tak ciagle cos ;/
badanie nie bylo zle bo dostalam sok porzeczkowy i bardziej to bylo kwase niz slodkie;p nie to co to nie dobre w polsce;/
ja dzis mialam ten test na glukoze i od razu mi zrobili KTG niestety usg nie mialam;/

a kto teraz bedzie testowal ? trzymam kciuki

Witam :-)
Piranha koszyk super cudny, na pewno córci będzie w nim wygodnie. Ja też bym chętnie w tym różu poszalała, może się kiedyś doczekam i ja.
Mama ogród fajny, w moim stylu ja dopiero urządzam ale ja mam wielki i muszę jakiś logiczny plan wymyśleć:-) a i podoba mi się twoja fryzurka i kolor, suuuper.
Patrysia a ty faktycznie nie wyglądasz na mamusie trójeczki
Andziak dobrze że z synkiem powoli się wyjaśnia i wszystko idzie w dobrym kierunku

Pozdrawiam

Czesc Kochane

Ciezko Was nadrobic! Wysiadlo mi kompletnie gardlo, jestem od wczoraj na L4 (mam wiec chwile zeby poczytac, ale i tak nie nadrobie wszystkiego...).

Widze ze Piranha zaliczylas drobne problemy z kurierem i telefonem (aj, ja mialam ciezka skleroze w ciazy!). Na szczescie to przeciez nic, wazne ze jestes na koncowce i bedziesz miec upragniona core :)

Anemia w ciazy rzczywiscie czesta, nie ma co sie przejmowac Misiabella. Dostaniesz suplementy i bedzie dobrze

Kochane, czy moglybyscie mi polecic jakies suplementy "dziewczynkowe"? Kupilam i magnez i zurawine, ale okazalo sie, ze malo tam i magnezu i zurawiny. Chcemy zaczac starac sie w polowie czerwca, wiec czasu malo... Nie bedzie go na pewno wystarczajaco, zeby bylo te 6 tyg diety. Trudno. Jest sezon na owoce. Slyszalam ze cytrusy sa "chlopczykowe", a wiecie jak tam inne owoce np sezonowe? (truskawki, arbuzy?). Kazda strona internetowa podaje inne dane

Zycze Wam milego dnia!!

cześć Kochane. Wpadłam na chwilę powiedzieć, że wróciłam z wakacji, było super, jak dla mnie trochę za krótko. Upałów nie było cały czas, z czego bardzo sie cieszyłam. Za to bylismy przed sezonem i cała plaża była nasza. Ja, podobnie jak Czarodziejka kocham Włochy. W zeszłym roku bylismy w Toskanii a teraz troche się bałam tak daleko więc wynajelismy domek kilkadziesiąt kilometrów od Wenecji. Na dzień mamy moi mężczyźni zaprosili mnie na lody i pizzę właśnie do Wenecji. Mój Tomek chciał mi nawet zafundować przejażdżkę gondolą ale ja uwazam, że nie stać nas na takie szaleństwa. Na razie pobieżnie przejrzałam co u Was a teraz idę czytać dokładnie. Odezwę się jutro. Bardzo za wami tęskniłam!

dziekuje dziewczyny w imieniu Bartka.Axari a ty jakie mialas ph? wiesz bo ty staralas sie niedlugo przed owul. Ja z kuba staralam sie prawie 3 dni przed owul. ale to nie wystarczylo.

reklama
Kinga no i dziergamy dalej ;) podobnie cykl nam teraz wyskoczył :) powodzenia :)
dziekuje kochana i wzajemnie! &&&& ;)
Niech ci się tak już czyści ładnie bo widzę że chcica męczy! :-D działajcie działajcie... ja czekam jeszcze trochę.
Ale na wyjeździe to bedziemy jak króliki kopulować :rofl2:

Do góry