reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miłego Dnia Dla Wszystkich ja dzisiaj idę do synka na festy rodzinny z okazji dnia mamy i dnia dziecka Jaśko będzie występował więc będzie ryk :-):-D:-):-D:-):-D i duma :tak:Pozdrawiam se4rdzecznie i zaciskam mocne, nieustające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
cześć dziewczyny!!! i bardzo dziękuję za słowa otuchy; wiem, że mój problem to żaden problem w porównaniu z waszymi ze zdrowiem dzieci, ciążą itp, ale jakoś tak mi się od czasu do czasu nazbiera różnych pierdółek i potem człowiek musi z siebie wyrzucić...

Natusia - niestety na krztusiec dzieci chorują, w Łodzi była epidemia krztuśca, ale to było chyba w marcu, niemniej jednak jest to niestety możliwe, więc niech synek będzie pod kontrolą lekarza na wszelki wypadek...współczuję bardzo choroby syneczka i trzymam &&&&&&&&, żeby mu się polepszyło i żeby to nie był jednak krztusiec
MissBella - anemia w ciąży jest chyba dość powszechnym zjawiskiem, ja też miałam a teraz nie wiem, bo dopiero idę 5 czerwca i wtedy też odbiorę wyniki, ginka zapisała pewnie żelazo:tak:, naszym ekspertem do spraw zdrowego żywienia jest Gal, jak tylko się pojawi na pewno da wytyczne co i jak należy jeść, żeby wyniki się poprawiły, a póki co nie martw się na zapas, dotleniaj maleństwo i zdrowo się odżywiaj, no i od czasu do czasu odezwij się do nas:tak:; a na spacerki chodzisz czy po prostu w ogrodzie się dotleniasz???
Ewcik - nie widziałam zdjęć:-(, spóźniłam się...
Pirania - bardzo ciekawa jestem tego kosza, jak tylko przyjdzie napisz czy jest tak śliczny jak na zdjęciach i podaj mi te wymiary, plisss:-); a śpisz kochana w ogóle z wrażenia, że to już tak blisko???
Mama - zajdziesz!!!:tak:, tylko spróbuj jeszcze jeden cykl z CLO i bez fochów do Toma:-)
Gal - ??????????????????????????????????
Truskafffka - ???????????????????????????????

mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie staraczki!!! i ciężarówki, a co!!!

WITAM:)

ANDZIAK kciuki za synka!!
NATUSIA zdrówka synkowi!!
MISS oby anemia przeszła...

PIRANHA KOSMO kciuki za was za porody &&&:))

witam was
ja od 7 na spokojnie sobie kawke wypiłam z mężem
potem poszłam zaprowadzić Filipa do przedszkola.
Dziś mają wycieczkę jadą na piknik za miasto.
Ja mam full pracy wiec pewnie zaszyje sie do 14 w firmie.
Pogoda cudna.
Popołudniu może na plaże sie wybiore opalić blade nogi heh
A za dwa tygodnie jedziemy ze znajomymi na domek letniskowy nad jezioro:) kilka dni wypoczniemy zabawimy sie.
Fajnie bedzie.
Oby pogoda dopisywała!

MIŁEGO DNIA

natusia szkoda synka, zdróweczka dużo
mama a ciebie już wiara opuściła? coś ty. zajdziesz w ciążę, ja też pewnie zajdę! :rofl2: nie trać wiary!

Witam porannie
Tasha po 1 ciaży schudłam chyba w 3 miesiące 30 kg ale byłam bardzo młoda, po 2 ( juz po 30-tce) 4 miesiące po porodzie miałam juz swoją wage ale pozniej schudłam jeszcze 3, teraz zostało mi jeszcze 3 kg a Alan ma skończone 3 miesiące, nie stosuje żadnej diety nie jadłam tylko smażonego bo go karmie piersią ( od tygodnia już jem) i jem bardzo dużo słodkiego. Dzieci mam grzeczne tak, że nie chudne ze zmęczenia tylko organizm sam wraca do swojej wagi.Tak, ze schudniesz szybciutko, nic sie nie martw i jedz jak masz ochote.
Nasusia no to faktycznie miałas wczoraj nerwy, zdrówka dla małego
A u mnie żeby nie było tak kolorowo to wczoraj byłam z Alanem u lekarki bo kaszle i chciała mu dac antybiotyk ale wstrzymała sie do jutra moze mu przejdzie, ma ten sam wirus co wczesniej miał starszy.

A odnośnie swiadczen jak kończy sie umowa to do końca macierzyńskiego ( teraz 20 tygodni plus 4 ) przejmuje pracownika ZUS i płaci wszystkie świadczenia

Cześć wszystkim!

kaarinka
, test 25 mIU/ml może wykazać ciążę często dopiero po terminie @ (beta przyrasta o około 66% w ciągu 24 godzin) tak więc czekaj cierpliwie i testuj a najlepiej zakup test 10 mIU/ml, trzymam kciuki! ...no i ze względu na te plamienia brałabym chyba dupka na wszelki wypadek. Same plamienia świadczą zazwyczaj o niskim poziomie progesteronu albo powolnym jego obniżaniu się przed @, niski progesteron może zaś wynikać z podwyższonej prolaktyny. Z Castagnusem mam doświadczenia ale niestety nie za dobre, mi po prostu nie służył, robiłam do niego 2 podejścia i za każdym razem powodował u mnie silne bóle głowy i pojawianie się dużych i bolesnych pryszczy nie tylko na twarzy ale nawet na szyi, okropieństwo ...wykresów temperaturowych też mi nie poprawił za bardzo, do tego trzeba go odstawić po 3 miesiącach kuracji a wtedy często jest wyrzut prolaktyny i wszystko znów się sypie. Jak już nieraz pisałam mi bardzo pomogła witamina B6 w dawce 100 mg dziennie, też inhibituje prolaktynę i nie trzeba jej odstawiać po 3 miesiącach.

Ewcik
, szkoda, że nie załapałam się na fotki :-) Co do monitoringu to jak porównasz swoje ostatnie wykresy to owulka wypadała w podobnym czasie? Jeśli nie to może rób codziennie testy owu i jak zauważysz, że kreska testowa jest wciąż blada ale zaczyna ciemnieć to wtedy leć na monitoring?

natusia, jejku, Ty to bidulko nie odsapniesz od tych chorób ;-) Życzę dużo zdrówka dla synka i oby to nie był krztusiec. Jak dziś się czuje synek?

MissBella, ja na lekką anemię łykam Biofer Folic (oraz witaminy ciążowe Prenatal Classic z dużą dawką żelaza), dziś mam badania krwi to dam niebawem znać czy pomogło. Jejku, dziwnie mi kiedy pomyślę, że tego 26 czerwca ja będę mieć już córeczkę po drugiej stronie brzucha.

Tasha, no właśnie jeśli chodzi o narodziny córeczki to czuję dziwny spokój tak jakby jeszcze to do mnie nie dotarło, że to już tak blisko :-) A co do kosza to wszystko Ci zrelacjonuję i pomierzę :-) Im bliżej porodu tym coraz bardziej czuję (tylko się nie śmiejcie :-D), że jednak córeczka będzie Alicją a nie Kają. Imię Kaja jest prześliczne ale jednak nie bardzo pasuje do nazwiska ...a Alicja i kobiece i ma całą masę zdrobnień (Alusia, Lusia i inne).

Kinga, to co opowiadasz brzmi dla mnie jak raj na ziemi :-), marzy mi się tego rodzaju wypoczynek ale muszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość. Miłego wypoczynku kochana! Śliczny nowy suwaczek!

Ja wczoraj miałam nerwówkę. Rano ten kurier z połamaną szafą (i nie mam gdzie trzymać ubranek córeczki bo wszystkie szafy zawalone po brzegi a na kolejna szafę będę znów czekać 6 tygodni), to była chyba jego pierwsza taka sytuacja i nie wiedział co ma robić, cały czas przeżywał czy go kosztami szafy nie obciążą w pracy, przetrzymał mnie 40 minut a biedny Krzysiu już płakał przeraźliwie bo chciał do mamy. Do tego wieczorkiem zablokowałam sobie telefon komórkowy, tak jak setki razy wpisywałam PIN tak wczoraj totalna amnezja a kartka z PINEM i PUKIEM zapadła się pod ziemię, czeka mnie zmiana numeru telefonu (jestem więc bez telefonu przez kilka dni), nie mogę robić żadnych przelewów bo kody przychodziły mi smsem, muszę poinformować wszystkich znajomych o ile ich numery miałam w pamięci telefonu a nie na karcie SIM, masakra. Dziś idę na badania krwi (sporo tego będzie) i na bilans dwulatka z Krzysiem.

piranha to miałaś przezycia.... z tym telefonem to jakiś pech kurde. u mnie też smsem przychodzi numer jak robię rachunki..wiec wiem jak to jest. te papiery od tel trzeba trzymać razem w jednym miejscu bo potem jak co do czego to nie ma...tez kiedys zgubiłam i od tamtej pory trzymam w szufladzie wszystkie kody nawet ze starych telefonów poprzednich heh.taki uraz został. M na mnie krzyczał jak zgubiłam. Ale cóż zdazyć sie może no nie.
Ty sie nie stresuj kochana nie możesz. da rade to załatwić. buziak:)

reklama
Do góry