reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

heloł ,heloł :)) pójdzcie w me ramiona
hahahahahahaaaa

witam się po pracy:)) koleżanka zrobiła mi dzis znów rzęsy i mam piękne i gęste i przedłużone-a co:-D

Truskaffka no w końcu jestes ;)
no ja szaleję w pracy-taaaaaa:sorry::laugh2:
teraz komunie były i ludzie wycykani z kasy wiec ruch mały ,ale już niedługo wypłaty to sie ruszy..

Dziewczyny co ja przezyłam ... ;(((((((((((
Mały poszedł na bajki, wchodze a on śpi... mysle ok.... za chwile sie budzi z płaczem, ale takim , że nie mógł sie uspokoić, mówi że go głowka i oczko boli i ryk... Mierze no i już 38st (przypomne, że po połud. bylismy u lek.) , Ja już od siebie , szybko dzwonie do lekarza-oczywiscie M nie ma...;// Lek.stwierdza zapalenie ucha zewnetrzego, powiekszone migdały z nalotem ropnym , przekrwione oczka...kolejny antybiotyk i innych leków... 100zł za wizyte. Tata jech do apteki tam stówka pewnie mało bedzie, a za 14dni do laryngologa bo mały jakby "zatkany"caly jest. I ten kaszel-jak nie minie to pdejrzewa krztusiec- czy na to sie ejszcze choruje???przeciez byl szczepiony??? No a wtedy czeka nas wizyta w szpitalu;(((
Jestem załamana...CO ZA DZIEN;((((((((((

Przepraszam Was, ale musialam się wyżalić bo już psychicznie wysiadam przez te dołki;(((((((((

Natusia masakra ..mam nadzieję ,że obejdzie się bez szpitala-&&&&&
ale Mały musi już być wymęczony tymi chorobami:baffled:

Pirania && za bilans 2latka i resztę dzisiejszych spraw..
a z telefonem współczuję:sorry:

Agulek dziękuję za komplementy:)

Martika co tam u Ciebie na froncie??

Pierogatka jak Ania???
pisać jak sobie radzisz:))

Kate witaj kochana :)

Patrysiak miło ,że wakacje udane :)
tęskniłas mówisz;)) ja jak dłużej nie wchodzę na bb do Was to też tęsknię:-p

Galu gdzie jesteś ???????????????????

pozdrawiam wszystkie babki ..

Ewcik!!! no mogłas trochę dłużej zostawić foty-ja nie widziałam:sorry:

reklama
hej Babeczki... Dziekuję Wam Wszystkim za słowa otuchy;*** Nie wiem co bym BEZ WAS zrobiła... ;************

U nas tak sobie, jeszcze wieczorem jak mały płakał niefortunnie wzięłam go na ręce i coś mi przeskoczyło w plecach także czuję się fatalnie dzisiaj...
Mały w nocy spał spokojnie, ale ma całe lewe oczko zawiane i rope, napuchło mi. Wydaje mi się, że to przez ta cholern,a wycieczke-bo od kilku dni mały narzekał na ból główki....
Oby mu wszystko minęło bo On i Ja juz sił nie mamy;(((
A inhalacje robimy z Pulmicortu, do uszka krople, Antybiotyk, osłonowe plus dziś świetlik do oczka.... Oszaleć można...

Piranha, co za pech ;//// Ja też ostatnio wszytsko gubie tzn dobrze pochowam;)))

Mama, ale Ci dobrze, tez bym chciała w pracy tak pięknieć;))

Kate, czyli jak sie ma umowe pwiedzmy do konca sierpnia a sie do tego czasu zajdzie w ciąże to sie az do konca macierzynskiego dostaje płacone? hmm ciekawe ciekawe...;))

Axari, czekamy na usg Adusi;*** Super, że się odezwałas;))

Patrysiak, ale super miałaś wyjazd!!!;)) Tylko pozazdrościć odpoczynku no i takich chłopaków;**
kciatka, agulek, Daria, Truskaffcia smerfetka, misia, patrysia
* :****************

Martika, Gal , Czarodziejko i reszta zalogi???????????????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kaarinka, przytulam mocno! Z tego co opisujesz to prawdopodobnie masz sporo podniesioną prolaktynę i Castagnus może sobie z tym nie poradzić (możesz też przez to tracić ciąże gdyż prolaktyna obniża progesteron) :-(. Chyba faktycznie lepiej zrobić badania i w razie wysokiego wyniku zawalczyć z prolaktyną jakimiś silniejszymi lekami. Co do odblokowania karty to niestety bez kodu PUK nie ma szans (ja mam Simplusa), zamówiłam już starter z nowym numerem.

Smerfetka, no to działaj dziś bez ani chwili namysłu :-), trzymam kciuki!

Axarai, super, że do nas zajrzałaś, czekam na fotkę córeczki!

Agulek, no pewnie, że się doczekasz!

Kociatka, ja łykałam ten preparat Calcium Citrate 100tabl WZMACNIA STRUKTURE KOSCI (2382923960) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (zawiera już i wapń i magnez), brałam 2 tabletki dziennie. Z owoców można jeść podobno truskawki i maliny :-)

Patrysiak, super, że wakacje udane i że odpoczęłaś, należało Ci się po tych wszystkich stresach!

Mama, dzięki kochana, musisz wyglądać bosko! Z bilansu wyszły nici, powiedzieli mi, że lekarka jest na urlopie, szkoda tylko, że nie wspomnieli mi o tym w czwartek jak rejestrowałam Krzysia na bilans dwulatka (a M specjalnie wziął dziś urlop). Umówiłam go za tydzień we wtorek ale wtedy też idę na wizytę do szpitala i nie wiem czy zdążę. Jak już będę mieć nowy numer to nie omieszkam Ci go podać :-)

Gal, wracaj do nas!

Czarodziejko, co u Ciebie?

Natusia, oby ta lawina chorobowych pechów nareszcie opuściła i Ciebie i Twojego synka.

Nie śmiejcie się :-D ale dziś znów zaczęła mnie męczyć ta "Kaja", strasznie mi się to imię podoba i stwierdziłam, że zrobię zatem losowanie, wypadło na Kaję :-D więc może po prostu dam na drugie Alicja hehehe ;-) Uciekam rozpakować kosz dla córeczki! :-)

Piranha, czekamy wiec na fotki kosza dla córeczki?:) Super ale Wam zazdoszcze tych coreczek....:********

Próbuję się dodzwonić prywatnie do laryngologa-musze isc za 2 tyg z malym i nikt nie odbiera od godz, albo zajete i znowu pewnie lekko stówka pójdzie...;//

Nastusia tak jeżeli masz umowe do konca sierpnia i w tym czasie pojdzisz na l4 to do konca macierzynskiego masz płatne 100 % tyle co na umowie tylko nie mozesz w l4 miec ani jednego dnia przerwy, na wychowawczy już nie mozesz isc

kate, DZIEKUJĘ!;*** ale znająć zycie i tak się nie uda zajść w ciążę, umowy nie przedłuża i będzie d.....pa ;/// Ale co zrobic, zycie...

A jak chłopcy?:) Jak TY sie czujesz?

nasustia Olaf - 2 latek jest juz zdrowy i obeszło sie bez antybiotyku ale go wymeczyło z Alanem mam isc jutro do lekarza i zobaczymy co dalej a ja juz troche lepiej ale strasznie sie pochorowałam i niestety ja biore antybiotyk. Ja antybiotyków unikam jak tylko moge, Olaf na szczescie miał tylko raz w zyciu a Alan nie miał i mam nadzieje ze jutro mu nie przepisze

Dziewczyny, kosz jest boski i według mnie na żywo jeszcze ładniejszy jak na zdjęciach :-) Plusem tego kosza jest to, że jego otulina chroniąca dziecko przed bokami kosza jest gruba i mięciutka (w innych koszach jest to cieniutki materiał przez który czuć strukturę kosza). Tasha, wymiar wewnętrzny to około 70x40 cm (zmierzę potem dokładniej jak zdejmę folię z kosza), całkiem spory ten kosz a jak cudownie się buja na tych płozach :-) (mam na razie stojak OBaby z płozami bujającymi na boki).

reklama
Do góry