reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kinga, teraz to ja chyba kartkę z PINEM i PUKIEM to w jakimś sejfie schowam ;-), sama się sobie dziwię bo zawsze takie ważne dokumenty trzymałam w bezpiecznym miejscu, ale jak powiadają "Czemuś biedny? Boś ...", nie kończę by jeszcze bardziej się nie dobijać ;-)

Smerfetka, a bardziej zależy Ci na ciąży czy na córeczce? :-) Dziś jest najpłodniejszy dzień cyklu (dzień przed owulką). Ja starałam się właśnie w dniu pozytywnego testu owulacyjnego ale po pierwsze bardziej jak córki to pragnęłam po prostu kolejnego dziecka i rodzeństwa dla synka a po drugie nie miałam śluzu płodnego a pH było niskie, dietę i suplementy stosowałam przez 3 miesiące a przed starankami był Sylk. A Ty mierzysz pH? Masz dziś tzw. śluz płodny? Łykasz suplementy i stosowałaś dietę? A jeśli tak to jak długo?

Uciekam niebawem z synkiem na bilans dwulatka, potem badania krwi, potem wypad do ciotki po kosz (o ile wejdzie do bagażnika), potem zakupy więc będę dopiero późnym popołudniem. Miłego dzionka dla wszystkich!

Zdaje raport robiłam test i mam dwie identyczne kreski i co teraz? Działać bo juz sama nie wiem.

Działać :-)
Ja już nie mogę się doczekać kiedy ja będę działać aż mnie ściska w żołądku na samą myśl hehehehehe
Oby się udało w tym miesiącu jak największej liczbie dziewczyn żebyśmy zobaczyły dwie grube II :-)

misia a Ty jakis wykresik prowadzisz? obserwujesz sie?
ja też juz czekam na kolejne staranka.... z tym że u nas to luz blues :-);-)

Wykresu nie prowadzę bo rano bardzo wcześnie wstaje i nie mam czasu na mierzenie temp. :-) ale mierze Ph badam szyjkę obserwuje śluz i suplementy stosuje :-) a no i testy wou robie

to podobnie jak ja, też nie mierze bo od rana biegam i nie mam czasu na mierzenie... ale szyjke badam i mam testy owu :)
Powodzenia!
u ciebie który dc??

dzien dobry,

i koniec gdybania. dzis 31 dc i przyszła @.. ;/ już późnym wieczorem podejrzewałam bo brzuch zaczął znowu mocniej boleć. ale dziwnie, bo cos ciemna krew i rano dosłownie wyleciało ze mnie i obawiam sie ze to mogła być ciąża(biochemiczna?)..czyli powtórka z lutego:( ale staram sie o tym nie myśleć.

w końcu wiem na czym stoje. nienawidze niejasności :/

Piranha dzięki Kochana:* ja sie obawiam że moge mieć znowu ta prolaktyne podwyższona, kiedyś-przed pierwsza ciążą - też zbijałam. dziś wziełąm castagnus. mam nadzieje że mi pomoże, że na mnie zadziała..chociaż nie wiem czy nie lepiej zrobić badania i zbijać bromkiem lub dostinexem(tym bardziej, ze jak nacisne sutki leci troszke ze mnie-a syna od piersi odstawiłam w marcu). do tego znowu mam spróbować z clo od 5 dc i duphaston (chociaż czytam na ulotce castagnus że chyba nie można?)
wit b6 biore od ponad miesiaca, właśnie w dawce 100 mg.
a Ty sie nie denerwuj, bo w Twoim stanie jest to zakazane:) no stress. a nie masz możliwości odblokowania karty? dzwoniłas do biura obsługi klienta?
Smerfetka działać!:)

reklama
u mnie tak jak widzisz na suwaczku 3.

mykam do domku
koniec pracki na dziś:)
za obiad sie wezmę, może frytki z miesem... :tak:

Do góry