reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

jakiś mały głód za mną dziś chodzi

Piranha współczuję nocki
Dla Twojego słodziaka łobuziaka wielkiego buziaka urodzinowego ekspresem wysyłam
Sto lat Krzysiu!! radości, dobrej zabawy, grzecznych rodziców :p

Jagienka Ale Laura już duża panna :) do schrupania :-Dmój Mati też był taki pączek hehe
Tasha
WOW jaka z Ciebie laska...a "synuś" ciacho że hej..oj jakbym była pare lat młodsza...:cool2:
Kate Tasha ja mam młodszego brata, który z nami mieszka. Jak urodziłam Matika miał 16 lat. W ciąży się nieco bałam, bo wiadomo-nastolatek, trudny wiek...a tu niemowlak w domu. Gadałam z bratem o ciąży, o tym co się będzie działo po ciąży. I powiem wam że bardzo miło mnie zaskoczył. Jak się Mati urodził, brat pomagał-a to naczynia pomył, poodkurzał..
Młodego się bał na początku, popatrzeć, zabawić, podać flachę ok..ale obawiał się go brać na ręce...i nie było mowy żeby go ktoś namówił do zmiany pieluchy:-D
Mati rósł i miał coraz lepszy kontakt z wujkiem, teraz też sie super dogadują :)
Najlepiej jak do brata jakaś laska wpada...młody zaraz stuk puk i już im siedzi na głowie:-Dwyrywa laski wujkowi:-D
raz mieliśmy niezłą polewkę, jak brat siedział z dziewczyną, młody z nimi...i w końcu brat mówi młodemu, że może by poszedł już do siebie..a Mati z pełną akceptacją "dobse dobse" po czym odwaraca się do dziewczyny, bierzę ją za rękę i oznajmia "ty idzies ze mną"
mina wszystkich...bezcenna
Patrysia fajnowskich masz chłopaków, widać że bracie :tak:
Nullka jak nam znów znikniesz...
dobrze że jesteś :)
&&&&& za wakacyjnego malucha :)
Mama...no chodź do nas...brakuje ciebie...
Gal ..ehh ta tempka, mnie też wkurza..no i co..póki małpy nie ma trzymam gorąco kciuki
a jeśli małpa przyjdzie...to razem pochlipiemy i będziemy dziergać dalej..do skutku
Wiesz, może być wszystko ok z hormonami, plemnikami, tylko niestety z ciążą nie ma tak że hop siup i już (a przynajmniej rzadko tak jest) więc nie poddajemy się :)

reklama
Piranha- wszystkiego najlepszego dla Krzysia z okazji 2 urodzin!

No to masz jutro wielki dzień, a przy okazji zapracowany,ale na pewno bardzo przyjemny!:-)

Dzieki Ci bardzo za odpowiedź i jeszcze za trzymanie kciuków, próbowałam otworzyć te wykresy i niestety nie mogę ich zobaczyć, czy jeżeli znalazłabyś chwilkę wolnego, to mogłabyś mi je jeszcze raz wkleić?
I od razu mam do Ciebie pytanko odnośnie jutrzejszego dnia, czy jeżeli jutro będzie kolejny spadek i oczywiście test ciążowy negatywny, to już mogę nie brać dupka, tak? Bo to już raczej będzie pewne, że ciąży nie ma tak? Pytam Cię o to dzisiaj, bo Ty jutro pewno będziesz bardzo zajęta, a jest to bardzo ważne z tym dupkiem.
Ja jutro z rana jadę z synkiem na badania z krwi z rana, także dopiero potem dam znać, co i jak (ciekawa jestem, jak to u niego z tym żelazem będzie ,bo straszny niejadek z niego). A jutro jedziemy, bo wole z M jechać, niż sama go przytrzymywać przy badaniu. Także będę musiałą się z rana brąc w garść i nie będę miała czasu się nad sobą użalać, przynajmniej z rana ...

Nullka- fajnie, że wróciłaś!:-) życzę owocnych lipcowych staranek! A Tobie dziekuję za kciuki, oj,co za dzień jutro!

Patrysia- Superowi chłopcy!:tak:

Martika-Słońce moje, dziekuję Ci za to serdecznie, no zobaczymy jutro, obiecuję, że dam znać...
A bark, w dzień jakośmniej boli niż w nocy, choć go wcale nie obciążam,najgorzej w nocy, nie wiem z czego to wynika, zobaczymy czy we wtorek ortopeda coś powie...

Truskafffka- dzieki Ci bardzo, ech, życie...... A u Ciebie może to implantacja,co?
A Twój synuś superowy jest, świetne ma te teksty:-)

Gal no, może bym uwierzyła w implantacje...ale ten spadek taki duży :( lipa ehh
dzięki :) Jako mama dwóch brzdąców wiesz że dzieci nieraz zabijają tekstem hehe

Jagienka , Gal - wstawię coś bardziej aktualnego i lepiej widocznego po weekendzie :)
Pirania , buziaczki i zdrówka dla Krzysia :)
Lena , witaj , jeszcze się nie przywitałam z Tobą :)
Tasha , kurcze ale ciasteczko , będziesz albo już masz tabuny wielbicielek pod drzwiami :szok: a z młodszą siostrą to on będzie rozrywany

Gal, niestety nie mam już linków do tych wykresów, najlepiej wejdź na Start Charting Today - Free Membership - FertilityFriend.com, załóż sobie darmowe konto (trzeba będzie aktywować je linkiem, który przyjdzie na podanego maila, gdyby mail nie przyszedł to najlepiej wejdź na swoje konto mailowe poprzez www i sprawdź w skrzynce ze spamem) i wtedy jak wejdziesz w dział Charts (pod zielonym napisem Galleries z lewej strony), a potem wybierzesz Pregnancy i zaznaczysz "View All Charts in Celsius) to będziesz mogła zobaczyć ponad 47 tysięcy wykresów ciążowych (są też owulacyjne Ovulatory, bezowulacyjne Anovulatory i dotyczące poronień Miscarriage). Można potem te wykresy sortować pod najróżniejszym kątem, np. odstępu od owulki, poczętej płci i wiele innych. Strasznie Ci polecam, ja z tych wykresów wiele się nauczyłam, zobaczysz, że czasem pozytywne testy ciążowe wychodzą w największych dołkach. Jeśli test 10 mIU/ml jutro będzie negatywny (ale sprawdź też np. po 2 godzinach pod światło) to odstawiłabym dupka ale w niedzielę rano zrobiłabym na wszelki wypadek drugi test i w razie co znów zaczęła od rana brać dupka. Będę kochana trzymać mocno kciuki!

Ostatnia edycja:
Piranha- dzięki bardzo, coś tam popatrzyłam, i widzę, że i z dołka w 12dpo, były w 13dpo skoki i się jeszcze zastanawiam czy łudząc się, że w 13dpo mógłby być teoretycznie skok, to ewentualnie można jeszcze wziąść jutro dupka rano, czy już sobie darować jednak.... A w niedzielę powtórzę test, tak jak radzisz...
A mnie dzisiaj boli podbrzusze jak na @...

Truskafffka- Skarbie, popatrz sobie na wykresy na fertility friends idąc tym tropem co mi Piranha na poprzedniej stronie radziła i zobacz, że takie dołki jak u Ciebie okazywały się właśnie ciążowe i tego Ci z całego serca życzę!:-)

Mama05- co u Ciebie? Zaciskam za Ciebie mocno kciuki i mam nadzieję, że Ci się uda! :tak:

Czarna- poczekam, poczekam:)

Ostatnia edycja:
Gal - a ja nadal mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie i Mamę!!! dopóki nie ma @, jest nadzieja:tak:
Pirania - wszystkiego najlepszego dla Krzysia, zdrówka i niech duży rośnie!!! a ze spaniem to podobnie mi się robi...późno się kładę i budzę ok 5... ale już bliżej niż dalej:tak:
Truskafffka - wyobrażam sobie twojego Matika, niezły agent musi być z niego:-D, dobrze, że są Ci nasi chłopcy, czasem myślę, że z dziewczynką nie byłoby tak wesoło:-D
Czarodziejka - ciesz się ze swoich małych przytulasków, bo potem to oni będą do przytulania ale nie przez mamę:-D
Nullka - nareszcie jesteś!!!
Mama - no kurka siwa, odezwij się!!!

dziękuję Wam bardzo dziewczyny za miłe słowa i wszystkie mocno ściskam!!!

reklama
Do góry