reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to mama super wieści w końcu:-) to teraz tylko ostatnia prosta i dwie II. Może obu nam się uda, choć w siebie powątpiewam, brzuch mnie coś zaczyna boleć i (.)(.) z boku więc pewnie za parę dni poracha, ale płakać nie będę, najwyżej smarkne se w chusteczkę w kąciku.
Marko witaj kolejna szczęśliwa mamusiu dwóch synków, rozgośc się u nas i czekamy na relacje;-)
Natusia do zakwaszania są globulki , żele rephresh, replens, sylk tylko musisz na sobie wypróbować, dziewczynom lactovaginal obniżał ph a mi podwyższył i to po 10 dniach aplikacji. Szoook

Jaki śluz powinien być w przypadku gdyby doszło do zagnieżdzenia, wie któraś?

Ostatnia edycja:
reklama
ilaczek , witaj sprzymierzeńco:cool2: wiesz ,mnie się wydaje że lekarze do starń o płeć to podchodzą sceptycznie
dobrze że dziewczynki już zdrowe :)
mama , rewelka normalnie !!! jutro wpadne na Jasną i szepne tam co nieco w tej intencji .

czarna76, marti_ka, ilaczek witajcie babeczki po fachu..już niedługo doczekamy się synusiów:-):-)

mamo05 nawet nie wiesz jak się cieszę że u Ciebie tak dobrze po wizycie, napewno wreszcie doczekasz się dzidzi

Mama to najlepsze wieści jakie mogłaś przynieść .Wszystko na dobrej drodze,trzymam kciukaski i pluje przez lewe ramię żeby nie zapeszyć:-):-)
Natusia dobrze zakwaszają też tabletki urinal forte.Gal chyba też pomogły.
Ja też je brałam w szczęśliwym cyklu.
Ilaczek jak to jest być mamą dziewczynek????
Chciałabym tego kiedyś doświadczyć,zobaczymy niebawem co mi dane.

Mama, ale się cieszę!!! Na właśnie takie wieści czekałam! A te bliźniaki to Ci chyba wykrakałam hehehe :-D No i jakie endo piękne! Największe szanse według mnie były z tych porannych staranek, może w ciągu tych 5 minut jakieś chłopaki zdążyły się bezpiecznie zaszyć? :-) Podobno strumyczek plemników płynie bardzo szybko - w warunkach korzystnych pokonują one 2 mm/minutę. W warunkach niekorzystnych takich jak gęste, klejące płyny lub kwasowy odczyn pochwy, ich prędkość znacznie spada.

natusia, podobno lepiej ich nie brać w czasie staranek, stwierdziłam zatem, że skoro nie wiem kiedy je odstawić to w ogóle nie będę ich stosować ;-) Może faktycznie spróbuj z Lactovaginal ...tylko sprawdź najpierw czy nie podnosi Ci pH.

tasha, u mnie będzie niestety drugie CC, i to być może nie w tej klinice (do Bielska mam aż 250 km) a we wrocławskim szpitalu. Chyba nawet wolę CC bo u mnie rodzinne są ciężkie porody i boję się o dziecko :-(, siostra bliźniaczka rodziła synka SN i wspomina to traumatycznie (popękała jej szyjka macicy, poród ciężki, długi i bolesny a synek urodził się przez to połamany i z tak silnym wzmożonym napięciem mięśniowym że musiał być bardzo długo rehabilitowany metodą Vojty). Mama też miała ciężki poród, ciotka M przez ciężki poród urodziła córkę ze wtórnym wodogłowiem (czyli byłaby zdrowa gdyby nie komplikacje przy porodzie) a przyjaciółki córeczka przez ciężki poród miała wylew krwi do mózgu 2 stopnia ...i jak tu się nie bać o dziecko kiedy człowieka otaczają takie przypadki. Do tego siostra mnie okropnie nastraszyła porodem SN a cesarkę wspomina w porównaniu z tym lightowo. No i po 2 latach od CC podobno jest ryzyko, że pęknie blizna, w szpitalu, w którym chcę rodzić wskazaniem do CC jest poprzednia cesarka i robią ją tydzień przed terminem ...tak więc od daty na suwaczku mogę odjąć 7 dni. No i ostatnia najmniej ważna kwesta - chcę by wycięto mi paskudnego bliznowca po pierwszym CC, bardzo mi życie utrudnia. A Ty jak będziesz rodzić?

Andziak
, no sama widzisz, że początkowo (a na pewno w 12 tc też) wyrostki płciowe wyglądają tak samo a lekarz sugerował się tym czy coś odstaje i czy widać wargi sromowe. ...masz córeczkę, zobaczysz!

agulek, śluz w ciąży robi się taki biały i jest go sporo, u mnie jednak przez pierwsze tygodnie ciąży była posucha :-) Kiedy testujesz? Trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Mama Najpiekniejsze wiesci!!!!
Bardzo sie ciesze ze torbieli nie ma, ze endo takie super..no i w ogole...oby chlopaczki dolecialy cale i zdrowe do k. jajowej:)

Dziewczyny ja zmykam...siedze przy zasypiajacym Maksiu..
Starszak Juz spi:)))))

Mama piekne wiesci kciuki trzymam mocno zacisniete nadal... mam nadzieje, ze Toma chlopaczki dotarly do celu... i mimo focha w pozniejszym czasie komus zyrafka sie przyda ;-)a jak bede blizniaki to dosle druga heh :-)

musze was nadrobic, ale nie wie czy mi sie to uda :szok:

iliaczek mysle, ze Twoja gin sie myli heh ;) bo nie przewertowala jak Piranha in-gender wiesz mysle, ze fakty, ze komus sie udalo po zmianie ph sa niezaprzeczalne ;) nie wiem czy sa badania naukowe na ten temat, pewnie nie stad watpliwosci twojej gin ;) a w cos musimy wierzyc, zreszta mamy tu dowody ,;)

Ostatnia edycja:
Mama05- suuuuuuuuuuuuuuuper wieści przyniosłaś, cieszę się bardzo, niech w końcu słoneczko się do Ciebie usmiechnie:tak: No to co szykuje się,, że będziesz mamą nie 3 dzieci, a chyba......4 :-D

Truskafffka- no TY to pracusia w tym łózku;-):-D, pracuj, pracuj, a będzie Ci dane:tak::-), oczywiście II kreseczki!

Natusia - ja lactovaginal stosowałam do 9dc, a owulka chyba była 15dc, bo bałam się dalej stosować. Mi obniża ph.

Piranha- dzięki za odpowiedź, ale chyba tak to końca u mnie nie jest ta niedomoga lutealna, bo progesteron 12,89 i 11,80, chyba o tym nie świadczy. Jeszcze myslę, czy już brać tego dupka, czy jeszcze się wstrzymać do jutra, bo gdzieś wyczytałam, że powinno się go brać od 3 dnia wyższych temperatur, a u mnie dzisiaj rano tempka 36,61, i zakładając optymistycznie , że była o 16 w niedzielę, to pewno jutro mi wzrośnie. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy ta owu była, a jeżeli dopiero wczoraj?
A co do porodu, to ja miałam traumatyczny SN (synek wylew krwi do mózgu i niedotleniony), ale i drugą cesarkę przeżyłąm cięzko, łąćznie z tym ze na sali operacyjnej, biły alarmy, bo tak mi tętno szalało i po też strasznie było, ale to pewno dlatego, że robiłą mi cesarkę młoda niedoświadczona lekarka i coś tam chyba spierniczyła. ALe wiele osób właśnie sobie ceasrki chwali, to chyba głownie zależy od tego jak dobry lakarz ją robi, mam nadzieję, że u Ciebie przebiegnie bez najmniejszych komplikacji i super lajtowo:)

Ostatnia edycja:
reklama
Natusia - a nie chcesz spróbować Sylku? dziewczyny sobie chwalą, Pirania też gorąco poleca, więc może Sylk? w razie czego znalazłam na allegro Sylk 55,90 zł
Pirania - w 1 ciąży rodziłam sn, to był koszmar, bez znieczulenia, w nocy z soboty na niedzielę, wszyscy zaspani, marudzili bardziej niż ja i teraz boję się jak diabli... moja koleżanka też miała mieć sn, ale pępowina zaplątała się wokół główki i gdy ona parła i wypychała dziecko pępowina coraz bardziej się zaciskała, ostatecznie zrobili jej cc, bo dziecko by się udusiło, z 1 strony wolałabym sn ze znieczuleniem, bo trochę boję się blizny po cc, z 2 strony poród cc jest chyba lżejszy, więc mam ogromny dylemat, a dodatkowo jak nie będzie wskazań medycznych to w życiu mi nie zrobią cc, chyba, że zapłacę a nawet nie wiem ile to kosztuje...
Andziak - i jak zadecydowałaś? genetyczne czy 3d???

Do góry