reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aha, apropo jeszcze TSH, bo widzę, że Kingę to interesuje.

Moje TSH przed zajściem teraz w ciąże wynosiło 2,2, a jednak zaliczyłam drugą kreske na teście ciazowym :-)
teraz badałam i mam 2,7 - dopiero idę do lekarza, więc będę wiedziała co mam dalej robić.

Może tez powinnam jakies leki zacząc brać, żeby obniżyć tą wartość?

reklama
Kinga &&&&&&&&&&&&&&& wielkie za leczenie u endo :) i dopinguję żeby teraz szybko pojawiły się upragnione II kreski :)
Marko no proszę, nie ma to jak wpadeczka ;) ile stresu mniej przy tym ;)
trzymam kciuki za córę :)

Dzięki wielkie za wasze KCIUKASY!!! :)

Witam, po "malej" nieobecnosci... melduje sie, ze zyje ;-) tylko tydzien bylam w PL, wycieczke objazdowa z moim "cyrkiem" musialam po pradziadkach, dziadkach, ciotkach .... itp itd zrobic... wiec nie bylo czasu na BB...
u siebie co prawda jestem od 3 dni, ale zwykle dzien po podrozy mam taki, ze najlepiej by nikt ode mnien ic nie chcial, nic do mnie nie mowil i wogole... no a potem rozpakowanie wszystkiego i powrot do rzeczywistosci...

Truskafffka - no ładnie wyszło...ale chociaż stresior Cię ominął:-), a co do zmiany klimatu to dobry pomysł, mój synuś powstał nad morzem:-D, ale moze rzeczywiście do tego czasu już będziesz w ciąży, wtedy też się przyda wypoczynek i swieże powietrze:tak:; w każdym razie wy płodzicie a my trzymamy mocne kciuki, rękoma i nogami;-)
Marko - witaj, pisz co tam u Ciebie, skąd jesteś?
Andziak - zrób porządne badanie usg, poszukaj dobrego gina i idź, może wszystko się wyjaśni i z Ciebie też stresior zejdzie:tak:
Mama - czekamy na wieści od Ciebie!!!

jestem babeczki po pracy;))

Truskafcia no to działajcie ,płódźcie,rozmnażajcie się hahahahahaaa-byle owocnie :)
Ty masz zmienić klimat ;) ja niedawno zmieniłam -może jakie dzieci z tego będą:-D

Martika noooo w końcu jesteś kochana :) nie znikaj już:sorry:

Monicko-Zuzka cud miód i piękności ;))

Tasha dziękuję za && kochana :)

Kinga && za laczenie u endo...ja jak badałam tsh to miałam 1,54.

Pirania-no do 18.00 coraz blizej....mam nadzieję ,że torbieli brak:tak:

Czarodziejka- QQ- W pracy przebywałam :-Dmikrodermabrazję sobie zrobiłam i paszki wywoskowałam ;)
klientki też obsłużyłam ;))

Andziak- ja bym pojechała na Polną do szpitala...zapłacisz mniej niż za wizytę u prywatnego a bedziesz miałą badanie na świetnym sprzęcie:tak:weź ze sobą płytę cd to jeszcze Ci nagrają-ja płaciłam z Dominikiem 70zł..

pozdrawiam serdecznie i mykam pod prysznic.

Witam koleżanki.U nas chyba zbiera się na burzę,zrobiło się dziwnie ciemno.
Marko ja też przed starankami 2 cykle brałam lacibios femina i plemniki przeżyły ponad 3 dni -może coś w tym jest:-)
Andziak w poznaniu napewno są dobrzy specjalisci.Idź kobitko i bądź już spokojna.:tak:
Dziś kupiłam sobie legginsy bezuciskowe na brzuszek są super i kosztowały niewiele,jestem b zadowolona bo we wszystkim mi już niewygodnie.Wazyłam się u gina i waga stoi a mój brzuch za to sterczy jak w 5mc

WITAJCIE:-)
wczoraj byłam u ginki na wizycie, bo moja antykoncepcja w postaci krążka Nuvaring zaczęła mi przy 6 szt strasznie doskwierać, a mianowicie już tydzień od połowy cyklu mam plamienia, bóle macicy, jajników, szyjki...okropnie się czułam, zrobiła mi usg, niby wszystko ok, ale śluzówka - endometrium wygląda na stan zapalny i dostałam antybiotyk na trzy dni no i oczywiście zmianę metody anty, czyli tabletki, zobaczymy jak się spiszą, planuję brać do końca sierpnia, potem przechodzę na naturalną metodę i może staranka chłopaczkowe.
pytam gin swojej co ona sądzi o tej diecie, ph wpływających na płeć...a ona mówi, że nie widzi związku ph z planowaniem płci...grr...ależ mnie rozbiła:szok:
merylin coś z tym lacibios femina jest ;-)bo ja przed moimi dwiema ostatnimi ciążami chyba nieświadomie planowałam cały czas dziewczynki. ja dwa-trzy razy w tygodniu przyjmowałam doustnie te tabletki tak profilaktycznie, bo miałam bardzo często problemy z zapaleniami pochwy, ginka kazałam mi się faszerować cały czas wit. c na noc żeby się zakwaszać, co jakiś czas globulki na poprawę flory bakteryjnej, pewnie obniżające ph...i tak to trwało z 2-3 miesiace zanim zaszłam w ciążę, bo udawało się w drugim, trzeci cyklu. do tego brałam codziennie magnez, popijałam kefiry, żeby pozbyć się zapaleń...i dzisiaj sądzę, że coś w tym jest....tzn. z tym ph wpływającym na płeć. a i my jeszcze z mężem staraliśmy się po dodatnim teście owu i śluz był znacznie gorszy niż przed owu, praktycznie biały.więc kwaśny.
moje dziewczynki zdrowe, w końcu bo dwa tygodnie mieliśmy choroby, zaczęło się od zapaleń oskrzeli, po gardło, i na koniec grypa żołądkowa, która męczyła moje dziewczynki tydzień czasu, mnie dwa dni:no:
pozdrawiam was serdecznie i pamiętam, czytam, i jestem z wami:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie Babeczki;****

Kinga, no jasne ze przez tarczyce możesz nie zachodzic.... jak najszybciej idz do endyk. a bedzie ok;))) i juz niedługo zobaczysz IIkreseczki:*** a brak czasu-skad ja to znam;//

Mama, trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Truskaffka, no jaki pech;) hehe ale masz racje stres i nerwy Cie ominely wiec teraz do dziela!!!;****

monico, jaka slodziutka niunia;*********** Tez taka chce:************

Gal, ja tam mam dobre przeczucie w ty cyklu&&&&&&&&&&&&&&& musi sie udac;***

Czarodziejko, może z tym powerem do mnie wpadniesz?:))) a jak Twoje Szkraby?:))

ilaczek, oby juz dziewczynki nie chorowały i &&&&&&&&&&&&& za staranka chłopczykowe, moim zdaniem ginka sie myli przeciez mamy tu sporo przykladów, e dieta sulementy itd maja wplyw wiec niech juz nam tu nie miesza;P hihi

marylin, bedzie babka zobaczysz!!!:)

Andziak, a ty byłam dziś z synkiem na badaniach czy na konsultacji? co jeszcze musicie zrobic? Trzymam kciuki słońce;************i wg mnie powinnas isc na inne usg!!!!

Daria, co u Was?:)

Piranha, duzo sił kochana...Ty nam tu wszytskim pomagasz, wspierasz i odp na każde pyt jej a my nie mozemy nawet Ci Krzysia na spacer wziac;( szkoda bo chetnych byłoby duzo:))

tasha, ginka ma racje raz dwa wrócisz do siebie po porodzie, ja nie mialam z tym problemu niby sie mowi ze przy niedoczynnosci sie tyje itd ale to nie prawda.... i przez ten wynik dala Ci wieksza dawke, ja bralam cala ciaze 100,a po ciazy powoli schodzilam z dawka.
Ja ostatnio robilam tsh i mialam ponad 2,5 wiec tez moze bedzie mi ciezko z dzidzia,ale jestem dobrej mysli:)

marko witaj, nie ma jak wpadeczka;))) z takim przygotowaniem musi byc dziewuszka;)) wiesz juz kiedy wizyta u gin?

dziewczyny, co mozna brać jeszcze do zakwaszania zamiast lacibios femina?
Jestem happy bo bylam dzis na kontroli-i maly zdrowy:)) ma kaszel ale to z krtani jeszcze zostalo pluca oskrzela czyste, oby tak zostalo bo w ciagu 3 tyg bral 2 antybiotyki...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskafffko, ale numer z tym USG, dobrze chociaż, że stresik z Ciebie zszedł :-) ...może zrób dziś teścik owu?

marko, witaj, trzymamy zatem kciuki za babeczkę! :-) Pisz z nami częściej!

martika, fajna taka wycieczka (zwłaszcza dla tych, u których każdy dzień jest klonem dnia poprzedniego :-D) i fajnie, że już jesteś z nami!

Mama, właśnie zacisnęłam z całych sił kciuki i nie przyjmuję innych wieści jak same pozytywne i radosne! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

merylin
, mi początkowo też waga stała ale jak już ruszyła to bez opamiętania :-D - zupełnie odwrotnie jak w pierwszej ciąży bo wtedy więcej przybierałam na początku i niewiele w drugiej połowie.

ilaczek, jak ktoś nie poczytał o tym (na czym to polega i w jaki sposób zwiększa szanse oraz jaką ma skuteczność) to wówczas normalne, że nie będzie widział związku :-) No to faktycznie zrobiłaś nieświadomie wiele by mieć 2 córeczki :-) Dobrze, że już zdrowi jesteście!

natusia, kochana jesteś!
t4614.gif
Ja miałam globulki Feminella Vagi C ale ostatecznie nie wykorzystałam, nie wiedziałam na jak długo przed owulką je odstawić a spieszyło mi się z ciążą ;-) Kciuki za jutrzejszy skok tempki!

reklama
Piranha, a te globulki czy tabletki zakwaszajace trzeba odstawic przed owu? nie mozna brac np po miesiaczce do pozytywnego testu owu?

Do góry