reklama
Piranha
Fanka BB :)
Kosmo, histerii na szczęście ostatnio nie było (bunty jak najbardziej dalej są ale straszny z niego uparciuszek po mamusi i tatusiu ;-)) ale bidulek kicha i ma cały nos zapchany, już mnie stresuje dzisiejsza nocka :-( (zakupiłam dziś olejek eukaliptusowy i maść majerankową). W pierwszej ciąży nałogowo pochłaniałam mleko z płatkami (nawet kilka razy dziennie), w tej ciągnie mnie często do wyrazistych potraw, np. kwaśnych albo ostrych :-) No i wyjątkowo smakują mi cytrusy oraz pomidory, pewnie niedobory potasu wychodzą Wielkiego apetytu jednak nie mam. Od słodyczy odrzuciło mnie kompletnie w obu ciążach.
agulek, niestety u Krzysia katar rozszalał się na dobre :-(
Gal, to co, przymiarki do O+12? :-)
Znalazłam jeszcze takie oto informacje:
Podobno duża ilość spermy sprzyja poczęciu chłopca a mała - dziewczynki. Podobno większa ilość spermy jest rano, zatem przy staraniach o dziewczynkę zaleca się stosunek wieczorem, a chłopca - rano. Podobno też największa ilość spermy występuje przy powstrzymywaniu się od współżycia przez 2-6 dni, przy czym 4 dnia ta ilość jest największa a 7 dnia gwałtownie spada. Czyli przy staraniach o dziewczynkę należy przytulać się albo codziennie albo najczęściej co 7 dni, przy staraniach o chłopca co 2-6 dni.
Najnowsze badania podobno wykazały, że mała ilość cukru w krwi rano sprzyja poczęciu dziewczynki, duża - chłopca. Podobno wypicie rano drinka z octu jabłkowego (fuj, brzmi paskudnie :-)) obniża poziom cukru w krwi i sprzyja poczęciu dziewczynki.
agulek, niestety u Krzysia katar rozszalał się na dobre :-(
Gal, to co, przymiarki do O+12? :-)
Znalazłam jeszcze takie oto informacje:
Podobno duża ilość spermy sprzyja poczęciu chłopca a mała - dziewczynki. Podobno większa ilość spermy jest rano, zatem przy staraniach o dziewczynkę zaleca się stosunek wieczorem, a chłopca - rano. Podobno też największa ilość spermy występuje przy powstrzymywaniu się od współżycia przez 2-6 dni, przy czym 4 dnia ta ilość jest największa a 7 dnia gwałtownie spada. Czyli przy staraniach o dziewczynkę należy przytulać się albo codziennie albo najczęściej co 7 dni, przy staraniach o chłopca co 2-6 dni.
Najnowsze badania podobno wykazały, że mała ilość cukru w krwi rano sprzyja poczęciu dziewczynki, duża - chłopca. Podobno wypicie rano drinka z octu jabłkowego (fuj, brzmi paskudnie :-)) obniża poziom cukru w krwi i sprzyja poczęciu dziewczynki.
mama05
prrrryy szaaaalona :))
mama jak tam po wizycie?
mama mam do Ciebie pytanie. otoz mam ostatnio bardzo szorstkie dlonie (bardziej z wewnatrz). nawet wczoraj moj maz jak wzial mie za reke to nie umial powstrzymac kometarza ze strasznie szorskie. a dzisiaj po obieraniu ziemiakow (nie umiem w rekawicach) wygladaja jak u kobiety pracujacej na roli nie dosc ze szorstkie, nie dosc ze wygladaja na popekane to jeszcze jaky brudne (tyle ze tego nie da sie odmyc).
do kosmetyczki nie mam jak pojsc jutro wiec co moge zrobic w domu?
Kosmo -cieplutka oliwa...
nawilżający krem i zawiń w woreczek na 10 minut
w aptece jest parafina do rozpuszczenia w domu-kup..nasmaruj łapki kremem nałóż parafinkę i ręce w woreczek i zawiń w ręcznik-też na 10,15 minut..
jestem po usg :)))
mam dzis 9d.c. iiiiiiiiiiiiii pęcholek 21 mm iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! endo 8mm
ja nawet pod koniec cyklu jak miałam usg to było góra 5mm a tu dziś 9d.c. i juz 8mm a jeszcze urośnie !!!!!
pani mega miła,delikatnie badała.cytologia zrobiona,palpacyjnie zbadała,i usg na mega sprzęcie zrobiła.
macica 4,5 na 3,5
prawy jajnik tak jak pisałam Wam śpi-powiedziała ,że wyglada jak po menopauzie -ma 1,5 cm(ale to to ja już wiem)
a w prawym piękny!!! dominujący pęcholek 21mm
mamy DZIAŁAĆ !!!
I TAK ZARAZ ZROBIMY-DZIECI JUŻ W ŁÓŻKACH ..
powiedziałam Jej moją historię o laparo,porodach i poronieniach..
powiedziałam jakie leki biorę-na endo wit E ,omega 3 ,acard-powiedziała ,że super ,że mam brac dalej a jeśli zajdę to potem będa te zastrzyki w brzych-celxane czy jakos tak..
pytałam o dupke czy lutke w drugiej fazie cyklu to mówi,że jak mam w domu to jak najbardziej brać .
i jak w tym cyklu się nie uda to mam przyjść bedziemy walczyć-dziś się trochę dowiedziała o mnie -pechol piękny więc bedziemy dziergać ))
Pirania co radzisz-działac dziś i potem kilka dni z rzędu czy co drugi dzień??
dziekuję Wam ,że byłyscie ze mna myslami )
dopiero napisałam bo miałam u Zuzy wywiadówkę i dopiero wrócilismy..
Ostatnia edycja:
Piranha
Mama05, super wieści kochana!!!!!!!!
Wiedziałam, że nasze kciuki nie pójdą na marne!!! :-) ...i miałam nosa mówiąc, że mam dobre przeczucia odnośnie tego cyklu :-) Ja bym chyba działała co 2 dni żeby za bardzo plemników M nie osłabiać i maksymalnie zwiększyć szanse na piękne 2 kreseczki na teście.
mama05
Pirania no ja tez liczyłam na Wasze &&&& i się nie przeliczyłam
tylko tak sobie myślę -czy dziś zacząć czy od jutra.....?
matko jak się cieszę i na to endo i na pęcholka-jak go zobaczyłam-bo przekręciła monitor ,żeby mi pokazać -to powiedziałam "mój kochany..."
powiedziałam jej jakie miałam wyniki prl-powiedziała oki
tarczyca-oki
pokazałam LH i FSH to powiedziała o tym dupku czy lutce w drugiej fazie..
tylko tak sobie myślę -czy dziś zacząć czy od jutra.....?
matko jak się cieszę i na to endo i na pęcholka-jak go zobaczyłam-bo przekręciła monitor ,żeby mi pokazać -to powiedziałam "mój kochany..."
powiedziałam jej jakie miałam wyniki prl-powiedziała oki
tarczyca-oki
pokazałam LH i FSH to powiedziała o tym dupku czy lutce w drugiej fazie..
mama ale sie ciesze z twojego posta, jest jakas nadzieja, ja w tym miesiacu urodze Hanie a ty zmaistrujesz Hanie i bedzie git trzymam za ciebie ogromne kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ja sie melduje w dwupaku niestety
wczoraj bylam u poloznej, rozwarcie minimalne na 1cm
glowka wysoko nie wstawiona
nic sie totalnie nie dzieje
sexik jest, masaz szyjki przez polozna byl, mietole suty i wielkie nic
pewnie przenosze ja jak chlopcow
ja sie melduje w dwupaku niestety
wczoraj bylam u poloznej, rozwarcie minimalne na 1cm
glowka wysoko nie wstawiona
nic sie totalnie nie dzieje
sexik jest, masaz szyjki przez polozna byl, mietole suty i wielkie nic
pewnie przenosze ja jak chlopcow
Piranha
Mama05, a jak typujesz, w którym dniu cyklu będzie owulka? Co do PRL to ja spoczynkową też miałam bardzo ładną, u mnie mieszała prolaktynemia czynnościowa (pod wpływem stresu miałam dużo za mocno podniesione stężenie tego hormonu), stąd warto zrobić test czynnościowy, jestem pewna, że to PRL zaburzała moje LH:FSH. Co do podawania progesteronu w fazie lutealnej przy niedomodze lutealnej (a więc często gdy jest niski stosunek LH:FSH) to naprawianie tylko skutków problemu, witamina B6 leczy również przyczynę tego problemu. Trzymam mocno kciuki by z tego pięknego pęcherzyka powstał niebawem śliczny mały człowieczek!
mama05
Beatko kochana dzięki ))
przeslij mi proszę porcję ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ skoro jeszcze 2 w 1 jesteś )
kochana tyle czekałas na Hanusie to te kilka dni jeszcze trzeba wytrzymać choc wiem ,że Ci pewnie ciężko...
zrób sobie jeszcze fotke na pamiatkę )
pogłaszcz sie po brzusiu
mam nadzieję ,że bedę Twoją godna nastepczynią ) stan zaciążonych i staraczek musi się zgadzać )))
ściskam Cię -Was-kobietki
Pirania ja biorę b compleks b 100 więc mam nadzieję ,że i u mnie naprawi co trzeba )
a owu??cóż dzis zrobiłam test owu i negatywny...pechol 21 a pekają przy 23 -24 mm,rośnie 2 mm na dobę-czyli może byc owu jutro wieczorem lub w sobotę w dzień......
przeslij mi proszę porcję ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ skoro jeszcze 2 w 1 jesteś )
kochana tyle czekałas na Hanusie to te kilka dni jeszcze trzeba wytrzymać choc wiem ,że Ci pewnie ciężko...
zrób sobie jeszcze fotke na pamiatkę )
pogłaszcz sie po brzusiu
mam nadzieję ,że bedę Twoją godna nastepczynią ) stan zaciążonych i staraczek musi się zgadzać )))
ściskam Cię -Was-kobietki
Pirania ja biorę b compleks b 100 więc mam nadzieję ,że i u mnie naprawi co trzeba )
a owu??cóż dzis zrobiłam test owu i negatywny...pechol 21 a pekają przy 23 -24 mm,rośnie 2 mm na dobę-czyli może byc owu jutro wieczorem lub w sobotę w dzień......
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: