reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, Tamara pisze żeby nawet używać niskosodowe pasty do zębów, wodę warto pić miękką, najlepiej z filtra odwróconej osmozy (ja takowy mam). Zaleca też pić herbatę miętową.
Tak a propos to dla mocno zdesperowanych jest też na in-gender dział "ekstremalne metody planowania płci" gdzie są omówione domowe sposoby na segregację plemników ...ja jednak nigdy nawet nie weszłam w ten dział :-)

reklama
dzień dobry

wreszcie mam trochę wolnego czasu to zaglądam od razu do was:-D
wczoraj ph po orgazmie wzrosło do 5,5 :-p

Piranha luknij proszę na mój wykres...znów mi wzrosła temperatura dzisiaj..nie wiem o co kaman:sorry: czy to przez leki:sorry:

i lece nadrabiać

Truskafffko, nie przejmuj się kochana tym wzrostem, czasem w fazie folikularnej też są różne górki i dołki. A jakie leki bierzesz? Spokojnie obserwuj dalej, od którego dnia planujesz robić testy owulacyjne?

wlasnie przeczytalam na innym forum gdzie sie na poczatku udzielalam ze kolejej dziewczynie nie sprawdzil sie test na plec (ale to nie ten co ja robilam). wedlug testu miala byc na 100% dziewczynka a wlasnie na usg powlowkowym wyszlo ze napewno synek. takze dziewczyny nie robcie sobie tych tetsow bo nie warto.

a ja ledwo siedze bo najpierw najadalam sie plackami ziemniaczanymi na ktore mam ogromna ochote w ciazy a potem zagryzlam mandarynkami. nie chcecie wiedziec jak sie teraz czuje:no:

dziewczyny a co tu tak cicho?:szok:

kurcze maz zapomnial odebrac moje wyniki i musze czekac do jutra:cool:

mama jak tam po wizycie?
mama
mam do Ciebie pytanie. otoz mam ostatnio bardzo szorstkie dlonie (bardziej z wewnatrz). nawet wczoraj moj maz jak wzial mie za reke to nie umial powstrzymac kometarza ze strasznie szorskie. a dzisiaj po obieraniu ziemiakow (nie umiem w rekawicach) wygladaja jak u kobiety pracujacej na roli:szok: nie dosc ze szorstkie, nie dosc ze wygladaja na popekane to jeszcze jaky brudne (tyle ze tego nie da sie odmyc:szok:).
do kosmetyczki nie mam jak pojsc jutro wiec co moge zrobic w domu?

Truskafffko, nie przejmuj się kochana tym wzrostem, czasem w fazie folikularnej też są różne górki i dołki. A jakie leki bierzesz? Spokojnie obserwuj dalej, od którego dnia planujesz robić testy owulacyjne?

ibuprom i teraflu extra grip

a testy chcę robić od 10 dc (tak chyba powinno się robić, czy później?)
tyle że...testy jeszcze nie doszły, więc czekam:rofl2:

Kosmo mniami...bardzo lubię placki ziemniaczane...ale szlaban na ziemniaki mamy hehe
7 dni...odliczanie trwa, kciuki za córunię zaciśnięte :)

Ostatnia edycja:
Truskafffko, jeśli jesteś przeziębiona to jak najbardziej tempki będą zakłócone i zapewne podwyższone, kuruj się szybciutko! :-)

Kosmo, placki ziemniaczane powiadasz, mniam, mniam, zaraz mi jęzor ucieknie bo strasznie je uwielbiam
t1936.gif
...ale jadłam niestety wieki temu :-) A te testy to oczywiście wielka ściema jak już pisałam nieraz ...zresztą 26 stycznia będziemy miały kolejny dowód na to :-)

Mama05, daj znać jak tam po wizycie bo my tu kciuki zaciskamy cały czas!
t2014.gif

Lorelain, śliczny wykresik ...no i ten spadek a potem wzrost tempki - wygląda strasznie obiecująco, tak implantacyjnie!
t2008.gif

Ale tu cisza ostatnio! :-)

Ostatnia edycja:
kosmopolitan ja dzis mialam nalesniczki :-pi zjadlam chyba tone :-)
w tej ciazy bym wszystko pochlonila
emot128.gif
nawet jak nie mam miejsca a pozniej mi nie dobrze:no: jak w poprzedniej nie mialam brzucha do 6 miesiaca to w tej ciazy bede wygladac jak slonica
saucer_eyes.png
ciekawe czy mama juz po wizycie u ginekologa

Ostatnia edycja:
reklama
piranha a jak Twoj Krzysio w ciagu dnia funkcjonuje? spi? ma histerie? bo moj synek jest juz spokojniejszy, histerie minely, tylko bunty nadal ma;-) no i te nocki nieszczesne:crazy:

Daria ja w poprzendiej ciazy do konca miesiaca prawie nic nie jadalam bo mdloscie mnie tak meczyly. potem tez nie mialam zachcianek. jedyna chya zachcianke jaka pamietam to papryka surowa:tak: i tym sposobem przytylam 12kg.
a w tej ciazy ciazy zachcianki mam od samego poczatku- najpierw frytki, wedliny, potem nabial, duzo nabialu, potem zupki chinskie, gorace kubki pomidorowe, placki ziemniaczane, czarna herbata od poczatku (przed ciaza nigdy takiej nie pialam tylko smakowe), czasem mam ochote na snkersa albo innego batonika, mam chcice na owoce- teraz mandarynki i pomarancze, wczesniej mango (tyle tego zjadlam ze 3 leza i gnija bo juz nie dam rady;-)). aaaaaaaaa i nie smakuje mi smazony dodawany do potraw boczek, sam zapach mi przeszkadza, a wczesniej lubilam. no i ziola prowansalskie sa teraz dla mnie bleeeee
No i w odroznieniu do poprzedniej ciazy tez ciagle bym jadla nawet jak jestem pelna bleeeeeee

piranha a jak u Ciebie z zachciankami? a inne nasze ciezarne ? axari? patrysiak, matik?

Do góry