reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama no tak, ale ty masz już swoją dziewuszkę a ja chce ją zaplanować i mieć , więc 1 cykl w tą czy w tą mnie nie zbawi, a przynajmniej nie będe sobie nic zarzucała jak się nie uda.

Ojojoj chyba nie dam rady nadrobic bo ja tak na chwilke, doslownie czasu brak na wszystko ...maz w domu,dzieci,i jeszcze pomagamy znajomym w przeprowadzce wiec jest co robic ;-)

Milego dnia trzymam kciuki za testujace buziaczki **

Agulek, na blogu piszą o B6 gdyż to ona właśnie zwiększa prawdopodobieństwo poczęcia córki (zwiększa progesteron a wysoki poziom progesteronu zwiększa szanse na córkę) ale z tego co czytałam to lepiej nie brać samej B6 w dużych dawkach gdyż witaminy z grupy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować złe wchłanianie innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronień ...stąd lepszy jest B-Complex z dawką B6 50 lub 100 mg. Ja bym odczekała tak miesiąc ze staraniami, w końcu za miesiąc będzie już te 6 tygodni, już przecież około 3 tygodnie masz za sobą :-) A kalendarz chiński bierzesz pod uwagę? :-) Co tam Ci wychodzi w styczniu i lutym? :-)

Mama05, dzięki za kciukasy, jeszcze się o nie przypomnę przed wizytą :-D Ja podobnie jak Ty starałam się od razu po zakupieniu suplementów (wcześniej też ale nic nie wychodziło z tych starań) ...a że zaszłam w ciążę dopiero po 2 miesiącach od ich brania to już samo tak wyszło i nie było zamierzone :-)

Ostatnia edycja:
Edyta cześć -Tobie też miłego dnia ;)

Agulek- masz rację ,ja juz mam córę dlatego ja chcę witaminami ogólnie zwiększyć szansę na ciąże-jak będzie córa to fajnie -tak mi się marzy moja Pola,ale jak bedzie Filipek to też bedzie git:))))
ale Ty faktycznie jak planuszesz corkę to poczekaj ze staraniami a my bedziemy Cię wspierać ,żebyś dała radę ;)

Pirania jeszcze Cię &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zasypiemy-zobaczysz;))
no ja też juz działam choć na ten m-ąc się nie nastawiam zupełnie ,ale działam ;)

Ostatnia edycja:
agulek, ja bym się bała przyjmować samą B6 w dużych dawkach i zakupiłabym B-Complex B-50 lub B-100. A w kalendarz zerknęłam, nawet jeśli jego sprawdzalność to np. tylko 60% i łatwo trafić w te 40% :-D to warto dodać sobie dodatkowe 10% szansy :-D

Pirania mi z chińskiego teraz i w styczniu wychodzi facet
babeczka dopiero w lutym..

a mój chłop przegiął ostatnio-nie pisałam Wam..miałam w domu pół kg żurawiny ,a On wieczorami jak ja juz spałam to sobie podjadał -ja ostatnio do szafki a tam puuusto-mówię gdzie żurawina ??
a Tom-nie wiedziałem,że żurawiny nie mogę i zjadłem...

teraz oczywiście mam bo kupił ,ale opędzlował mnie równo :)))

przed chwile zrobiłam test owu- po 5 min piekne II krechy:)
co radzicie -skoro wczoraj były działania to podziałać jeszcze dziś czy jutro???
tyle ,że jutro przyjedzie siostra z mężem i córką i może nie byc warunków-jeśli chodzi o akustykę :)) hahaha
czy zostawic to jedno działanie ,brać witaminy a przyłozyc sie bardziej w następnym cyklu-to bedzie już 5,5 tyg brania witamin???

Ostatnia edycja:
Ja tam bym dziś postarała się co nieco z Sylkiem :-), jeśli test dziś pozytywny to masz właśnie najpłodniejszy dzień w cyklu :-) Korzystasz już z tych testów One Step Ovulation test? Mi one zawsze wychodziły pozytywne na około 24h przed owulką. A żurawinka Tomowi niech na zdrówko idzie :-D

reklama
Pirania -tak już zrobiłam ten test co od Ciebie kupiłam ;))
ahhhh jakie piekne tłuściutkie kreseczki:))oko nacieszyłam-hahaha..

dzięki..mam nadzieję ,że Tomowi pójdzie na zdrowie:))
własnie poszedł z Zuzą i Bono na spacer i od razu do skrzynki zajrzy -może Fertil M juz przyszedł....coś długo idzie,ale wiadomo teraz młyn na poczcie był.

czyli jak Tomi da się uwieść to podziałamy dziś :)
dziś 10d.c.

Do góry