reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nullko też czytałam o tych testach i dziewczyny stwierdziły że to zwykły test na ph. Jak masz niskie ph to wyjdzie dziewczynka a jak duże to chłopak. Ale czy to prawda....:baffled: Ja za to mam super teściową pod każdym względem.
Nullko ja też mam imię, ale fasolki brak....:sorry2:

reklama
kosmopolitan nie przejmuj sie bo wiesz teściowa pewnie ma synow i chciała miec córkę i nie chce żebyś ty miala bo by tego ścierpieć nie mogla :) wiem bo u mnie tak było wiedziałam ze będzie córka a teściowa wpierała mi ze syn bo ona ma 3 a chciała córkę i nie wyszło..a moja cala rodzina mowila ze bede miec corke tylko nie ona ;p w ogole z tym ze jak ktos ma samych synow to bedzie mial syna to gowno;p u mnie w domu jest tak tata ma 3 cory jego brat 3 synow:) mojej mamy siostra ma 3 synow mama 3 corki druga siostra syna i 2 corki a brat 2 synow i corke:) chyba zbieg okoliczności;d
a ja mam narazie corke a moje siostry nic;/ a sa duzo starsze zwłaszcza jedna;/ ale cóż ... psa sobie kupila:)

Kosmopolitan nie wiem co tej dziewczynie dokładnie odpisali - tylko tyle że w nieprzyjemny sposób.
Podobno bardzo często ten test pokazuje różowe czyli córke - tym co potem mają córki oczywiście sie sprawdza, ale tym co synów wiadomo nie. Ehhhh bardzo jestem ciekawa czy u Ciebie sie sprawdzi ten test :-) Kiedy zamierzasz go zrobić??

czesc kobitki

Ale tu sie pojawiło duzo nowym starajacych mamus!! witajcie cieplutko.....Ja czasem troszeczke podczytuje ale za bardzo nie mam o czym pisać.....
nullko, przykro mi bardzo i trzyamam kciuki aby nastepnym razem sie udało....

Co do diety, to nie wiem jak to działa ale ja przed ciąża z Ola duzo kawy piłam, miałam wiecznie brak magnezu i brak wit. z grupy B.......diete miałam typowo na chłopca,,,,,a jednak....mam córke...z 2,5 dnia przed owu....

Ostatnia edycja:
Piranha przepraszam czy mogłabyś mi podać jeszcze raz linka do tego preparatu 2w1 (magnez+wapń) bo dużo napisały dziewczyny a nie mam czasu na prześledzenie wątku od nowa a nie zapisałam sobie :-(

Witam sie i ja:biggrin2:
alez sie rozpisalyscie, ale nadrobilam i co ja mialam komu napisac:nerd:

daria jeszcze nic straconego moze sie uda ja tymam kciuki&&&
mama05 za ciebie tez trzymam kciuki bo temp.calkiem ladna i najważniejsze zeby tak sie utrzymywala do testu takze &&&&&&&&&&& for you:biggrin2::tak:
kosmopolitan ty sie nie przejmuj gadaniem innych mi tez tak gadali ze bedzie chlopak, bardzo mnie to bolalo wtedy bo chcialam corke:zawstydzona/y: i nawet jak mi gin powiedzial w 13 tyg. ze corka to nie dowierzalam bo wiedzialam i czulam ze moze to sie zmienic a do tego wszyscy wkolo mnie nakrecali i gadali ze bedzie syn bo ladnie wygladam bo brzuszek taki itd... i co mam synka ale ja od samego poczatku czulam ze bedzie syn a u ciebie bedzie corcia mowie ci, czuje to!!:tak::-D
edytka sliczny synus
asiuniak bardzo ladne imie dla corci wybraliscie, Emilka tez mi sie podoba

a ja bylam dzis na badaniach bo cos spac nie moge czasem to nawet do 5 rano sie mecze zeby zasnac a potem chodze jak zombi zobaczymy co tam mi wyjdzie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny przytoczę kilka zdań jakie piszą dziewczyny na innym forum odnośnie tego testu na płeć :

"Hey dziewczynki,wpadlam wam napisac,ze dzis rozmawialam w szkole z jedna ciezarna Hinduska i dwa razy robila test na plec z moczu i pokazal dziewczynke a ona ma na 100% synka bo az poszla 3D prywatnie zrobic,ktos powinien beknac za te testy,to kupa kasy,cholera jestem zla ,nawet jak sie plec zgodzi to podobno jest zbieg okolicznosci wrrrrrrr"

"hej, z tym testem to masakra, a to ph to u mnie właśnie się zgadza, miałam 8 i pokazało chłopca, a w brzuszku dziewczynka."

"jest forum gdzie dziewczyny pisaly o tych testach na plec. z 6 dziewczyn ktore testowaly tylko dwom plec z testu pokryla sie z plcia dziecka z usg, 4 pozostale mialy na odwrot i co smieszniejsze, jedna kobietka ktorej sie to nie sprawdzilo, pisala maile do firmy o zwrot pieniedzy, oczywiscie pieniedzy zwrocic nie chcieli i co zrobila? kupila kolejny test i kazala nasikac mezowi - wyszla dziewczynka!!!! "

"Ja Ci powiem,ze natknelam sie na forum gdzie babka sprawdzila testy zmieniajac diete i raz wyszlo ze dziewczynka a raz ze chlopak ,a babka poprostu mocz zakwasila wit C czy czyms i sie chwalila ze rozgryzla testy,ze one zwyczajnie sprawdzaja ph w moczu"

Edyta dzięki tak dokładnie o ten preparat mi chodziło :-)

Do góry