reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Edyta, ale Słodziak z tego Twojego syneczka, nic tylko całować te pulchniutkie policzki! :-) Rozpuszczalna też wypłukuje ale zapewne mniej gdyż zazwyczaj jest słabsza (o ile ktoś nie sypie kilku łyżeczek do filiżanki :-D, ja sypałam jedną i do tego dużo mleka).

Piranha dzieki... do dzisiaj maly ma pultynki i caluje je codziennie :-D
Ja pije slaba wiec nie bede z niej rezgnowac :-p

reklama
Dlaczego nie da się przyspieszyć czasu?? To oczekiwanie jest najgorsze... Staram się dopiero pierwszy cykl, tak porządnie z testami owu, może dlatego mam tak mało cierpliwości. Pewnie czym dłuższe starania tym podchodzi się do tego spokojniej. A później najgorsze to rozczarowanie kiedy przychodzi @. Dlaczego to takie trudne?? Mój instynkt macierzyński jest chba w fazie kulminacji i dlatego tam mam:) Wybaczcie dzeiwczynki...

:szok: ale pedzicie nie nadazam czytac za wami

Edytko
slodziak jak nie wiem a ile wazyl?

kosmo ja robilam wszystkie mozliwe testy
a tetno u mnie sie sprawdzilo bo chlopcy mieli ponizej 140 a Hani nie schodzi ze 155 -164
ja mam tego dooplera w domu i sama sobie co jakis czas sprawdzam tetno malej

mama05 tempka obiecujaca trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

edytko, loo matko jakie slodziaki!!! normalnie do zacalowania:tak:

zapomnialam Wam powiedziec kto mnie dobil najbardziej po tym jak uslyszalam ze to moze byc chlopiec- tesciowa!!!!!
zadzwnila do mnie z glupim pytaniem (widziala juz od tescia) "no i co bedzie - coreczka czy synek"?odpowiedzialam ze jeszcze nie wiadomo! a ona mi na to ze zdowie najwazniejze bla bla bla (kuzwa no oczywiscie ze najwazniejsze, ale czy ja tego nie wiem?! wiem! i za to bede codziennie dziekowac Bogu)To jednak nie zmienia faktu ze czlowiek moze byc zawiedziony ze sie nie udalo,a wiadomo ze i tak to dziecko bedzie kochac najbardziej na swiecie! ale nie tym mnie najbardziej wkurzyla. na koniec zafudowala mi teorie ze w ich rodzinie rodza sie sami chlopcy i dala do zrozumienia ze to oczywiscie ze u mnie tez bedzie drugi chlopczyk!

MissBella chyba oczekiwanie dluzy sie kazdemu i nie wazne jak dlugo sie stara ;-)
Ja starajac sie 2 lata o Natanka to juz bylam na skraju rozpaczy ze nigdy sie nie uda ...a oczekiwanie czy @ przyjedzie czy tez nie,to juz wogule dluzylo sie niemilosiernie :zawstydzona/y: z nami szybciej czas leci :-p

Beatko Natan wazyl 3840g

Kosmo widze ze Twoja tesciowa to z tych wszystko wiedzacych...olej to co mowi i sie nie przejmuj.

Ostatnia edycja:
edytka-slodki ten twoj synus:-)
kosmopolita-ja wierze,ze masz w brzuszku dziewczynke.
Na tym etapie trudno stwierdzic plec.
A lekarze tez sie myla.
Mojej kolezance cala ciaze lekarz mowil,ze chlopak.
A dzis tuli sliczna Maje:tak:

No no podoba mi się takie tempo pisania przez Was na forum. Wchodzę a tu od wczoraj wieczór już kilka stron do nadrobienia :)

Odniose się do tego testu co kupiła Kosmopolitan. Wczoraj poczytalam wątek na kafeterii i tam dziewczyna napisała po swoim doświadczeniu że to lipa. Test pokazał dziewczynkę a na usg 100% chłopak. Piszą że zwracają kasę jak się nie sprawdzi i to też lipa. Odpisali jej podobno na maila w bardzonieprzyjemny sposób. Także ja powiedziałam sobie że nigdy nie kupię tego testu.

Druga zrobiła ten test już i pokazało córkę tylko że ona ma już dwie i chciala syna. Teraz czeka czy jej się potwierdzi czy może pomyli jak u tej pierwszej.

Oczywiście ja też cały czas jestem chętna na kupno sylka :) oprócz mnie i mama05 ktoś jeszcze się zgłaszał ale nie pamiętam nicka

nullka ja spontanicznie kupilam ten test ale wlasnie nie wiem czy dobrze zrobilam bo wiem ze wynik nie daje zadnej gwarnacji i moze byc mylny. ale nie spodziewalam sie ze tak moga traktowac kientow. a nie wiesz co dla tej dziewczyny odpisali?

reklama
Co do tych testow to wiadomo ,ze czasem bywaja pomylki ale bardzo czesto sie sprawdza z tego co czytalam wiec mozna sie pobawic.
Jesli chodzi o kawe to sypana ,czy rozpuszczalna wyplukuje magnez tak samo i mysle ,ze nie ma znaczenia jej moc ale sam skladnik wystepujacy w kawie. Ja osobiscie odstawilam jak staralam sie o corcie.

Do góry