reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Witam nowe mamusie.:-)

Dziewczyny poprosze o rozowe fluidiki i mocne kciuki.
Termin u gina mam dopiero za tydzien w piatek.
Ale czym blizej,tym bardziej dopada mnie stres:zawstydzona/y:
Kurde nie umiem sie na niczym skupic......

Ja uzywalam testy z apteki,ale podobno te z rossmanna tez sa dobre.
Kupe kasy stracilam na nie......mam nadzieje,ze bylo warto:tak:

Asiuniak-moja imienniczka:-)

reklama
Dzięki, jutro zdam relacje jak mi wyszły:-D

Dziewczynki, a przy staraniach dziewczynkowych herbata z cytryną jest wskazana? Bo woda z cytryną podnosi ph ostatnio tu wyczytałam, więc z herbaty też lepiej zrezygnować?

Asiuniak no to gratki Ani:)))

Pierogatka- &&&&&&&&&&&& za syncia;)

ja się nie nastawiam na córcie jakos bardzo..czuję wewnętrznie ,że jeśli uda mi sie zajść to bedzie to synek-już mamy dla Niego imię:) niech tylko zechce się u nas w rodzinie pojawić;)

Dido witaj i &&&za usg-pamietam ten stres przed każda wizytą ;)

Dido, będę trzymać kciukasy!

Ja też poproszę o różowe fluidki, co prawda mój dzień prawdy dopiero 7 stycznia ale im więcej ich nałapię tym lepiej :-D To będzie 17 tydzień, ciekawe czy uda się określić już płeć, siostrze ta sama lekarka do której ja chodzę określiła płeć synka w 14-tym tygodniu a córeczki jakoś w 16-tym.
Co do kawy to ja ją uwielbiam (tzn. uwielbiałam bo w tej ciąży mnie kompletnie odrzuciło :-), w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam) ale w czasie staranek przerzuciłam się na Inkę, często kupowałam taką z Mg.
Jeśli zaś chodzi o herbatę to piłam i cały czas piję herbatkę Rooibos. Jest pyszna (taka słodkawa), nie zawiera teiny, ma dużo przeciwutleniaczy i podnosi poziom żelaza co w ciąży jest bardzo ważne.

Ostatnia edycja:
dziewczyny kiedys pisalyscie o tetnie dzicka, ze jak wyzsze to ze niby dziewczynka, a jak niskie to chlopiec. ile w tym prawdy? bowlasnie mi kolezanka tez to powiedziala i zastanawiam sie ile wtym prawdy. ale cos mi sie wydaje ze reguly nie ma.
srawdziwalam jedno usg synka i mial 120 uderzen na minute, a teraz przy tym drugim dziecku na pierwszym usg w 8tc 169, a na tym drugim 153.

Dzien dobry ,musialam troche poczytac zanim napisalam ale tu ruch....:-DKosmo tu w UK polozne tez tak mowia o tetnie dziecka jesli powyzej 120 to dziewczynka :tak: u Ciebie tez bedzie dziewczynka Ja pije 3 kawy lub wiecej ale tez rozpuszczalna i z mlekiem ...

A to moj maly i jego pultynki :-D

Ostatnia edycja:
Kosmo trzymam za ciebie kciuki za córe
no musisz mieś córe bo planowanie straci sens.
a u mojego syna od początku tetno było wysokie i tak zostało.
nie wiem czy ma to jakis wpływ ,ze ja mam arytmie serca.

edytko dziekuje:tak:

ja przed panowaniem pilam 3 kawy dziennie, ale na 3 miesiace przez zajsciem w ciaze zeszlam do jedej.gdzies przeczytalam ze jedna nie wyplukuje magnezu.

reklama
Edyta, ale Słodziak z tego Twojego syneczka, nic tylko całować te pulchniutkie policzki! :-) Rozpuszczalna też wypłukuje ale zapewne mniej gdyż zazwyczaj jest słabsza (o ile ktoś nie sypie kilku łyżeczek do filiżanki :-D, ja sypałam jedną i do tego dużo mleka).

Do góry