reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam!
Nulleczko trzymaj sie dzielnie. Mam nadzieje ,ze juz dochodzisz do siebie.
Dla tych co maja dzis usg duzo pozytywnych i zdrowych fluidkow sle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja dzis nie mam usg jednak bo gin ma zabieg jakis dlugi i ide jutro na 8.30.
Spadam teraz bo duzo roboty mam dzisiaj. Paaaa

reklama
Pamiętacie jak polecałam łykanie kompleksu witamin B z dużą dawką witaminy B6 (na obniżenie prolaktyny, wzrost progesteronu i lepszą owulację)? Właśnie przeczytałam na in-gender (a napisała to ekspertka na tamtejszym forum o nicku Tamara), że witamina B6 sprzyja poczęciu dziewczynki :-)

takie ph.utrzymuje vitagyn c pomiędzy 3.8 a 4.4,
a takie 4,0-4,7 lactovaginal i pytanie któro wybrać????/
a i pytałam jeszcze o wapń czy moze byc zwykły calcium musujący?

za wszystkie dzisiejsze USG &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czesc

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje z nich :-p

Mialam isc z malym na wizyte ale lekarza nie ma i takim sposobem siedzimy sobie w domku,bo u nas bardzo wietrznie dzisiaj ...

Piranha to dobrze ze ta witaminka jest sprzyjajaca poczeciu plci zenskiej,bo ja lykam :-)ale jak narazie plamienia sa nadal :sorry:

Piranha albo inne dziewczynki, a jaki suplement kupić w Polsce aby zawierał odpowiednie dawki wit. B6, bo chyba się skusze i jak długo go przyjmować?

I oczywiście kciukaski za USG &&&&&&&&&& to ile ich dzisiaj mamy?

Tusia ja wyczytałam na stronie planowanieplci.blox.pl że plemniki żeńskie najlepiej lubią ph 4-4,5.

tusia26, według mnie oba "zakwaszacze" są OK gdyż należy utrzymać pH około 4-4,5. A ile jest wapnia w tych tabletkach musujących i w jakim związku on występuje?

Edyta, cierpliwości, niestety plamienia nie znikną od razu, powinny być coraz mniejsze i krótsze z cyklu na cykl.

agulek-79, ja łykałam zakupiony na Allegro B-Complex B-100 firmy Puritan's Pride, taki jak tutaj: http://allegro.pl/witamina-b-100-complex-100tabl-odchudzanie-i1963198866.html, B-50 jest 2 razy tańszy :-)

Ostatnia edycja:
np.taki 3000 mg mleczanu wapnia (co stanowi 350 mg jonów wapnia - 44% zalecanego dziennnego spożycia), sacharoza, kwasek cytrynowy.
lub 200 mg jonów wapnia (w postaci laktoglukonianu wapnia -1,55g)

Tusia, według mnie te preparaty powinny być OK :-)

agulek-79, tak jak pisałam lepiej nie łykać samej witaminy B6 ale kompleks witamin z grupy B gdyż te witaminy powinny być ze sobą w równowadze, niedobory czy nadmiary jednych mogą powodować złe wchłanianie drugich a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronień.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha, zaraz stracisz do mnie cierpliwośc, ale kochana jak się jest takim specem to niestety ;-) napisz jeszcze ten b-complex ma mieć 50g b6 a dawki reszty wit. b mają jakieś znaczenie? Ja mam w domu takie wapno : witamina C 60 mg , węglan wapnia 300 mg to złe?

Do góry