reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Laski
ale się denerwuję tym dzisiejszym USG.... Dobrze, że wczoraj Mikołaj to dzień zleciał..., dziś od rana sprzątałam aż mi już słabo było ale chciałam, żeby mi czas zleciał, a teraz już tylko pozostało czekać....
Wizytę mam na 16.20 ale znając życie na pewno się przeciągnie, później napiszę co i jak. Teraz mam 21 tc więc już powinnam się coś dowiedzieć na temat płci.... Aż mnie brzuch boli jak sobie pomyślę, że to już tuż tuż.... taka mała nerwówka. Żadnego już przeczucia nie mam... może to dobry znak, bo mam i takie myśli, że lekarz mówi: że chłopczyk i że dziewczynka. Jejjjjjjjjjjjj....... co to będzie?????

Trzymajcie kciuki za dziewuszkę;)

reklama
Asiunia my tu jak na szpilkach siedzimy i czekamy na wiesci z USG,glowa do gory napewno nosisz coreczke w brzuszku :tak:ale i tak trzymamy kciuki ;-)

Ja narazie zmykam bo mezus w domku...bede pozniej

asiunak trzymam kciuki za dziewczynke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
pamietam ja ja czekalam na wizyte
na poczekalni strasznie mi sie dluzylo i caly czas paznokcie obgryzalam :baffled:
a jak juz mi powiedzial ze dziewczynka to myslalam wczesniej ze bede piszczec i ucaluje ginka
a to jakos tak lekko po mnie zeszlo,chyba przez to ze wbilam sobie do glowy ze to dziewczynka
ze nic innego byc nie moze

JEstem
O 2:30 miałam zabieg i zaraz po obchodzie i śniadaniu mogłam wyjść do domu. W domu byłam już po 10, ale od razu zasnęłam i odsypiałam tą ciężką noc.
Leżałam razem z dziewczyną, która była też w 11tc i jej zarodek tak jak mój zatrzymał się na 6tc. Też dostała tabletki i zabieg miała o 4. Pogadałyśmy sobie i bardzo mi jej żal bo nie ma dzieci a to było jej 3 poronienie :( ale silna z niej babka i powiedziała że się nie podda i będzie walczyć o dzidziusia za wszelką cenę. Mam nadzieję że jej się uda i trzymam za nią kciuki.
Wyszłyśmy razem ze szpitala.

Teraz muszę odczekać 3 miesiące :( do następnych starań i to mnie załamuje bo to tyle czasu jeszcze :(

TRzymam kciuki za Wasze usg aby wszystko było po Waszej myśli i życzę upragnionych płci.
Będę zaglądać i czekać na wieści.
Przypomnijcie która oprócz asiuniak ma dziś usg?

agulek-79, cieszę się jeśli mogę pomóc i dzięki za miłe słowa :-) Ten B-Complex to ma być B-50 bądź B-100, pierwszy zawiera większość witamin B (w tym B6) w dawce 50 mg (chyba tylko B7 i B12 jest w 50 mikrogramach) a drugi w dawce 100 mg (i odpowiednio B7 i B12 - 100 mikrogram). Co do wapnia to czytałam by unikać go w postaci węglanu gdyż ten podnosi pH. Ja łykałam cytrynian wapnia, który samego Ca zawierał 600 mg (zaleca się przyjmowanie Ca do 1200 mg).

Asiuniak, trzymam kciuki i chyba też będę mieć niezłego pietra na mojej wizycie 7 stycznia :-) Ale w takich momentach uświadamiam sobie, że przecież to dzieciątko ma już określoną płeć od chwili poczęcia i moje stresowanie się, pozytywne czy negatywne nastawienie nic już kompletnie nie zmieni w tej kwestii :-D, będę je kochać nad życie cokolwiek tam kryje między nóżkami :-)

Nullka, dobrze, że masz to już za sobą a te 3 miesiące zlecą tak szybko, że ani się nie obejrzysz, zobaczysz. Możesz je wykorzystać np. na wprowadzenie dziewczynkowej diety :-), zwiększa bardzo poczęcie dziewczynki a należy ją wprowadzić chyba na 6 tygodni przed staraniami by zdążyła się zmienić "chemia" organizmu. Kwas foliowy też warto łykać kilka miesięcy wcześniej, ja łykałam też FertilCare i tam wyraźnie było napisane by zacząć łykać na 3 miesiące przed staraniami tak więc wykorzystaj te 3 miesiące na przygotowania.

A propos kwasu foliowego, dziewczyny które łykacie magnez, nie łykajcie jednocześnie tych 2 specyfików (tylko zachowajcie odstęp np. 2 godziny) gdyż magnez utrudnia wchłanianie kwasu foliowego.

Ostatnia edycja:
Piranha dzieki za rady ja tez sie zastanawialam nad braniem magnezu ale jak piszesz zeby nie mieszac go z kwasem to nie bede sobie nim zawracala glowy,Dla mnie kwas wazniejszy :tak:

Oj oj jakie emocje czekam na relacje z wizyt....juz sie nie moge doczekac az dzieczyny nam napisza :-p

Ja wlasnie podgrzewam obiadek ,i zaraz bedziemy szamac ;-)

Edyta, jeśli planujesz dziewuszkę to łykaj magnez (około 300 mg dziennie), można jednego dnia łykać kwas foliowy i Mg ale trzeba zachować odstęp i nie łykać ich jednocześnie (tylko np. po kilku godzinach), źle się wyraziłam :-), już wyedytowałam tamtą wypowiedź by nie wprowadzać dziewczyn w błąd.

Ostatnia edycja:
Ach to juz rozumiem w takim razie kupie magnez i bede go grala naprzemiennie z kwasem :-p moze ja cos wczesniej zle zrozumialam hihi

reklama
Do góry