reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienko kupilas tego Mutsy? ja juz wypatruje wozkow, potrzebny mi jakis ktory przejedzie po sniegu, bede uzywac spacerowki na zmiane z Maclarene xlr, glownie na snieg mi potrzebny bo mcl nie przejedzie.
O Mutsym naczytalam sie, ze baaaardzo ciezki, wiec pewnie pojezdzilabym spacerowka max do 7miesiecy.
szukam dalej na spokojnie bo jeszcze przeciez w ciazy nie jestem;)
podoba mi sie najbardziej quinny buzz ale slyszalam, ze ma duzo wad no i po sniegu nie przejedzie:(

reklama
Beatko gratuluję córusi;) Bardzo się cieszę, że Ci się udało zaplanować płeć, suuuuper. Teraz nic tylko czekać na rozwiązanie;) A powiedz no mi w którym tyg już można najwcześniej spr płeć?

https://www.babyboom.pl/forum/members/kinga85-19155.html
Kinga85 Właśnie byłam dziś u gin i wszystko w porządku. W prawdzie na razie widać tylko pęcherzyk ale to już coś;) A Ty co planujesz też dzidzie?
owszem planujemy już od lat... ale nie wychodziło. Teraz znowu zaczeliśmy na poważnie no i zobaczymy co z tego bedzie. Wierzę że w tym roku sie uda! nie ma innego wyjścia już :) a puki co czekam na weekend bo to termin @ i liczę na to że się nie pojawi już.
mam przeczucie.
Tobie gratuluję!!!! :))

Witam dziewczyny:-)ja jestem w trakcie planowania,mam juz trojeczke ale tak bardzo mi sie marzy corka ze to obled:-Djak myslicie czy te wszystkie porady jak zaplanowac dziewczynke sa skuteczne

ja poloze dzieci to napisze wszystkie moje metody na dziewczynke
a jest ich troche bo my rok sie staralismy

kinga85 na staraczkach duzo tez pisalam bo nie moglismy zajsc
tam tez sa super dziewczyny

asiuniak ja bylam w 16tc i gin powiedzial mi wtedy ze prawdopodobnie dziewczynka
ale mam sie nie nastawiac
i powiedzial ze 16tc to za wczesnie na 100%
no chyba ze dzidzia sie bardzo dobrze ustawi
ale za jakies 2 tyg zrob sobie ten test z kapusty
ja go zaczelam robic od 6tg i zawsze dziewczynka wychodzila

ten mutsy jagienko super
jak sprawdzisz jak się składa, jaki ciężar tak juz w realu i ze skladaniem o samochodu to daj znac, masz fotelik też?

Jagienko kupilas tego Mutsy? ja juz wypatruje wozkow, potrzebny mi jakis ktory przejedzie po sniegu, bede uzywac spacerowki na zmiane z Maclarene xlr, glownie na snieg mi potrzebny bo mcl nie przejedzie.
O Mutsym naczytalam sie, ze baaaardzo ciezki, wiec pewnie pojezdzilabym spacerowka max do 7miesiecy.

Na żywo wózeczek jest po prostu obłędny :-) czy ciężki? Jak na taki z 4 pompowanymi kołami to myślę że nie,z gondolką waży niecałe 15kg ale ja go nosić nie będę,mam piwnicę :tak:
Składa się lekko,wymiary po złożeniu to 105/35/66cm,jeśli chodzi o auto to ja akurat mam dużego kombiaka więc wchodzi bez problemu,do mniejszego bagażnika można zdemontować koła.
Wszystko chodzi w nim gładziutko,montaż gondolki,spacerówki czy fotelika jest dziecinnie prosty (system klik-klik)
Wahałam się między x-landerem xa a nim właśnie i wygrał ze względu na możliwość zamontowania spacerówki w obu kierunkach.
Jeśli chodzi o śnieg to dla Olego miałam właśnie wspomnianego x-landera,on ma też przednie kółka obrotowe i zimą spawił się super więc o to się nie martwię :happy:
Fotelik kupiliśmy do niego Maxi Cosi Cabrio Fix.
Mężu wziął mi też torbę i taki dodatkowy kosz na zakupy montowany na stelażu bo ten w standardzie to na gazetę co najwyżej i pieluszkę ;-) i dostaliśmy spory rabat :-p
Jutro popstrykam mu trochę fotek to wstawię.

podoba mi sie najbardziej quinny buzz ale slyszalam, ze ma duzo wad no i po sniegu nie przejedzie:(

Sporo się nasłuchałam o lichym stelażu quinny i nie przekonuje mnie zupełnie to kubełkowe siedzisko i przednie piankowe kółeczka (bądź kółeczko) ale doświadczenia z nimi nie mam,moja kuzynka miała i sobie chwaliła więc pewnie ile kobiet-tyle opinii.
Tak naprawdę każda z nas ma inne oczekiwania,stąd te rozbieżności :tak:

Kinga85 Właśnie byłam dziś u gin i wszystko w porządku. W prawdzie na razie widać tylko pęcherzyk ale to już coś;)

To super :happy2: teraz niech zdrowo rośnie fasolinka :tak: a jak noga?

Szatynka-witaj :-) prześledź w wolnej chwili wątek,to skarbnica wiedzy na temat planowania płci :tak:

Ps.odebrałam dzisiaj wyniki na gbs i nie mogłam uwierzyć....nie wyhodowali!! :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka29 wszystkiego co najlepsze dla Twojego synka Dawidka z okazji urodzin! widzę że miał niedawno:) pozdrawiam! ;-)

dziewczynki jeszcze tylko pare dni mi zostało... :rolleyes2:

Do góry