reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga85, skoro masz takie przeczucie to coś w tym jest. Ja tym razem, powiem szczerze nie myślałam, że coś będzie, natomiast poprzednim razem byłam niemalże pewna a tu owulka się przesunęła i nici z planów a teraz owulka była normalnie i dobrze, że już nie poprawialiśmy w nast dzień czyli w 12dc bo bliżej byłoby chłopca a tak większe szanse na dziewczynkę;) Życzę Kochana powodzenia, daj znać jak już będziesz wiedzieć. Trzymam mocno kciuki;)

reklama
Jagienko, milo, że pytasz, noga lepiej, dużo lepiej, prawie całkiem zeszło. Kupilam taki aerozol w aptece, który można chyba w ciąży, bo pisało tylko żeby skontaktować z lekarzem w przeciwieństwie do innych, no i pomogło, Opuchlizna zeszła ale już mnie martwila. Na szczęście zeszła do wizyty u gin;)

anagrzymis czemu nie masz odwagi? Nie trzeba się bardzo nastawiać, wystarczy wierzyć;) i być cierpliwą, wiem po sobie;) A brzuszek może Cie bolał bo miałaś owulkę? A ile Synuś ma latek?

losiczka na pewno się uda, na córusię to musisz trochę wcześniej, najlepiej zacząć w 11 dzień cyklu, i oczywiście jak mi tu dziewczyny powtarzały trzeba dużo cierpliwości;) a wszystko pójdzie ok. Trzymam kciuki;)

asiunia nawet nie wiedzialam, ze zaszlas!! gratulacje:)
Ilu dniowe masz cykle? w ktorym dniu cyklu mialas owu?
No i jak plany mieszkaniowe wraz z zajsciem w ciaze? szukacie czegos dla siebie? :)

Ollena Dziękuję, cykle miałam średnio 28 dniowe ale zdarzały się dłuższe. Owulkę miałam w 14 dc kolo południa a serducha 11 dc wieczorkiem, więc wiem, że dusze szanse na dziewczynkę.
Co do planów mieszkaniowych to ciągle szukamy z mężem działki albo domu na sprzedaż ale na razie nic się nie udaje bo albo za drogie a jak już cena nam odpowiada to zaś inne problemy. Póki co mieszkamy u teściów, mamy jeden pokoik i łazienkę i wspólną kuchnię. Nie narzekam ale wiadomo....;) Pewnie jeszcze tu pomieszkamy:) i jakoś się pomieścimy;) już kombinuję jak poukładać wszystko aby było ok. Damy radę;) Ale wierzę, że kiedyś się nam ułoży;) Najważniejsze teraz, że jestem w ciąży;) Na razie nie mówimy nikomu bo to i tak za wcześnie, może po 3 miesiącach jak będzie już widać;)
A Ty Ollena planujesz?

ewelin bo za ten kalendarz trzeba zaplacic
inaczej ci nic nie pokaze
to nie jest za darmo
ja przez rok placilam miesiecznie 45f jak bralam na chlopca i na dziewczynke
a 32f jak tylko dziewczynkowe dni

asiuniak kroisz czerwona kapuste gotujesz 10 min i odcedzasz
lekko ostudz i wymieszaj z moczem (porannym) 1:1
jak bedzie kolor rozowy lub czerwony to chlopak
jak bez zmian czyli ciemmny fiolet lub niebieskawy to dziewczynka
asia my tez skonczylismy 11dc a 14 dc mialam O

Asiuniak chyba jeszcze Ci nie gratulowałam;-) Gratulacje! spokojnej , zdrowej i dziewczynkowej ciąży:tak::tak:
A Jak tam Bershka? Co z twoimi pigułkami i krwawieniem?
Ech.. nie mam weny .... czekam na usg...

anagrzymis czemu nie masz odwagi? Nie trzeba się bardzo nastawiać, wystarczy wierzyć;) i być cierpliwą, wiem po sobie;) A brzuszek może Cie bolał bo miałaś owulkę? A ile Synuś ma latek?

No właśnie niby się nie nastawiałam, bo dopiero zaczęliśmy staranka, ale jak Was tak wszystkie czytam, to też mi sie udziela i chcę coraz bardziej. Jak coś się ze mną dzieję to już myślę i się nakręcam. Owulka to raczej nie była, bo jak robiłam testy owu to wyszło, że była 11 lub 12 sierpnia. A @ ma być 26 sierpnia, choć ja tak regularnie nie mam po tych tabsach. Raz było 28 dni, raz 30 a raz 25 dni. No nic zobaczymy, ale do tego 26 będę cały czas myśleć i myśleć. A potem od nowa przytulanka, w sumie to nie mogę się doczekać:-D

reklama
Wlasnie odebralam wynik ujemny czyli ani z tego ani z ostatniej miesiaczki nie ma dzidzi :-( ale jestem silna nie podaje sie bo wierze ze wkoncu sie uda:-) wiec anagrzymis glowa do gory i zadnych dolin;-)

Losiczka masz rację, żadnych dolin, tylko czekamy cierpliwie na nasze córusie.
Może dolin nie mam aż tak (przynajmniej na razie) ale myśli mnie nie opuszczają, myśle i myślę o dzidzi. Patrze na wszystkie dzieciątka dookoła, wózki na allegro już nawet oglądałam jakiś miesiąc temu, ale już przestałam. O matko co to psychika robi z człowiekiem:szok:
Trzymaj się, wielki plus że znów "musicie" sie z mężusiem przytulać.:tak:

Do góry