reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ostatnio tyle nieszczęśc mnie spotyka, że przestałam myśleć o płci i nie jest to dla mnie już priorytetem, jak bedzie synek to chyba Mikołajek

Przykro mi że się tak dzieje...ale to zdrowe podejście do tematu i na pewno będzie wynagrodzone :tak:

Jagienko czekam na zdjęcie wózka, chyba niedługo wszystkie nas czeka wybór
ja szukam tez lekkiego ale na drogi wiejskie
masz link do swojego?

Mam zdjęcie producenta a tak na żywo będę miała dzisiaj...o ile sprowadzili dla mnie ten kolor :confused:

a ja jutro musze spakowac torbe do szpitala bo porod tuz tuz (szkoda tylko ze tym razem nie zaplanowalam tak jak pragnelam- tym bardziej ze moj maz nie chce juz wiecej dzieci:-()
pozdrawiam

To my prawie łeb w łeb ;-) poród tuż tuż....
Nie martw się już teraz,mężczyźni mają inaczej,mój też nie chciał więcej dzieci ale z czasem zmienił zdanie,daj mu trochę czasu,w końcu Wasz drugi synuś jeszcze nie przyszedł na świat :tak:

A moja mała znowu ma czkawkę :baffled: i tak raz-do trzech dziennie...

Załączniki

• mutsy_4rider_gond_spac_2011_d.jpg
    mutsy_4rider_gond_spac_2011_d.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Beatko ja również GRATULUJĘ:happy::happy::happy:

Popieram dziewczyny-jesteś nasza nadzieją.
Beatko właśnie opisz swoje zalecenia, będziemy miały małą ściągę co do planowania.Beatko nie sprawdził ci się tylko cykl Jonasa, ten księżycowy. Tam pamiętam miałaś zaznaczone dni na chłopca.

Jagienka
kolor wózka śliczny

Monico
u Ciebie na 100 dziewczynka. Może ty tego nie czujesz ale ja od momentu twojego pozytywnego testu ciążowego wiem ze to będzie niunia.A test inteliger ma czysto dziewczynkowy kolor.

ewelin moze ty dla mnie bedziesz tą dobrą wróżką, zobaczymy
ten mutsy jagienko super
jak sprawdzisz jak się składa, jaki ciężar tak juz w realu i ze skladaniem o samochodu to daj znac, masz fotelik też?

No i teraz sie nakreciłam bo ja kolejna w kolejce do rozpoznania płci... Szperam w internecie i najmłodsze zdjęcia usg na którym widać chłopca zanalazłam z 14tyg. Ja robiłam usg pod koniec 13go i między nózkami było widać tylko kreski i nawet najmniejszej kuleczki czy wyrostka. Matko mam nadzieję ,że tam nic nie urośnie...
Beatko ty jesteś dobra w szperaniu, moze znajdziesz jeszcze jakieś zdjęcie dziewczynki i chłopca w 14tym tyg?

Beatko wiedziałam że będzie Hania i gratuluję serdecznie - az mi sie buzia roześmiała po przeczytaniu Twojego posta i czułam sie jakby to mi powiedzieli że będę miała córke. Dałaś mi promyk nadziei że jednak zaplanowanie płci jest możliwe :-)
Przypomnij mi jak możesz którego dnia miałas owulkę a którego ostatnie przytulania???

Ps. Kurde ale sie ciesze Twoim szczęściem :-)

Monico niestety nie mam ,zrobił mi wydruk tylko takiego z profilu a tam nawet nuba nie widać bo pępowina zasłania.
Musze czekać ale cierpliwość nagle gdzieś prysła. Jak Beatka się dowiedziała to teraz zaczęłam analizować to co widziałam na usg i dumać.
No i ajk cały czas starałam się nie nastawiać tak teraz nastawiłam się ,że to co widziałam to było typowo dziewczynkowe.

no nieźle
ja myslalam, ze moja wizyta bedzie nastawiona na badanie dzidzi, przeziernosci itp a chyba tak jak wy zaczne dopatrywac sie oznak płci, a juz bylam taka spokojna ze w 15 tyg nie zobacze jeszcze nic
wlasnie Aneczko spojrzalam na Twoj suwaczek i jak nic dzieli nas tydzien ty masz 14,1 a ja 13,1 doklanie kiedy bylas na tym usg?
a co do teori nuba troszkę bałabym się na niej opierac, chyba trzeba byc niezłym specjalistą i dobrze uchwycić dziecko

Ostatnia edycja:
Monico ja dokładnie miałam robione 6go ale moja dzidzia wychodzi cały czas troszkę starsza i na tamtym było ,że to 13w5d . Pewnie to za wcześnie ale nie mogę się doczekać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
to ja bede w 14,1 tc a moja wychodzi dzien/dwa mlodsza, wiec w sumie prawie tak jak wyliczone
mialam chwile wyciszenia jak bylam nad morzem a teraz tez :zawstydzona/y: czekam...

Beatko jak ja Tobie zazdroszcze ze juz wiesz, wiem ze to zleci i jeszcze z 4 tyg i my tez bedziemy wiedziec, ale wlasnie ten czas

Ostatnia edycja:
Do góry