reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko masz racje czas strasznie leci...niedawno my wprowadzalysmy naszym synka nowe amu a teraz juz przszyla kolej na Twojego Maxia...tylko patrzeci jak roczki bedziemy wyprawiac:-)

Dzastinko
kochana nie przejmuj sie...dziecko musi sie zaklimatyzowac a jak jeszcze nie ma kontaktu z dziecmito troche wiecej..ja tez obawiam sie jak to bedzie jak Majka pojdie do przedszkola??niby teraz sie cieszy i niemoze doczekac ale ona nigdy na dluzej nie zostawala sama z obcymi ludzmi...dobrze ze do konca roku jestem na wychowawczyn to na poczatku bede ja szybciej odbirac ok 13-14...

reklama
Dzastina a to pierwszy dzień w przedszkolu Czarusia ? bo jakos mi to umknęło :eek:

mamy 4 ząbek :-)

kupiłam jak wariatka kilogram truskawek :sorry::eek: macie jakiś pomysł jak je wykorzystać :sorry: moze jakieś ciasto truskawkowe :rolleyes2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bershka- gratulacje dla Kubusia...
a powiedz jak On ci znosi ząbkowanie???
jak było zanim wyszły te pierwsze?????
U nas dziąselka rozpulchnione, marudy, niepokój ale ziąbkani widu ni słychu!!!

Ostatnia edycja:
Czarodziejko, dziekuje;-)

a co do ząbkowania to znosi bardzo dobrze, nawet nie wiem kiedy wychodzą,nie ma żadnych objawów ani goraczki, ani marudzenia. Dzisiaj szukałam dwójki na górze a znalazłam na dole :-) jakoś tak mu nie po kolei wychodzą no ale są:-) Oli tez znosił dobrze, wiec moze to rodzinne :sorry:

Jolu gratki dla Kubusia za kolejne zabki:-)
co do truskawek to ja bym je tylko mikosowala i taki koktajl mniammmmmmmmmmmmmm uwielbiam:-)

ale chlopaki szybko rosna:):)
z truskawkami lubie sernik na zimno lub koktajle z kefirem:)
moj wytrzymał 20 minut w sali z dzieciakami i Pania, ja poszłam na gore posłuchac co mowi dyra i tak dobrze bo wychowawczynie przychodziły z zapłakanymi malcami juz po 5 minutach.... a we wrzesniu mage przez 2 tyg byc z synkiem na sali czy na korytarzu, raz wychodzic i wracac i tak bedziemy sie przyzwyczajac, na na poczatku to podobno wszystkie rycza bo jak jedno zacznie to sie udziela... i dlatego mozna przez 2 tyg zostawac
oj zabkowanie:):)

Dobry wieczór:-D:-D:-D

Co do płci to rzeczywiście jakaś paranoja -> my mamy synka i chcielibyśmy córeczkę, ale jak będziemy mieć samych synków to przecież będziemy ich kochać równie mocno:tak::tak::tak: a takie głupie gadanie, że musi być parka mnie osłabia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak wiele par przez wiele lat stara się o dziecko, że dla Nich najważniejsze jest by było zdrowe, a inni tego nie rozumieją:sorry::sorry::sorry:

Od 3-4 dni jak kładę Bartusia po kąpaniu spać to On zasypia, a potem zaczyna płakać -> oczy ma zamknięte i śpi:sorry::sorry::sorry: nie mogę tego słuchać, bo to taki żałosny płacz, aż mi się serce kraje:-:)-:)-( jak Go pogłaskam to się uspokaja, ale potrafi tak parenaście razy:eek::eek::eek:

Jutro zaś jedziemy do Gliwic, bo moja siostra ma urodzinki i chcemy jej zrobić niespodziankę:tak::tak::tak:

P.S. Ale te Nasze pociechy rosną jak na drożdżach:happy::happy::happy:

Buziaczki i miłego wieczoru:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Bershka dzięki :) na razie mi jakoś nie idzie z tymi pytaniami, ale dam radę :) Jolu gratuluję zdanej sesji, a Kubusiowi kolejnego ząbka :)

Royannko, Czarodziejko, Dzastinko dziękuję pięknie w imieniu Mojego Skarba!!! :-D:-D:-D

Czesc kobietki :)
Ja troche od rana pobuszowalam w kuchni-musialam jeszcze raz zmiksowac zupki ddla Alana bo nie chcial jesc. mam nadzieje, ze teraz mu pojdzie. Od godzinki prawie drzemie. Biedulek moj, bo wczoraj popoludniu calego go wysypalo w krosteczki :((( Mysle, ze to od czegos co on bezposrednio zjadl(ale pewnosci nie mam czy nie odd moejej diety bo znowu zgrzeszylam), bo jak ja zjadalam cos nie tak, to jemu po prostu sie skaza powiekszala, a teraz caly jest w wysypce :((( Wlasciwie juz we wtorek mial na glowce ale myslalam, ze to potowki...Teraz podaje mu wapno, 2x zyrtex po kropelce(ale nie chce lykac, wiec na smocza mu wykapuje i zlizuje chcac nie chcac)i czekam az zejdzie. Dzis jest ciut mnie...ajajajaa, wykoncze sie.

Dobrego dnia kobietki!

reklama
Aniu Ty to się masz z tą dietą... U nas wczoraj w menu mojego Syna była papka z rybą, ryżem i warzywami. Zjadł, choć nie był przekonany :-) Dodałam więcej marchewki i od razu wsunął resztę :)

Do góry